Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.546 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

De TextielBaronWe némen dat beetje risico, we kópen die auto en dat huis! Dat is wat onze premier vol hoop riep een tijdje terug. Hij dácht het natuurlijk wel, maar vergat erachteraan te zeggen “en we bóuwen dat stadion in Helmond”. Het zijn wensen van een politiek leider in crisistijd. Hij weet wat er moet gebeuren, maar weet niet hoe. Natuurlijk, in deze tijden is het goed als men drie keer nadenkt over grote beslissingen. Dat er niet zomaar met geld gesmeten wordt. Maar betekent dat dan dat alle investeringen stopgezet moeten worden? En dat de plannen voor een nieuw Helmonds stadion bestreden moeten met Il Principe van Machiavelli in de hand, inclusief belangenverstrengeling?
Ik raakte afgelopen week zeer teleurgesteld toen ik las over een protest van winkeliers tegen de vestiging van een Jumbo in het te bouwen Berkendonkstadion. Het protest, aangewakkerd uit CDA-hoek, richtte zich tegen de komst van een Jumbo-supermarkt in het nieuwe stadion. Niemand minder dan de wijkwinkelmanager, die ook in het CDA-bestuur zit, riep winkeliers op in protest te komen tegen een nieuwe supermarkt in het nieuwe stadion. Ergo: het CDA is tegen het stadion en de campagne is begonnen (hashtag fail). Ik vroeg me dan ook af of het protest van de winkeliers was of van het CDA.
De winkeliers (vertegenwoordigd door de Plus uit de Bus), inmiddels flink opgejut, hadden het al zo moeilijk in deze crisistijd. En een nieuwe vestiging van de Jumbo zou zelfs werkgelegenheid kosten! Dat lijkt me niet. Integendeel. En kom niet aan met gekleurde onderzoeken. Bovendien: Als de Plus uit de Bus en anderen niet zitten te wachten op concurrentie, dan moeten ze wat anders gaan doen dan ondernemertje spelen, dunkt me.
Wat ik kwalijk vind, is het handelen van wijkwinkelmanager én CDA-bestuurder Hennie de Gooijer. Hoezo belangenverstrengeling?!? Enerzijds de winkeliers misbruiken om de CDA-campagne af te trappen, anderzijds de Helmondse politiek misbruiken om winkeliers te vertegenwoordigen. Dat kan echt niet, behalve dan in Helmond. Ik heb ergens gehoord dat er dan ook een naamswijziging gepland staat: Christen Democratisch Appèl wordt Crisis Dur Aauwkliek. Na alle blunders binnen deze partij zou je verwachten dat het wel een keer klaar is, maar nee hoor.
Ik heb helemaal genoeg van het Helmondse nepotisme. Weg met deze oude kliek, die met intriges elkaar de hand boven het hoofd houdt en zonder schroom meerdere petten op heeft. Ik roep daarom op tot actie. Pro-stadionners aller landen, verenigt u!

De TextielBaron

8 reacties:

Deze textielbaron kan beter omgedoopt worden tot GrootWinkelBaron met gratis seizoenkaart! Laat ik deze terechte CDA aktie nu eens van harte ondersteunen!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Applaus !!!!! De handen op elkaar voor de Textielbaron !

Zelfs de laatste alinea verwoordt de Helmondse meerderheid en verafschuwt meteen de azijndrinkers van deze stad.

Beantwoorden

@Van Bree op zondag 2 juni 2013 om 21:25:

Welk onderzoek geeft aan dat er een meerderheid is voor het nieuwe stadion? En waarom zet u de tegenstanders zo denigrerend neer? Is dat de nieuwe manier van discussie voeren?

Beantwoorden

Overigens blijft het vreemd dat de cdawethouder Stienen HS op Berkendonk als verjaardagscadeau wil, en dat tegelijk datzelfde cda afstand neemt!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Tja, allemaal politiek.
Voetballen is niet mijn ding, maar die laatste alinea sta ik ook wel achter.

Beantwoorden

@DTB
Waarom de politiek weer van stal halen? Als volwassen BVO gewoon je eigen broek ophouden en problemen bij jezelf zoeken. Daarom zou een verhaal over falende (bij het bedrijfsleven niks bereikt hebbende) en liegende (komst Jumbo) bestuurders binnen HS ook niet misstaan hebben.

Beantwoorden

Trouwens raar dat de hele discussie omtrent Jumbo maar doorgaat, terwijl Jumbo zegt geen interesse te hebben.

Beantwoorden

Zo’n betoog is ook een manier om straks in het nieuwe stadion een gratis seizoenkaart te krijgen 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *