Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.745 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Ik mag het waarschijnlijk niet zeggen maar doe het toch maar eens. Ik verbaas me over kwaliteit van de rijscholen-met-de-koran. Hoewel, ik neem aan dat die net als vrijwel alles in Nederland toch aan bepaalde minimale eisen moeten voldoen. Dus moet ik het misschien meer zoeken in de mentaliteit van bepaalde automobilisten.
Ik word dagelijks geconfronteerd met auto’s die midden op de weg parkeren, soms wel driedubbel. Met automobilisten die vergeten zijn dat ze clignoteurs moeten gebruiken, met chauffeurs die gezellig midden op de rijbaan kletspraatjes door het omlaag gedraaide portierraam staan te houden. Liefst met de muziek keihard aan. En niet te vergeten met vrachtwagens die plompverloren midden in het spitsuur de weg blokkeren om te laden of te lossen.
En ja, er zijn ook volop lompe Helmonders. Maar wie wel eens in de Heistraat, Molenstraat of Haaglaan probeert te rijden, zal het met me eens zijn dat deze verkeerszondaars vaak, laat ik zeggen, gekleurde medelanders zijn. Ze rijden, stoppen en doen alsof ze koning van de weg zijn, midden in de Sahara rijden of een stoet kamelen aan het drijven zijn.
En never nooit gîn politie in de buurt.
Ooit bestonden er fietslessen voor ‘buitenlanders’. Ik weet niet of die nog bestaan maar veel zoden hebben die verkeerslessen kennelijk niet aan de dijk gezet. Ik stel dus voor dat we, ik zou bijna zeggen ‘Europees’ weggedrag opnemen in de verplicht inburgeringcursussen. Of anders deze kleine verkeerscriminelen eens vaker op de bon slingeren. Het in ieder geval niet alsmaar door de vingers zien in het kader van lief zijn voor onze medelanders. De liefde moet wel van twee kanten komen.

Was getekend,

1 reactie:

Ik kan me je ergernis wel indenken. Maar het heeft ook wel iets mediterraans, iets zuidelijks, iets relaxt. En daar is niks mis mee, want daar gaan we toch graag op vakantie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *