Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.540 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Heel Helmond maakt zich druk om de komst van een tweede coffeeshop naar de Noord-Koninginnewal. Die indruk zou je althans kunnen krijgen uit de gesprekken aan de borreltafel en aan het aantal bezwaarschriften die bij de gemeente zijn ingediend. Enige tientallen mensen en instanties hebben zich bij de gemeente gemeld, voor een deel vertegenwoordigd door advocatenkantoren als Holland Van Gijzen; De Rijk Van de Westerlo; DAS Rechtsbijstand en Boskamp & Willems advocaten. Andere bezwaarmakers kozen voor een andere strategie. Zo heeft Woningbouwvereniging Volksbelang geloof ik wel vier verschillende mensen bezwaar laten aantekenen. Al dit papier is goed voor niet minder dan 42 punten waarop de gemeente weer moet reageren. Alsof dat niks kost.
En dan komt het. De ingediende bezwaren snijden geen hout, zijn vaak te klein om over te praten of worden er met de haren bijgesleept. Een armoedige vertoning, zeker voor duurbetaalde advocaten. Ik geef u een paar voorbeelden: ‘Hanggroepjongeren’ (let wel: groep!) zouden voor overlast gaan zorgen. Reactie van het college van burgemeester en wethouders: zelfs de politie verwacht niet dat er sprake zal zijn van overlast en onveiligheid. De Ameideflat zou 24 uur bewaakt moeten worden. Terwijl de drugswinkel slechts van 16.00 tot 23.00 open mag zijn, in het weekeind vanaf 14.00 uur. En dan worden er ook nog roofovervallen op oude mensen genoemd waar de politie niet eens iets vanaf weet. De bezwaarmakers komen met een serie veronderstellingen en vooroordelen waar de honden geen brood van lusten.
In een ander genre voorspellen kennelijk helderziende heren en dames dat de economie achteruit gaat, planschade voor nieuwbouw, winkels die minder klanten krijgen, huizen die minder waard worden. Ja zelfs het hele centrum zal leeglopen en daarvoor in de plaats “een minder sociale populatie terugkomen”.
Ronduit dom zijn argumenten over bijvoorbeeld parkeren in de nabijheid van het pand, met name tijdens weekmarkt en kermis. “Aangezien de Wal dan afgesloten is, kunnen auto’s er simpelweg niet komen,” reageert het College tamelijk droog.

De paar echte feiten die de bezwaarmakers aandragen, zijn meteen door het College overgenomen: aangescherpte regels voor het stallen van (brom)fietsen, veiligheidsmedewerkers van een erkend beveiligingsbedrijf inhuren en een camera ophangen om het toezicht te verbeteren.
In alle bezwaarschriften kom ik eigenlijk maar één echt feit tegen: bewoners van de Ameideflat weten zich geen raad met het fenomeen coffeeshop en hebben daar schrik van. Tijd om je ogen eens open te doen zou ik zeggen! Want daar heb je het weer: het ‘gevoel van onveiligheid’. Die onbewezen gevoelens mogen ze wat mij betreft helemaal in hun zak steken. Beleid maak je op feiten, niet op gevoelens! Al met al vond ik het behoorlijk ziekmakend, het doorlezen van al die bij elkaar geschraapte onzin. Het barst van de vooroordelen, veronderstellingen en napraterij. Ik schaam me voor Helmond! Tijd voor een dikke joint zou ik zeggen.

Hoe dan ook: komende maandag mag de nieuwe raadscommissie hierover praten. Dat kan nog best spannend worden. Enerzijds vanwege de opvallend U-bocht die het CDA gemaakt heeft door mee te gaan met het voorstel maar sinds de verkiezingscampagne fel tegen te zijn. Anderzijds is de rol van kersvers wethouder Tielemans spannend. Als centrummanager heeft hij bezwaar aangetekend tegen de coffeeshop. Als centrumwethouder zal hij nu toch het Collegebesluit om vergunning te verlenen moeten steunen. Of niet natuurlijk. Binnen het College bestaan ‘gemengde gevoelens’. Met een beetje pech moet de hele discussie die nu al drie jaar sleept over gedaan worden…
Persoonlijk vind ik het verdwijnen van het NKV-gebouw of het volbouwen van Berkendonk heel wat belangrijker. Maar zo werkt het kennelijk niet. Over ‘n paar honderd softdrugkopers per week moeten we moeilijk gaan doen. Ik heb al eens eerder betoogd: Helmond is gelukkig geen dorp meer.

                                                          Was getekend,

17 reacties:

Mijn beetje twijfel of die coffeeshop er nu wel of niet moet komen, is nu wel verdwenen. Zo kun je overal wel bezwaar tegen maken.

Beantwoorden

Jean,
Een geweldige bijdrage dit!
Eindelijk iemand die hardop zegt wat veel mensen denken.
De angst voor het onbekende heerst veel te veel in dit land, en veel te weinig wordt gekeken naar feiten.
En nu maar hopen dat oa CDA ook de ogen openen en kijken naar de echte wereld.

Beantwoorden

Er is voor mij geen enkele vorm van drugs acceptabel. Let wel alcohol en roken schaden ook de gezondheid maar worden legaal geproduceerd. Iedere soort drugs wordt omgeven door criminaliteit, van productie, distributie tot en met verkoop. Meer en meer komt productie bij zware criminaliteit terecht, waarbij geweld geen uitzondering is. Is het dan verwonderlijk dat, met mij, vele mensen bezwaar hebben tegen vestiging van het enige onderdeel van drugshandel dat gedoogd wordt? Of moet iedereen maar gewoon accepteren dat criminelen en verslaafden zijn gang kunnen gaan? Inbraakverzekering is ook legaal, maar een inbreker heeft bij mij geen enkele vorm van acceptatie. Voor mij ook geen coffeeshop. Niet hier, en ook niet op andere plaatsen. Ik zal geen bezwaar aantekenen maar ik heb wel begrip voor belanghebbenden dat zij dit wel doen.

Beantwoorden

De tweede coffeeshop wordt in Helmond geopend. Het aantal illegale drugspanden in woonwijken in Helmond zal flink verminderen omdat die minder handel zullen hebben. Wie kan daar op tegen zijn, dacht ik altijd.
Hoewel ik er blij mee ben, maar wat een onzinnige bezwaren tegen deze tweede coffeeshop. Ze gaan gelukkig nog net niet zo ver dat de hond van de eigenaar wel eens blaft of dat de jonge dame die er rondloopt vaak een wel erg diep uitgesneden decolleté heeft.
Ik ben erg benieuwd wat de advocaten zich lieten betalen voor dit soort nutteloze bezwaarbriefjes. Is het meer dan een gastvrij kopje koffie dan zou ik daar ook bezwaar tegen aantekenen. Dat heeft meer kans denk ik.

Beantwoorden

Ik ben blij als de mensen gaan beseffen dat een normale werkende man of vrouw, met kinderen, die netjes belasting betaald enz enz ook wel eens een jointje kan roken.
Het is jammer dat je door sommige mensen dan meteen als crimineel uit word gemaakt als je dat eens doet.(mischien bedoeld mischien niet bedoeld).
Luister ik rook mischien gemiddeld nog geen gram in de week, aangezien de prijs daarvan rond de 8.50 per gram ligt kan ik dat ook met een gerust hard betalen zonder me maar een beetje schuldig te vinden

Alles wat illegaal is daar is geld aan te verdienen, daarom is het in mijn ogen een goed iets dat er weer een shop bij komt, en dat er mischien een legale teelt kan plaatsvinden.
We leven in een stad, en geloof het of niet daar is zoiets heel normaal.
Het is niet dat zoiets niet gebeurd in en dorp hoor, maar daar gebeurd het meestal achter de gesloten gordijnen.

Beantwoorden

Er word hier gesproken over gevoelens en dan met name een onveilig gevoel.
Kan me dat goed voorstellen dat die oudere mensen van de ameideflat zich onveilig voelen dat voelen ze ook wanneer ze met hun rollator de weg oversteken.
Maar dat andere onveilig gevoel komt met name van onwetenheid.
Ik geef met mijn beveiligings adviesburo voorlichting met zogeheten ervaringsdeskundigen bij allerlei instanties zoals buurthuizen en scholen.
Het zou geen gek idee zijn om die mensen eens te gaan voorlichten want nu krijgen ze hun info uit de kranten en van mensen die alleen maar de negatieve kant vertellen.
Neem gerust eens een kijkje op me site geheel vrijblijvend. http://www.crime-eyes.nl

Beantwoorden

Of, de notabelen van deze gemeente en ook deze website zouden eens het volk fatsoenlijk kunnen voorlichten. Er zijn pas over 4 jaar weer verkiezingen voor de stad dus niemand hoeft bang te zijn voor verlies van zetels. Waar zijn al die mensen die beweren er voor de bewoners te zijn. Wordt het niet tijd dat het publiek goed wordt voorgelicht. Het gaat hier niet om politieke idealen maar om een oprechte betrokkenheid bij de maatschappij en het verschaffen van eerlijke voorlichting zodat we allemaal vreedzaam en zonder angst kunnen samenwonen in onze mooie stad.

Beantwoorden

Zorgen over gebruik van cocaïne in Helmond
Burgemeester Jacobs maakt zich "ernstig zorgen" over de toename van het cocaïnegebruik in het Helmondse uitgaansleven. Hij zei dit in de discussie vanavond in de raadscommissie over de vergunning voor de tweede coffeeshop. Die vergunning komt er, zo bleek uit de reacties van alle politieke partijen. Jacobs hoopt en verwacht dat daardoor de illegale verkoop en vermenging van handel in hard- en sofdrugs een halt wordt toegeroepen.
Ondanks wat tegenstribbelen van met name SDOH-D66-Helmondse Belangen, CDA en Theo van Mullekom die wat drugs betreft anders dan vroeger "overal op tegen is", gaat een duidelijke raadsmeerderheid akkoord met de komst van een coffeeshop aan de Noord-Koninginnewal. Portefeuillehouder Jacobs sprak van "een brede steun voor een eerder (namelijk in 2008) genomen raadsbesluit."
SP'er Erik de Vries ondervroeg Berry Smits nog over de opvallende draai van (delen van) zijn partij zonder daar een duidelijk antwoord op te krijgen. Maar ook andere partijen bleken ondanks hun ferme verklaringen tijdens de verkiezingsstrijd nu opvallend meegaand.
Wel is de komst van een 3e shop vooralsnog van de baan. Het nieuwe College en de daarbij behorende raadsmeerderheid, zijn daar geen voorstander van.
Burgemeester Jacobs kondigde acties aan tegen het harddrugsgebruik in de stad maar wilde nog niets zeggen over wat, hoe of wanneer.

@Roy: Hopelijk hebben we ook jou hiermee voorgelicht.

Beantwoorden

Uitstekend, dank je, hou me op de hoogte. lol

Beantwoorden

Goed besluit van de Helmondse gemeenteraad!!

Beantwoorden

allemaal leuk en aardig ,maar als je zelf daar niet in buurt woont kun je altijd roepen er gebeurt niks .en oom agent die loopt altijd achter de feiten aan.die weten niks,,n vraag hebben ze op het gemeentehuis allemaal oogkleppen en oordoppen op en in..,,nog ,n vraag wat betaald dat,,???????????????????????

Beantwoorden

@piet jansen

wat zou er moeten gebeuren dan?
is gewoon een winkel waar grote deels van de mensen even naar binnen en buiten lopen om hun rookwaar op te halen (allen 18+) en sommige zullen het binnen onder het genot van een drankje oproken, het ziet er sjiek uit allemaal, ik zie geen problemen.

Cannabis geeft een ontspannen, plezierig gevoel.
Dat komt omdat cannabis op een indirecte manier het beloningscentrum prikkelt.
Het beloningscentrum wordt geprikkeld door dopamine waardoor gevoelens van genot en voldoening ontstaan.’

maar hoezo oordoppen en oogkleppen? waarvoor zou deze nodig zijn? we (ja ‘we’ spreek uit ervaring;) gaan echt niet schreeuwend of toeterend de shop uit om vervolgens naakt en met een onverzorgd zwervers uiterlijk oma’s en opa’s bespringen, of bedoelde je dit niet?

gegroet,

Beantwoorden

een tevreden roker is geen onruststoker!

Beantwoorden

Denk dat coffee shops prima zijn, maar het gaat om de locatie. Midden in de stad 5 min van elkaar, waarom niet 1 in Helmond west? Deze komt op de markt, bij de Ameide, logisch dat deze mensen zich zorgen maken… dan nog het beleid rondom, is het niet zo dat je legaal niet mag telen en inkopen. En wel verkopen in de shop. De criminalieit zit hem in al die telers op zolders, kassen en weet ik waar. Als je legaliseerd moet je dat op alle fronten doen en niet voor het gamk alleen aan het einde van de lijn wat nu gebeurd. Een jointje, wat is er mis mee… niets denk ik. Drank is naar mijn idee een veel groter probleem… en dat is ook gewoon vanaf het begin proces gelegaliceerd. Bavaria maakt zlefs goed ereclame ermee 🙂 Dus waarom niet alles uit de iligaliteit halen en legale productie bedrijven opstarten, het wordt daarmee goedkoper en zeker minder crimineel…

Beantwoorden

@Guido

QUOTE:

‘Dus waarom niet alles uit de iligaliteit halen en legale productie bedrijven opstarten, het wordt daarmee goedkoper en zeker minder crimineel…’

100% mee eens, vage regels allemaal. Maak het legaal en de (illegale) handel in wiet/hash zal niet meer intressant zijn voor criminelen en het stiekem kweken is niet meer nodig, dus meer veiligheid, wiet/hash en extra geld (btw+belasting) in de schatkist.

grappige feitjes;

‘Er zijn twee belangrijke verschillen: alcohol is, bij regelmatig gebruik van meer dan 2 à  3 glazen per dag schadelijker voor het lichaam dan de meeste drugs. En alcohol is legaal: de verkoop is volgens bepaalde regels toegestaan. En dat is niet het geval voor de middelen die in de volksmond drugs worden genoemd en waarvan de productie en de handel verboden is.’

Matig alcoholgebruik is niet schadelijk. Matig cannabisgebruik is wel schadelijk, namelijk voor de longen. Onmatig alcoholgebruik is zeer schadelijk. Alcohol wordt dan zeer giftig en tast vele organen aan. Ook de sociale schade wordt dan zeer groot. Onmatig cannabisgebruik tast de longen verder aan en ook zullen er nadelen zijn voor school of werk.

    Echter onmatig alcoholgebruik is vele malen verwoestender dan onmatig cannabisgebruik. Met andere woorden: in het geval van matig gebruik, is het roken van cannabis schadelijker dan alcohol; in het geval van onmatig gebruik zijn beiden schadelijk maar is alcohol schadelijker dan cannabis.

Lichamelijke schade

Alcohol is bij matig gebruik onschadelijk. Pas bij overmatig gebruik wordt het zeer schadelijk; voor maag, lever en hersenen. Vooral over de invloed van alcohol op de hersenen is de laatste tijd meer duidelijk geworden. Als mannen enkele jaren 25 glazen per week drinken neemt de kans op beschadiging van de hersenen toe. Bij vrouwen ligt dit aantal glazen lager aangezien zij minder lichaamsvocht hebben en daardoor sneller een hogere concentratie bereiken. Bij onmatig alcoholgebruik wordt alcohol zeer schadelijk voor het lichaam. ‘

enkele voordelen van blowen (wiet/hash)

het relaxed in onze drukke leventjes, puur genot.
geeft een objektieve kijk op veel dingen zoals bijv. geloof en natuur.
Sex word tederder en veel gevoeliger, vooral vrouwen vinden dat van sommige soortjes.
(gaan jullie nu massaal vragen welke zeker)
Het verlicht hevige pijnen zoals rugpijn, artritis, menstruatie, . . .
het onderdrukt sommige nevensymptonen van zware medicatie zoals bij chemokuren.
Mensen met eetstoornissen kunnen geholpen worden
mensen met slaapstoornissen kunnen geholpen worden.
hyperkinetische mensen worden een stuk rustiger.
Migraine aanvallen kunnen onderdrukt worden.

Gegroet Tim

Beantwoorden

Hoeveel zou Fons Jacobs per jaar in zijn achterzak ontvangen door een 2e coffeeshop toe te staan ??????

Beantwoorden
een beschaamd burger

Ik denk dat hij alles in zijn zak steekt,
Het gaat allemaal van hem uit denk ik.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *