Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.012 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Vroeger, toen ik nog jong was, waren scholieren en jongeren volop actief met het opzetten van sozen, concerten en festivals. Om maar te zwijgen over allerlei andere activiteiten. Na enige jaren stilte, namen de jongelui van Impact dat vaandel over.
Zij hebben de laatste jaren heel wat grote en kleine activiteiten op poten weten te zetten. Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap: iets toevoegen aan het schrale aanbod in ons dorp en bewijzen dat jongeren best iets kunnen. Bovendien geven ze het goede voorbeeld. Want tegen alle jongelui die klagen dat in Helmond te weinig gebeurt zou ik willen zeggen: kom van je luie bank af en doe het zelf!
Maar wat las ik even geleden in de krant? De lokale horeca wil niet financieel bijdragen aan volgende edities van het festival. Erger nog: de boel moet maar geprivatiseerd en geprofessionaliseerd worden. Waar heb ik dat al eens eerder op een fiasco uit zien draaien?Bij voorbeeld aan pogingen om concerten te organiseren in het stadion van Helmond Sport en de Veka sporthal. En in Plato natuurlijk.
Is de jeugd eens actief, steken ze de handen uit de mouwen, dan moet dat meteen de nek omgedraaid worden. En zeker als dat een succes blijkt. Dan willen de bestaande structuren het maar al te graag inkapselen en ten eigen nutte uitbaten.
Omdat ze zelf niks kunnen verzinnen, denk ik dan. Omdat ze de moed niet hebben om samen iets van de grond te tillen. Omdat ze niet verder kijken dan hun eigen kleine gewin op korte termijn.
Laten de hoge heren, ondernemers en andere deskundologen zelf maar eens wat verzinnen en doen, vind ik. Intussen moet Impact gewoon blijven en lekker haar eigen ding doen. En daar mogen de horeca, de overheid en het hele bedrijfsleven best wat aan bijdragen. Want het komt ook – en op de eerste plaats – hun ten goede.
Dames en heren bedrijven, sponsors en vooral horeca: kijk verder dan je eigen korte-termijn beleid en kom over de brug met je centen. Niet alleen voor Impact maar ook voor andere initiatieven en instellingen. Per slot van rekening profiteren we daar allemaal van. De horeca in dit geval misschien wel het meest…

Was getekend,

4 reacties:

Natuurlijk moet het Impact Festival blijven. De afgelopen twee edities hebben al bewezen dat dit festival bestaansrecht heeft.
Ook wil de horeca er best wel een steentje aan de kosten bijdragen. Enkele ondernemers doen dit al in de vorm van een donatie.

Beantwoorden

Ik vind het echt belachelijk dat Impact moet zeuren om geld van de horecazaken. Ze doen zoveel voor de horeca. De meeste kroegbazen zijn kruideniers! Bah bah
Als ik Impact was, wist ik het wel en liet ik ze voortaan stikken en regelde zelf de drankverkoop op heel veel punten op hun terrein. En dan 50 cent goedkoper, zodat de horeca niemand binnenkrijgt.
Succes Impact, ik ben er 14 september!!!

Beantwoorden

die horeca beseffen niet dat ze hun eigen ramen ingooien,..altijd tegenwerken,,…nooit eens echt ondernemen en bv een prachtig en enorm succesvol festival als impact gewoon verpesten!

nou mijn raad aan impact is: nooit meer iets organiseren in de buurt van die zeurende watjes horeca!

veel succes impact en laat je niet naaien door die omhooggevallen horecaballen!

ik vind dat helmond een festival als impact nodig heeft! en de horeca gaat dat even verpesten????? zec snappen er weer niks van….

Beantwoorden

Hallo,

Het was weer geweldig!

Stichting Impact dankt de Gemeente Helmond, haar vele sponsors en subsidienten, de vele enthousiaste vrijwilligers, en natuurlijk jullie allemaal als geweldig publiek voor weer een spetterdende editie van Festival Impact!!

De vele foto’s die zijn gemaakt zullen de komende week op http://www.festivalimpact.nl te vinden zijn!

Op naar 2009!!

Greetings van het hele Impact team!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *