Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.119 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Een koninklijke onderscheiding voor moed, beleid en trouw zullen onze huidige burgemeester en wethouders wel nooit krijgen. Want van bezieling, visie of doorzettingsvermogen kan dit college van burgemeester en wethouders niet beschuldigd worden. Van een Boetzkes die zelf uitrekent dat de gemeente te weinig betaalt voor huishoudelijke hulp, om dat vervolgens acuut te ontkennen, tot een Stienen die zo vast zit in zijn sportboulevard dat hij een nieuw stadion voor de voetballertjes van Helmond Sport helemaal vergeet, het zijn, wat mijn vader zou noemen, een stel lapzwansen.
Inmiddels hebben we een lange lijst van grote projecten waarin ons gemeentebestuur niet erg doortastend optreedt. Ik noem er een paar: de wegenring om Helmond (en Eindhoven), inclusief geluidsoverlast in Rijpelberg en Brouwhuis van de N279 en de ‘ruit om Eindhoven’ die alsmaar niet verder komt. De regio laat zich hier gijzelen door Laarbeek. Dan het MOB-complex aan de Deurneseweg. Ideaal voor Helmond Sport als je het mij vraagt. Maar nee: Helmond laat zich door Deurne in het hoekje drukken met het gevolg dat daar een transportbedrijf dreigt te komen. Nog meer vrachtwagens op een toch al te drukke weg. Een ‘nee’ tegen alweer een golfbaan kan er niet af, terwijl de ecologische hoofdstructuur afgebroken wordt. Bij Suytkade en de Groene Loper loopt Helmond aan de leiband van de aannemers. Pardon: projectontwikkelaars, moet je tegenwoordig zeggen. Met ons kanaal, oud of nieuw, wordt niks gedaan. En in het centrum wordt een forse uitbreiding op de rails gezet, zonder plannen, zonder planoloog, zonder architect en zonder inspraak. Zo verzuipen we in stuurloos beleid.
Wie onze dorpspolitiek een beetje volgt, kan nog veel meer voorbeelden verzinnen.
Waar het op neer komt, is veel mooie woorden, nauwelijks plannen en al helemaal geen uitvoering daarvan. Na de Derde Dinsdag in september begon weer de rituele klaagzang dat Brabant te weinig geld van het rijk krijgt. Dat verbaast me niks. Met alleen maar afwachten bereik je nu eenmaal niet zoveel. Ik zou zeggen: praat eens met burgemeester Leers van Maastricht. Die heeft zijn gemeente toch heel aardig op de kaart geplaatst. Anno 2008 is de tijd van slap gepraat, niet luisteren naar de burgers en achterkamertjespolitiek wat mij betreft toch echt voorbij.

Was getekend,

7 reacties:

Ik neem aan dat je de centrumplannen bedoelt? Dat is opgezet door Busquets, een Spaanse planoloog… dat het architectonisch nog niet is ingevuld, klopt, maar planologisch is het wel ingevuld.. .dussssssss waar haal je die wijsheid vandaan dat het niet zo zou zijn???

Beantwoorden

Naar mijn weten ligt er op Helmonds grondgebied ook helemaal geen MOB-complex, maar is dat gewoon van Deurne. Dat die gemeente het vervolgens niet ter beschikking aan Helmond stelt is dus hun goed recht.

Zou je verder even kunnen zeggen hoe burgemeester Leers Maastricht dan op de kaart heeft gezet?

Beantwoorden

Quote: “…de aannemers. Pardon: projectontwikkelaars, moet je tegenwoordig zeggen.”
Ik proeste mijn net genomen slok koffie uit, toen ik dat las. Mooi gezegd.

Quote: “Van een Boetzkes die zelf uitrekent dat de gemeente te weinig betaalt voor huishoudelijke hulp, om dat vervolgens acuut te ontkennen”.
Dat kan ik me niet voorstellen van een wethouder! Of is het een grapje dat ik niet begrijp?

Beantwoorden

Hear, hear !!

Beantwoorden

Beste @flaris,
Inderdaad is Busquets ooit voor veel geld ingehuurd. Ik weet niet of je dat plan kent, maar verder dan wat pennehalen op papier gaat dat niet. Daar valt nog HEEL wat meer over te zeggen, discussiëren en in te vullen. Ruwweg vierkante meters tellen, kan iedereen. En dat al jarenlang in die hoek van de stad panden worden opgekocht, vind ik ook nogal dreigend en verdacht. Om maar te zwijgen over het feit dat de aankoopprijs van het Obragasterrein ook geheim is.

En @Johan: wat betreft Boetzkes, lees
http://www.ed.nl/regio/helmondstad/3729779/Arbeidsmarkt-oorzaak-thuiszorgprobleem.ece. Belangrijkste citaat: Uitkomst van die analyse is dat de problemen niet door het gemeentebestuur worden veroorzaakt en ook niet door het – landelijk gezien – lage tarief dat Helmond betaalt voor huishoudelijke thuiszorg: 16,50 euro per uur.

@Ad tenslotte: We hebben toch zoiets als een SRE. Wat is het voor 18e eeuws idee om alleen binnen je eigen gemeentegrenzen te kijken? Trouwens, wat creatieve annexatie zou ook heel wat problemen helpen oplossen…
Verdere discussie altijd welkom!

Beantwoorden

Of Helmond Sport gewoon aan Deurne schenken. Misschien dat ze er daar iets mee willen/kunnen.

Beantwoorden

@Ad,

Dat vind ik ook wel een optie; als HS zo nodig naar Stiphout, Brandevoort of nog verder naar het westen wil, kunnen ze net zo goed met PSV fuseren. Helmond Sport dus kado doen aan Deurne vind ik wel een optie. Daar hebben ze ook plek zat voor wel twee stadions!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *