Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.494 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Mijn tante is een eindje de zeventig jaar gepasseerd. Dat wil zeggen dat ze, voordat ze haar rijbewijs mag verlengen, een medische keuring dient te ondergaan. Goede actie, zou je denken.
Vroeger waarschuwde de gemeente dat je rond de vacatieperiode vooral geen nieuw rijbewijs of paspoort aan moest vragen, want dat kon wel eens lang gaan duren. Dat probleem is gelukkig opgelost. Maar niet voor de ouderen onder ons.
Want wat blijkt?
Welgemoed belt mijn tante een paar maanden geleden een huisarts voor zo een keuring. Die heeft geen tijd. Nummer twee zegt dat ze in de vakantie nooit keuringen doen. En bij nummer drie is het ook nul op het rekest.
Ergens vertellen gemeente en CBR wel dat je tijdig je verlening moet aanvragen. Maar hoe lang ‘tijdig’ is, staat nergens. En dat dit in een vakantieperiode vrijwel onmogelijk blijkt, al helemaal niet.
Tante kreeg uiteindelijk toch een huisarts aan de lijn die een afspraak wilde maken. Voor over zes weken of daaromtrent. Ze zat dus minstens een maand zonder geldig rijbewijs.
Het zou heel wat duidelijker zijn als de gemeente Helmond of de gezamenlijke huisartsen toch maar eens gaan waarschuwen dat een medische keuring voor het rijbewijs erg lang kan duren.
Na die zes weken wachttijd is tante naar de dokter geweest. Helaas, ze liet haar bril thuis liggen en kon dus de leestest niet doen. Niks even terugkomen. Nee, nieuwe afspraak maken, opnieuw in de wachtrij en opnieuw betalen.
Als klap op de vuurpijl staat in de stadswinkel een automaat om pasfoto’s te maken. Ook goede service denk je dan. Helaas: tot drie keer toe werd de foto door de dame achter de balie afgekeurd. Tante is uiteindelijk maar naar een echte fotograaf gegaan.
Intussen heeft ze weer een geldig rijbewijs, na enkele maanden zonder zitten. Over vijf jaar is ze weer aan de beurt voor een keuring…

Was getekend,

2 reacties:

Schandalig zeg!! Van die pasfotohokjes bij de gemeente weet ik al dat er veel mensen geklaagd hebben. Ze vertellen je daar ook niet: ‘ga maar foto’s maken’, maar: ‘je kunt proberen foto’s te maken’. Het spijt me zeer, maar ik krijg tegenwoordig steeds meer het gevoel dat er overal zoveel mogelijk geld uit verkregen moet worden. En ik snap niet dat wij als Nederlandse burgers alles maar blijven pikken.

Beantwoorden

Volgens mij is bij de meeste mensen toch wel bekend dat aan de foto’s dusdanige eisen worden gesteld dat die eigenlijk onmogelijk door een automaat gemaakt kunnen worden. Voor zover ik het begrepen heb wordt dat ding ook aangepast of mogelijk zelfs verwijdert. Er wordt volgens mij overigens altijd het advies gegeven om foto’s bij een officiele fotograaf te laten maken en daarbij tevens af te spreken dat als de foto’s niet goedgekeurd worden deze terug gegeven kunnen worden en gratis vervangen worden door nieuwe. Moet je overigens wel meestal dezelfde dag terug komen.

Wat de medische keuringen betreft, kan ik mij voorstellen dat er in de vakantietijd een aangepast rooster wordt gedraaid bij huisartsen. Zo weet ik dat er bij mijn huisarts in speciale weken (rond carnaval, kerst e.d. en een deel van de vakantie) zo weinig mogelijk kleine onderzoeken (bloedafname, HB e.d.) worden gedaan. Uitgebreide keuringen kunnen dus ook een probleem zijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *