Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.545 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De TextielBaronSlenterend door de Pronto genoot ik van het mooie weer. De vogels floten, de temperatuur was aangenaam en de bomen waren weer groen. Ook de mensen voelen zich fris, dacht ik toen ik twee dametjes bezig zag. Met handveger en blik ruimden ze hun tuin op, die nog vol lag met herfstig en winters afval. Er werd een nieuwe start gemaakt: het is duidelijk lente in Helmond-Oost.
Ook op een andere manier lijkt een lente aan te breken in Helmond. Afgelopen vrijdag vond er op de Braak een bestuurswissel plaats bij Helmond Sport. Het oude bestuur, onder leiding van de weinig zakelijke Antoinette Knoet, moest plaats maken voor een nieuw bestuur. Op de persconferentie – overigens terug te beluisteren op helmondsport.nl – werd duidelijk dat het Helmondse college van B&W Antoinette Knoet de wacht aan gezegd heeft. En dat werd tijd. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig: het nieuw te bouwen stadion heeft geen toekomst met een weinig capabel bestuur. Het oude bestuur is er niet in geslaagd de club in financiële veiligheid te brengen. Sterker nog: voor dit seizoen bestaat er nog een tekort van een kwart miljoen euro.
Dit horende, doet je toch afvragen wat het oude bestuur in een krappe drie jaar gedaan heeft. Hoe kan het zijn dat de club al tien jaar lang sportief fantastisch presteert (bijna ieder jaar nacompetitie!), maar dat het organisatorisch en financieel bezien huilen met de pet op is? Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het oude bestuur (en wellicht ook directie) iets teveel eigenbelang voorop stelde door op het Helmond Sport-rode pluche te zitten.
Maar genoeg gemopperd. Er breekt wellicht een nieuwe lente aan op de Braak. Althans, dat hoop ik. De nieuwe voorzitter Philippe van Esch gaf aan dat het nieuwe bestuur verbindingen wil leggen met allen in Helmond en omstreken die van Helmond Sport houden of waarvan zij vinden dat ze zouden moeten houden. Dat lijkt me een loffelijk streven. Maar ook noodzakelijk om de club te laten overleven. De verbindingen waar Van Esch het over heeft, zullen ook gericht moeten zijn op de regio, waarvan Asten, Deurne en Gemert ook deel van uitmaken; dan heeft een nieuw stadion ook echt zin. Als ook de interne organisatie eens doorgelicht wordt, is er veel mogelijk op de Braak.
Als het nieuwe bestuur daarin slaagt, voorspel ik een mooie zomer. Ik wens het nieuwe bestuur veel wijsheid toe.

De TextielBaron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *