Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.174 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

“Helmondse reisfout wereldnieuws” kopt de website van het Eindhovens Dagblad sinds vandaag, 11 augustus, 11.35 uur. Het verhaal gaat over de 70-jarige Helmonder Jan en diens 15-jarige kleinzoon Nick Rutten die op weg naar familiebezoek in Sidney, Australië per ongeluk terechtkwamen in Sidney, Nova Scotia, Canada. 180 Graden de verkeerde kant uit, dankzij reisbureau D-reizen. Dat zichzelf toch afficheert als acht jaar op rij “Betrouwbaarste Reisbureau”.
Omdat dit komkommerverhaal wereldnieuws werd, is het duo op kosten van de reisorganisatie zo snel mogelijk retour naar Amsterdam gegaan. Leuke bladvulling, tot zo ver niks aan de hand.
Opvallend is wel dat onze plaatselijke Wegener-kloon pas vandaag dat bericht op de website zet. Want maandag al stond het in het Algemeen Dagblad en een dag eerder op de Cape Breton Post. Het verhaalt lijkt zelfs al van zaterdag te dateren.
Maar wat schrijft het Eindhovens dagblad? “Lees woensdag meer in het ED.
Dat het in krantenland heel gewoon is elkaar na en over te schrijven, is al lang bekend. Maar op deze manier de lezers van de papieren krant laten wachten, is toch wel heel erg. Het geeft in ieder geval aan, dat de journalisten in Eindhoven nog steeds vanuit een papieren krant denken. Het (toen nog) Eindhovens / Helmonds Dagblad was een van de eersten met een echte webstek. Maar die voorsprong zijn ze intussen kennelijk al lang kwijt.
Het is denk ik ook een zorgelijk teken voor de toekomst van de media en de dagbladen in het bijzonder. Met alle ontslagen in de dagbladwereld, zal dit soort gevallen ben ik bang alleen maar vaker voorkomen. En zo holt de kwaliteit van de nieuwsvoorziening verder achteruit, ten bate van aandeelhouders die winst willen zien en ten koste van de lezers. Wie klaagde ook alweer over het teruglopend aantal abonnees en adverteerders?

                                                          Was getekend,

3 reacties:

Het zou natuurlijk ook zo maar kunnen dat het ED een eigen journalist naar het duo heeft gestuurd om hun verhaal op te tekenen.

Beantwoorden

Ik vind het mosterd na de maaltijd. Opvallend dat de lokale krant er zo laat mee komt. Je zou zeggen die hebben zo’n nieuws als eerste! Ik zag het vanavond zelfs al bij het SBS6 programma Hart van Nederland.
Ach ja, het werd al voorspeld destijds toen het Helmonds Dagblad verdween. Gelukkig dat er landelijk wel op Helmond wordt gelet. 🙂

Beantwoorden

Vanochtend stond in het Eindhovens Dagblad op de voorpagina van de Helmond-sectie een joekel van een foto met als kop “Kasteel Noord in Helmond oogt vanuit een ballon als een plaatje”. Als je de krant zelf ook niet hebt, hier staat die foto ook:
http://www.ed.nl/regio/helmondstad/article5451938.ece
Ik dacht, aardige foto maar waarom plaatsen ze nu ineens zo’n luchtfoto van Bing Maps. Ik las het begeleidend stukje en begreep
dat een abonnee in een luchtballon die nam. Toen las ik de kop nogmaals en dacht “beter koppen lezen”!
Paginavulling dacht ik, nog steeds komkommertijd. Kan gebeuren dat ze een keer geen nieuws hebben.
Nu ik thuis ben, even gekeken bij Bing Maps. Tip voor het Eindhovens Dagblad: ook voortaan even bij Bing Maps kijken, daar
kunnen jullie flink wat foto’s scoren, mooier ook naar mijn mening. Kijk maar:
http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&FORM=LMLTCP&cp=skf0mhhg46r2&style=o&lvl=1&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&scene=27929875&phx=0&phy=0&phscl=1&encType=1

Ik snap het dus heel goed dat mensen zich steeds minder op die krant abonneren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *