Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.703 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Koude ochtenden als vandaag nodigen mij altijd uit om ons dagblad met bijzondere aandacht te lezen. Deze keer bleef mijn blik extra lang hangen op het éénkolommertje ‘Zorgtaxi moet rijden met oudjaar’ van Mieke Bon. Fijn denk ik dan, rolstoelers en andere ‘fysiek uitgedaagden’ kunnen het op 31 december ook laat maken.
Nadere beschouwing leerde me dat Mieke Bon het kennelijk ook laat gemaakt had. Haar simpele verhaaltje zit vol met grote en kleine fouten. Inderdaad: de Taxbus moet ‘een maximale inspanning’ doen om rolstoelers ‘s nachts te vervoeren. Maar gewone gehandicapten moeten na 21.30 uur de gewone taxi nemen.
Wethouder Margreet de Leeuw-Jongejans is geen lid van de VVD maar van het CDA. Of ze moet gisteravond van partij gewisseld zijn. De raadsmotie is behalve door de genoemde partijen tenminste ook door de SP ondersteund en ik dacht ook door Trots (op Helmond). Dat de partij van de onvolprezen Theo van Mullekom Helmond Aktief (met een ‘k’) heet, weet iedere Helmonder die Theo ooit hoorde. Als je me niet gelooft, lees die fouten van Mieke dan zelf maar, hier mijn papieren versie.
Dit ‘zorgvervoer’ geldt, anders dan gesuggereerd door de kop, deze jaarwisseling overigens alleen voor rolstoelgebruikers. Volgend jaar wordt de oudjaarsregeling geëvalueerd. Ook een beetje raar voor een regeling die al jaren bestaat, maar daar kan Mieke niets aan doen.
Of Mieke het laat gemaakt heeft na de raadsvergadering of te weinig van Helmond af weet, kan ik helaas niet zeggen. Het valt me wel op dat ons eigen Helmond-katerntje de laatste tijd magertjes is en meer en meer fouten bevat. Experimenten volop bij ED/Wegener/Mecom. Maar gedegen journalistiek, zelfs (of beter gezegd; juist) op lokaal niveau? Hier wederom niet.

                                                          Was getekend,

11 reacties:

Het ergste is dat het stuk niet eens aangepast wordt!

Beantwoorden

En dat niet alleen, men vertelde ook dat elke cliënt die gebruik maakt van de Taxbus en een pasje heeft vanuit de WMO middels een brief op de hoogte is dat er een andere vervoerder is aangesteld.

Ik was wel heel verbaasd toen ik dit hoorde, want dan is de brief die ik dan ook gehad zou moeten hebben volgens mij langs mijn brievenbus voorbij gegaan.

Dus waar blijft dan toch de communicatie hier in het Helmondse. Vandaag lees ik in de Trompetter dat het dan nu de Vallei gaat worden. Ben benieuwd want de Taxbus liep voor mij altijd goed, en geen problemen.

Jolanda

Beantwoorden

@Jolanda
Mijn moeder heeft die informatiefolder vorige week of een week eerder wel gehad. De postbode (of de gemeente)is jou dus kennelijk vergeten.

Beantwoorden

@ Noud
Klopt dus de postbode Of de gemeente vergeet wel vaker iets denk ik dan, toch vervelend. Maar goed als je dan de raadsvergadering bijwoont en het dan pas hoort is ook niet echt professioneel van de gemeente.

Dus ik zou zo zeggen alle burgers van Helmond neem eens de moeite en ga eens vaker naar verschillende raadsvergaderingen zo hoor je nog eens wat.

Beantwoorden

Toch zorgtaxi tijdens jaarwisseling

EINDHOVEN/HELMOND – Reizigers met een rolstoel die gebruikmaken van de Taxbus kunnen na de jaarwisseling toch tot 1.30 uur worden opgehaald en thuisgebracht.

Dat hebben de zorgvervoerders en regiobestuur SRE donderdag bekendgemaakt. Vorige maand werd duidelijk dat mensen in een rolstoel in Helmond en de regio Eindhoven in de nieuwjaarsnacht niet meer met de taxbus zouden kunnen. De zorgtaxi’s zouden op 31 december maar tot 21.30 uur rijden.

Op nieuwjaarsmorgen kunnen 65-plussers en gehandicapten met een zorgpas vanaf 06.00 uur weer gebruikmaken van de taxibusjes van Taxbus. Op 1 januari neemt regiotaxi De Vallei het Taxbusvervoer over van Cibatax. Tot nu toe reden de taxbusjes in de nieuwjaarsnacht net als andere nachten door tot 01.30 uur. Er werden dan een paar honderd ritten gemaakt. Omdat voor rolstoelers alternatief vervoer lastig te regelen is, wordt voor deze groep een uitzondering gemaakt.

Door de gemeenteraden van Eindhoven en Helmond zijn vragen gesteld. Naar aanleiding daarvan heeft het SRE namens alle deelnemende partijen een oplossing gevonden.

Lees vrijdag meer in het ED

Beantwoorden

Toch taxi’s voor gehandicapten in nieuwjaarsnacht

Laatst gewijzigd: vrijdag 10 december 2010 – 11:48 | Auteur: Sandra Kagie

EINDHOVEN – Tijdens de nieuwjaarsnacht rijden er in de regio Eindhoven toch speciale taxi’s voor gehandicapten. Dit heeft het regiobestuur SRE donderdag bekendgemaakt. Speciaal voor mensen in een rolstoel rijden er tussen halfeen en halftwee ‘s nachts zorgtaxi’s.
Mensen die hiervan gebruik willen maken, moeten dit uiterlijk 28 december aangeven bij Regiotaxi De Vallei, dat het speciale vervoer verzorgt.

Eerder liet SRE weten dat er op 31 december na halftien ‘s avonds geen taxi’s voor gehandicapten en ouderen zouden rijden. Dit uit veiligheidsoverwegingen. Over dit besluit werden onder meer door de gemeenteraad van Eindhoven en Helmond vragen gesteld. Reden voor SRE om met deze oplossing te komen.

Hoe het taxivervoer met Oud en Nieuw voor gehandicapten en ouderen de komende jaren wordt geregeld, is nog niet bekend. Hierover wordt in de loop van volgend jaar een besluit genomen.

Beste burgers laten we dan hopen dat deze vervoerder komend jaar hiervoor ook haar best gaat doen. Als blijkt dat er dit jaar weinig gebruik van wordt gemaakt,tja dan moeten we nog eens achter de oren krabben om dan te gaan rijden.

Ik ga er in ieder geval van uit dat er dan cijfers van de resultaten worden bij gehouden.

Beantwoorden

Helemaal vrijuit gaat Margreet de Leeuw in dit dispuut ook niet. Zelf laat ze op haar Twitter-account weten de “Fractievoorzitter CDA Helmond” te zijn. Zie http://twitter.com/#!/MargreetdeLeeuw
Zou ze zelf al weten dat ze al een maand of 9 wethouder is? 😉

Beantwoorden

PvdA wil opheldering over Taxbusproblemen bij de jaarwisseling en erna
Namens de PvdA-fractie stuurde fractievoorzitter Jos Boetzkes gisteren een brief naar het college van burgemeester en wethouders met onderstaande inhoud:

De PvdA-fractie is geschrokken van de vele klachten die zijn binnen zijn gekomen over de huidige service van de Taxbus. Volgens verschillende bronnen vernemen wij dat Antwoord Service Nederland, de klantenservice van de Taxbus, is overspoelt met klachten en bovendien veelal niet bereikbaar was.
Tijdens de laatste raadsvergadering van 2010 heeft de PvdA samen met SP, GL, HH, TON en HA een motie ingediend over de Taxbus in de SRE inzake het vervoer in de nacht van 31 december op 1 januari. Daarin hebben we aangegeven dat we enigszins begrip hadden voor het compromis dat met de vervoerder was afgesproken. Gezien de vele klachten kunnen we concluderen dat de vervoerder zich ook aan dit compromis niet heeft kunnen houden.
Ook bereiken ons ernstige klachten over de periode vanaf 1 januari tot nu.
Wij kennen voorbeelden waar de afgesproken Taxibus nu nog langs moet komen zonder dat er gereageerd wordt op klachten. We kunnen stellen dat het de afgelopen twee weken een enorme puinhoop is geworden wat nooit de bedoeling is geweest van de nieuwe aanbesteding.
De PvdA kan dit niet meer scharen onder "startproblemen in overgangssituatie". Contracten dienen nagekomen te worden. Het betreft immers kwetsbare mensen die van dit vervoer afhankelijk zijn. Daarnaast gaat het om belastinggelden opgebracht door onze burgers.
Vandaar dat wij u de volgende vragen willen stellen:
1. Bent u net als de PvdA van mening dat het vervoer voor ouderen en mindervaliden belangrijk is en de situatie zoals zich heeft voorgedaan rondom oud en nieuw en na 1 januari tot nu toe voorkomen moet worden?
2. Bent u met ons van mening dat dit een niet te tolereren situatie is?
3. Welke sancties kunnen er genomen indien de problemen rondom het Taxbus vervoer aanblijven?
4. Wat gaat u doen richting SRE om dit soort problemen in de (directe) toekomst te voorkomen?

Beantwoorden

Vraag maar eens na bij de mensen op de recepties van het Elkerliek ziekenhuis en de verzorgingshuizen hoe lang men(soms vergeefs)zit te wachten op vervoer.

Beantwoorden

Vanmiddag werd ik er nog mee geconfronteerd, een tachtig jarige dame die naar haar man wilde in Keizerinnedaal maar gewoon niet werd opgehaald.

Beantwoorden

1150 Klachten: uitvoering Taxbus laat zwaar te wensen over
Sinds 1 januari 2011 verloopt de uitvoering van Taxbus niet volgens contract. De centrale was telefonisch niet goed bereikbaar en ritten werden te laat of niet uitgevoerd. Daardoor zijn tot nu toe ongeveer 1150 geregistreerde klachten ingediend, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten.
Half januari heeft het SRE, namens alle partijen, een verbeterplan afgesproken met Regiotaxi de Vallei. Op basis van dit plan is afgesproken dat het vervoer per 1 februari 2011 volgens contract moet lopen.
In de loop van maart zullen vervolgens de cijfers over februari beschikbaar zijn. Dan kan definitief worden
vastgesteld hoe de vervoerder heeft gepresteerd en of dit voldoende was volgens de afspraken in het
contract. Deze uitkomsten zullen besproken worden met de portefeuillehouders van alle opdrachtgevende
partijen en dan zal bekeken worden of er eventueel vervolgstappen nodig zijn.
Indien het vervoer dan nog steeds onvoldoende volgens contract verloopt, kan worden overgaan tot het
toepassen van de handhavingsregeling. De vervoerder krijgt dan eerst een waarschuwing en de
kans om de uitvoering te verbeteren aan de hand van een verbeterplan (deze stap is in principe al
doorlopen). Indien dit verbeterplan niet leidt tot het afgesproken resultaat kunnen boetes worden uitgedeeld.
Naast deze handhavingsregeling en de daaruit voortkomende boetes, zijn er afspraken dat er direct een
boete wordt opgelegd voor ritten die veel te laat of veel te lang duren.
Lees de gehele raadsinformatiebrief (pdf) van het College voor alle informatie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *