Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

De TextielBaron“Eens even kijken.” Snel beweegt haar rechterwijsvinger over het wieltje op de muis, waardoor de webpagina in een razend tempo naar beneden scrolt. “Een dikke twintig.” Ze kijkt me aan met een blik van dat weet je zelf toch ook wel, terwijl ze haar theeglas naar haar mond brengt. Mijn vraag hoeveel stukjes ik inmiddels geschreven heb voor De Weblog had haar getriggerd. Ik dacht zelf dit nu een jaar te doen, maar het blijkt dat het inmiddels bijna twee jaar geleden is sinds ik het eerste stukje schreef.
Het is best aardig om te doen: van de zijlijn toekijken op het wel en wee (de laatste tijd veel wee) van onze stad en er dan iets van vinden. Soms ietwat grappig, soms melancholiek, soms zelfs vlijmscherp. Ik heb altijd een klein doel: Ik wil dat lezers, al is het maar een minuutje, gaan nadenken over de al dan niet overdreven opgeschreven bevindingen. Dat is immers de taak van een columnist, toch? Wat ikzelf ontzettend leuk vind, zijn de reacties die onder de stukjes staan. Lezers zijn het eens of oneens met mij, of grijpen een column aan om zelf eens flink van leer te trekken tegen het lijdend voorwerp. Ik vind dat mooi.
Een aantal van u zal het laf en storend vinden dat ik onder een pseudoniem schrijf, een ander aantal zal het begrijpelijk en legitiem vinden. Ik vind het allemaal prima.
Ondanks dat alles moet ik u meedelen dat ik er (voorlopig?) mee ga stoppen. Met de columns dan. Ik ga niet moralistisch zeggen dat het tijd is voor een ander of zoiets, nee, ik heb een andere en heel simpele reden. Ik ga Helmond na jaren dan toch verlaten. Licht gedesillusioneerd, zal ik eerlijk zeggen. Ik vertrek zelfs naar een ander land. En laten we eerlijk zijn, dan heeft het schrijven van kleine stukjes proza over Helmond weinig zin, laat staan dat het hout snijdt.
Ik wil nog wel even wat kwijt. Ik vind dat De Weblog zich ontwikkeld heeft tot een volwaardig lokaal medium, waarvan andere lokale media best nog wat zouden kunnen leren. Hulde aan de redactie dus, die zich voor zover ik kan beoordelen belangeloos inzet om deze website tot een succes te blijven maken.
Ten slotte: Ik zal Helmond missen. Mijn buurvrouw, de taal, mijn clubje en het gemopper. Ze zijn me allemaal even lief. Wellicht tot ziens. Of wacht, laat ik gewoon zeggen… houdoe!

De TextielBaron

8 reacties:

@De TextielBaron,
Wat jammer dat dit (voorlopig?) jouw laatste column is. Gefeliciteerd met je baan in dat andere land. Hopelijk hebben ze daar ook internet en kun je de weblog toch blijven volgen. Dank voor al je columns op de weblog, de prettige samenwerjing en de mooie woorden hierboven over ons.
TextielBaron, het ga je goed en tot ziens.

Beantwoorden

Bedankt voor jouw mooie columns, ik las ze graag.

Beantwoorden

Toevallig luister in nu naar My Hometown van Bruce Springsteen . Dat past prima bij dit stukje.

Houdoe en bedankt 🙂

Beantwoorden

Houdoe en bedankt !
Veel tevredenheid bij je volgende stappen waar dan ook 🙂

Dag De Textielbaron…

mvg. Angelique

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Het ga je goed Textielbaron!
Hopelijk tot ziens op de Weblog want je columns waren scherp maar respectvol.
En ondanks dat ik razend nieuwsgierig ben naar je ware identiteit moet je pseudoniem maar in stand blijven zodat die terugkeer op ons Helmonds forum mogelijk is.
Houdoe!

Mirjam van der Pijl

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Dank je wel textielbaron voor je scherpe, leuke en inspirerende verhalen. Ik en ik neem aan vele Helmonders hebben ervan genoten en zijn ‘wakker’ geworden of gebleven.

Het gaat je in alle opzichten goed, Maarten Janssen

Beantwoorden

Dank jullie allen. En zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Ik kom terug naar Helmond.

Beantwoorden

Hallo,

Mooi verhaaltje. Enkele fouten. Nederlands: Oudejaarsavond i.p.v. oudjaars…

Hellemonds: Um i.p.v. om.

Verder okay.

Joop.
.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *