Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.703 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vroeger was het wel apart en kleurrijk: onderweg in de Belgische Ardennen kwam je vrijwel altijd een wielerwedstrijd tegen waarvoor je moest stoppen of omrijden. Maar intussen vind ik het al lang niet meer leuk. De ene wielerwedstrijd wordt gevolgd door de volgende koers, vuelta, ronde, giro of criterium. Vliegtuigen ronken door het centrum van Rotterdam, rally’s doorkruisen het landschap en sinds kort hebben we zelfs formule-1 wagens die door binnensteden scheuren. ‘Vroap vroem vroem,’ placht Michel Vaillant dan te zeggen.
En dat allemaal ter meerdere eer en glorie van drank- en andere verkoop, met een regionale blauwe brouwer of computerboer in de voorste linie.
Je kunt tegenwoordig bijna geen dorp meer binnenkomen of je stuit op een truckrun. In Asten moest ik laatst 45 minuten wachten voordat de eindeloze stoet stinkende herrieschoppers zich verwaardigde een klein gaatje open te laten om de hoofdweg even vrij te geven. En dat is dan nog voor het goede doel.
Intussen heeft de commercie zich volop meester gemaakt van dit soort ‘evenementen’. Dus elk dorp wil zo nodig zo veel mogelijk ‘evenementen’ organiseren, van ijsbaan tot beachvolley. En dan liefst midden in het dorpscentrum. Als we niet kunnen ‘sporten’ in onze relaxfauteuil voor de tv, dan toch hooguit twee straten verder.
Wat is het volgende: Abseilen van de Ameideflat? Powerboatraces op de kanaal, Dancing Queens op de Markt en Helmond Sport – Ajax in de Warande? Waar ‘onze’ club natuurlijk weer onverdiend verliest door een slecht fluitende scheidsrechter?
Waar is de tijd dat sporten op het sportveld gebeurde, autoraces op het circuit en wielerwedstrijden op de baan?  Misschien moeten we maar een nieuwe wielerbaan aan de Bakelsedijk of aan de Buitenom in Helmond-West bouwen. We willen Helmond toch zo graag opstoten in de vaart der volkeren? Maar mag mijn doorgaande weg, woonstraat of markt alsjeblieft vrij blijven van al die flauwekul?

                                                          Was getekend,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *