Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.813 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Kanaal Helmond noemt zich ‘de televisiezender van de lokale omroep’. Nu heb ik in de anderhalf jaar dat dit kanaal bestaat nog nauwelijks televisie daarop gezien en het verband met de lokale omroep ontgaat mij ook. Wat ik aan televisie zie, zijn voornamelijk de wekelijkse reclame- (pardon: voorlichtingsfilmpjes) van de gemeente.
Wat me wel opvalt, is dat Kanaal Helmond zo geheten serviceberichten op de kabelkrant zet. Service vooral voor Kanaal Helmond zelf, is me al vaker opgevallen. Maar deze week loopt het wel heel erg de spuigaten uit. De “grootste carnavalsoptocht van het zuiden” zal dit jaar niet meer op Kanaal Helmond te zien zijn, bericht de wat grauw uitgeslagen kabelkrant. “Hiertoe heeft de stichting stadspromotie besloten,” vervolgt het bericht. Om te eindigen met: “Geen goed voorbeeld van Citymarketing”, volgens Van Langen Mediaproducties die samen met Stadspromotie tekende voor de tv registratie.”
Hier staat dus (in behoorlijk kreupel Nederlands) dat de stichting stadspromotie niet wil betalen zodat ‘Van Langen Mediaproducties” de carnavalsoptocht kan opnemen en uitzenden.
Dat stadspromotie overhoop ligt met de gemeente, zal bekend zijn. Deels vanwege de bodemloze geldput die deze stichting dreigt te worden, deels vanwege de terecht omstreden vraag of je de stad promoten wel op deze manier moet aanpakken. Ik krijg het gevoel dat stadspromotie hier over de ruggen van de mensen die zo’n optocht liever warm voor de buis bekijken deze ruzie probeert uit te vechten.
Maar veel kwalijker vind ik de rol van ‘Van Langen Mediaproducties’. Een bedrijf dat overigens om slechts één persoon draait. Onder het mom van service of, erger nog nieuwsgaring, wordt hier ordinair stemming gekweekt. Dat is politiek bedrijven met je medium of op z’n minst verkapte reclame.
Dit is bovendien niet de eerste keer dat ‘Van Langen Mediaproducties’ zich hieraan bezondigt. Eerder gebeurde dat onder meer met het niet doorgeven van dit kanaal per glasvezel, waardoor in ieder geval in Brandevoort Kanaal Helmond niet ontvangen kan worden. Ook daar was Van Langer er erg snel bij om vooral ten bate van zichzelf te berichten.
Zoals ik het begrijp, zou Kanaal Helmond geld in het laatje moeten brengen voor de lokale omroep. Volgens mij is het enige doel geld in het laatje brengen voor de heer Van Langen persoonlijk. Van professionele verslaggeving is hier in ieder geval nooit sprake.
Om dit kabelkrantje maar eens te parafraseren: aldus Jean Cat.

                                                          Was getekend,

14 reacties:

Uitstekend stukje, naamgenoot. Helemaal mee eens. Die hork vindt zichzelf geweldig maar kan alleen een filmpje maken. Lokale tv is heel iets anders.

Beantwoorden

ja geld is als water stroomt overal heen maaaar op de goeie weg cq la????

Beantwoorden

@Jean,
Dank u voor de complimenten. Ik lees intussen op datzelfde Kanaal Helmond dat Stadspromotie toch met geld over de brug is gekomen. Over hoeveel dat gaat staat daar natuurlijk niet. Maar wel dat de lokale omroep hier blij mee is. Ben benieuwd namens wie ze nu weer spreken.

Beantwoorden

Dhr of is het mevr, dat weet je niet want hij/zij (Jean Cat)is anoniem. Ik ben niet anoniem, ik durf mijn naam aan heel Helmond te laten zien.
Toch zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben producent van oa. bedrijfsfilms, voorlichtingsfilms, commercials. Ik ben gevraagd door het bestuur van de lokale Omroep Helmond (SLOT) om voor hen het tv kanaal te verzorgen, omdat de lokale omroep hiervoor in huis de mensen, techniek en ervaring niet heeft. Het ontbreekt de lokale omroep van Helmond echter aan voldoende geld om op, verantwoorde wijze, goede televisie te maken. Overigens is Jean Cat een zeer slechte ‘journalist, omdat hij niet doet aan onderzoeksjournalistiek en maar wat ‘bralt’ om stemming te maken, voor de 10 vaste ‘klagers’ van de weblog van Helmond.
We hebben al vanaf 1 Nov. een eigen Kanaal Helmond weekjournaal. Waarschijnlijk is het Jean Cat ontgaan, maar ja het zal wel niet goed journalistiek zijn onderbouwd waardoor hij/zij niet kijkt.

gegroet, Kees van Langen
VAN LANGEN MEDIAPRODUCTIES

Beantwoorden

@Jean Cat
Toen ik gisteren dit bericht las, zag ik het probleem al niet zo dat de producent van Kanaal Helmond wat berichtgeving doet om die carnavalsoptocht op zijn eigen kanaal toch uit te kunnen zenden. Maar nu ik van je begrijp dat hij de grootste carnavalsoptocht van het zuiden (Olé) dan toch mag uitzenden, heeft hij het hoe dan ook goed geregeld.

@Kees van Langen
Leuk dat de carnavalsoptocht weer op tv komt. Voor mij mag het voortaan wel in een klein half uurtje worden samengevat. Want de hele rit helemaal uitzitten is voor de huidige tv-kijker eigenlijk niet meer te doen. Maar wellicht is helemaal uitzenden wel weer wat voor de auw meiden en jongens in de Ameideflat. Is het misschien mogelijk de optocht in een lange en korte versie uit te zenden?

Beantwoorden

@Helmonder
Het grote probleem met een korte impressie van de optocht is dat vele groepen die niet in beeld zijn gekomen dan weer bij ons gaan mopperen, “waarom zijn wij niet in beeld gebracht en zij wel?” Wanneer doe je het goed? Waarschijnlijk nooit.
Gelukkig kunnen vele Hellemonders weer genieten van ‘hun’ vertrouwde grootste optocht van het zuiden
alaaf

@Jean Cat
Overigens bepaalt Stichting Stadspromotie welk facilitair bedrijf de optocht registreert. Dit zijn 9 jaar vrijwilligers geweest met de laatste jaren (betaalde) hulp van mij als professioneel cameraman.
Lijkt mij niets mis mee, toch?

Beantwoorden

@Jean Cat

Prima stuk Jean! Je legt de vinger op de zere plek. Dat dhr van Langen al lange rare praktijken doorvoert via Kanaal Helmond is duidelijk.
Hij probeert met deze zender zijn producties te slijten aan collega zenders. Kwalitatief is hier niets mis mee.
Dhr van Langen liep 2 jaar geleden heel hard te roepen dat hij het wel even ging maken in Helmond. Helaas niet gelukt.
De manier van werken van deze man is op zijn minst vreemd te noemen. Waarom het een eenmans bedrijf is? Hij kan niet samenwerken. Het moet volgens zijn manier en mocht het niet zo zijn dan wordt er kinderachtig gepiept. Zoals die noot in zijn nieuwsbericht. Meneer de Langen voordat u gaat betichten over slechte journalistiek, u draait graag de feiten om in uw eigen voordeel en andermans nadeel.

Beantwoorden

Deze column lijkt een gevalletje ‘de pot verwijt de ketel’.

Eigenlijk zou Jean Cat wellicht bij de redactie van een nieuw weekjournaal moeten gaan zitten. Maar dan misschien wel wat minder kort door de bocht en beide kanten uithoren. Want het moet geen zeepkist worden, zoals nu het geval is bij deze weblog.

Beantwoorden

“Ordinair stemming gekweekt” , daar weet Jean Cat, zo te lezen, zelf alles van.

Beantwoorden

Jean Cat is niet erg sportief. Een weblog is niet om “op de man te spelen”. Dhr. van Langen heeft wel laten zien dat we voortaan een professioneel tv kanaal hebben. Bovendien is hij niet de lokale omroep maar gewoon een producent die een boterham moet verdienen.

Beantwoorden

@Joris, Hear, hear…

Beantwoorden

@ Kees en anderen,
De discussie is door de feiten al bijna achterhaald maar toch nog even over dat ‘weekjournaal’ en andere uitzendingen:
Begonnen op 1 november is ruim een jaar later dan bedoeld, zo niet te laat. Door het amateurisme en gebrek aan kwaliteit ben ik daar echter geheel niet rouwig om.
& ja, ik zie het zelden in één keer want ik zap meestal heel snel door vanwege alle eindeloos herhaalde reclames.
Ik ben tenslotte blij dat je nu zelf zegt dat de Stadsradio moet betalen voor die uitzendingen in plaats van daaraan te verdienen. Daar ging het per slot van rekening om.

Beantwoorden

Waar vergelijk je het weekjournaal mee om tot je mening te komen? Nu zou ik het niet perse amateuristisch willen noemen, maar ik denk dat je eventjes geen beter woord kon bedenken?

Wellicht kun je zelf een programma indienen? Daar staat Kanaal Helmond voor open, zag ik.

Beantwoorden

Ook ik vind het jammer dat het weekjournaal stopt. Jean Cat weet waarschijnlijk niet dat we het met 2 stagairs gemaakt hebben. Dat moest wel want met professionele journalisten is het al helemaal niet te betalen. Ik zou het weekjournaal zeker niet als amateuristisch willen bestempelen. Omroep Brabant heeft het weekjournaal gezien , ons uitgenodigd voor een gesprek en sluiten een samenwerking in de toekomst zelfs niet uit.
Nee Jean je zit er deze keer helemaal naast. Wellicht kun je jezelf als vrijwilliger aanmelden bij de lokale omroep. Daar zoeken ze nog goede journalisten.
succes.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *