Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.897 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

logo poppodium Lakei Helmond

2010 zit er bijna op. Nog enkele dagen en dan zit dus ook het eerste jaar voor Poppodium Lakei erop. Dat betekent dat we terug gaan blikken. Wat heeft dit eerste jaar ons gebracht. Eén woord omschrijft dit eerste jaar voor mij het beste. Leerzaam. Het was een leerzaam jaar.

Zoals de gemeente ons had verzocht, hebben we het eerste jaar breed ingestoken. Breed in de zin van veel verschillende muziekstromingen. En zo kon het gebeuren dat dit jaar hiphop werd afgewisseld met folk en death metal met techno. En alles wat er tussen zit. Nu terugblikkend kan (voorzichtig!) geconcludeerd worden dat die brede insteek inzicht heeft gegeven over waar Helmond wel en niet voor warm loopt. Met die wetenschap kunnen wij weer verder.

Persoonlijk denk ik dat we ons het eerste half jaar misschien wel teveel op landelijk niveau als poppodium hebben willen profileren. Binnen zo kort mogelijke tijd onszelf laten zien in de wereld van de popmuziek (lees: de Randstad). Op dat moment was dat een logische insteek. Nadat ik in de zomer in dienst ben gekomen van Lakei, heb ik vooral ingestoken op profilering van Lakei in Helmond (en omgeving). We moeten eerst op het netvlies van de Helmonders komen staan, dan kunnen we van daaruit de olievlek groter later worden naar de regio, vervolgens naar heel Brabant en Limburg, etc. Een omkering van het traject zoals dat het eerste half jaar werd gelopen dus eigenlijk. Zonder mezelf daarbij op de schouders te willen kloppen, kun je zien dat met name de laatste maanden Lakei meer in het nieuws is, samenwerkt met verschillende partijen (van Muziekcafé tot ROC Ter AA) én meer bezoekers trekt. Dat geeft hoop voor de toekomst. Met die wetenschap kunnen wij verder.

Robbie van Stiphout, Day Six,  Progrockfestival, poppodium Lakei, Helmond Wat ik vooral ook enorm waardeer zijn de initiatieven vanuit de (Helmondse) bevolking zelf. In samenwerking met een aantal Helmondse acts werd een prima festival in elkaar gezet (Nevelpop), in samenwerking met de SWH en met B-Jam werd in Lakei een internationale breakdance-wedstrijd gehouden, met een fanatieke computer/twitter wizard werd het Twitterfestival in Lakei georganiseerd en met een oud-wethouder uit Venray kon Lakei een succesvol Progrock-festival aanbieden. En we zijn op dat moment ook alweer met verschillende mensen in gesprek voor soortgelijke initiatieven voor 2011. Helemaal goed. Met de wetenschap dat er zoveel inspiratie en organisatietalent in Helmond aanwezig is, kunnen we verder.

2011 wordt ongetwijfeld een mooi jaar. Ik wens ook u en de uwen een fantastisch, gezond, gelukkig en muzikaal 2011 toe.

Wim Strijbosch
Directeur poppodium Lakei

5 reacties:

Veel succes in 2011, en misschien tot ziens in Lakei.

Beantwoorden

@ Wim Strijbosch
Ik begreep van de mensen van het Filmhuis dat jullie definitief af hebben gezien van een verhuizing naar de nieuwe hotspot bij de Cacaofabriek. Blijft Lakei daarmee dus gewoon op de Molenstraat of zijn er andere verhuisplannen?

Beantwoorden

O ja, die samenwerking met andere Helmondse organisatie: super goed. Eerst in Helmond scoren, daarna de regio, de provincie en dan het land.

Beantwoorden

Over dat in het land willen scoren stond op deze weblog eerder deze maand een leuk artikel, over citymarketing. Je richten op de Helmonder en de mensen in de regio, is in diverse opzichten te prefereren boven de ambitie om voor landelijke bekendheid te gaan.

Wim, succes in 2011!

https://www.deweblogvanhelmond.nl/2010/12/citymarketing-via-de-traverse-helmond-groep5700/

Beantwoorden

@Jan
Beste Jan,
Dan ben ik bang dat er een aantal mensen bij het Filmhuis niet goed geinformeerd zijn. Lakei zit namelijk nog steeds samen met het Filmhuis en de gemeente Helmond aan tafel om de (on)mogelijkheden van een culturele hotspot (what is in a name)te bezien. Ik hoop dat er op heeeeeeeel korte termijn een besluit over genomen kan worden zodat iedereen vooruit kan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *