Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.897 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

logo poppodium Lakei Helmond

Er staan het komende jaar de nodige interessante dingen op het programma van Lakei. De tendens die we vanaf de zomer van vorig jaar hebben ingezet – namelijk dat we veel meer een podium voor Helmond en omgeving willen zijn dan een landelijk podium – zal in 2011 nog verder vorm worden gegeven. We willen zoveel mogelijk producties welke aansluiten bij de interesses en vraag vanuit Helmond en omliggende gemeenten. Dat betekent dat in principe alles wat ook maar iets te maken heeft met Kunst en Cultuur in brede zin, een podium in Lakei kan krijgen. Lakei is er namelijk niet voor mij maar voor een ieder.

Om die behoefte en interesse van Helmonders zoveel en zo goed mogelijk te kunnen bedienen zoeken wij ook actief samenwerking met partners in onze stad. Dat zijn partijen binnen onze eigen cultuursector (Filmhuis, Annatheater), het onderwijs (ROC Ter AA) maar ook uit de lokale horeca (Muziekcafé). Die samenwerking zoeken wij op vanuit de overtuiging dat die samenwerking goed voor iedereen is, dat het een meerwaarde heeft om dingen samen te doen, omdat ik oprecht geloof in kruisbestuiving van kennis en kunde.

Teleurstellend is het dan ook te moeten constateren dat er ook partijen in onze stad zijn die niet of nauwelijks open staan voor samenwerking. Die niets lijken te voelen voor het gezamenlijk initiëren van projecten, het uitwerken van concepten of het gezamenlijk bedienen van dezelfde doelgroep. Eeuwig zonde vind ik dat. Zien deze organisaties niet dat samenwerking uiteindelijk altijd meer oplevert dan dat het aan inspanning kost? Zien mensen niet dat knelpunten veel minder gaan knellen als je ze met meerdere mensen of partijen aanpakt?

Het komt mij voor dat de partijen die samenwerking tot nu toe – om wat voor reden dan ook – hebben vermeden, het nog moeilijk gaan krijgen in de toekomst. De bezuinigingen in de zorg, binnen welzijn, in het onderwijs en in de cultuursector nopen partijen uiteindelijk om meer samen te werken. En als je dat tot nu toe niet hebt gedaan vanuit overtuiging of vanuit de inhoud, mag je straks op hangende pootjes gaan vragen bij organisaties of je toch aub met hen mee mag doen. Of je mee mag doen met het uitvoeren van een project of met het uitwerken van een idee. Dan is het voor hen te hopen dat de reeds samenwerkende organisaties minder arrogant en meer respectvol zullen reageren dan dat ze zelf nu doen.

Wim Strijbosch
Directeur poppodium Lakei

4 reacties:

Ben nou wel benieuwd naar die organisaties…

Beantwoorden

@Ad, simpel, Stadspromotie Helmond (Kasteeltuin Concerten, Carat) en/of ‘T Speelhuis. zoveel meer keus is er niet in Helmond…

Zonder te noemen zijn ze dus toch genoemd.

Beantwoorden

@Patrick,
Nu je het zegt, van de grote organisaties moeten die het haast wel zijn.
Samenwerkingen is altijd goed, helemaal nu er zoveel gekort moet worden. Dat moeten de subsidiegevers verplicht stellen eigenlijk. Bij de armoedebestrijding hier in Helmond doen ze dat ook. Wil je niet, dan raakt dat je subsidie.

Beantwoorden

Ben ook wel benieuwd.
Graag concreet.
Wie bedoel je met niet samenwerken?
Speelhuis, Impact, Kunstencentrum??

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *