Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.548 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

De TextielBaron“Nondedjú!”, riep ze hard. “Wajeest kaauw!” Ik heb u vaker verteld over mijn buurvrouw. Een ongecompliceerde, echt Helmondse vrouw met het hart op de tong. En zoals zo vaak, had ze ook nu gelijk. Het blijft maar winteren, ook nu we maart ingaan. En het lijkt wel of het weer beïnvloed wordt door de aanhoudende crisis; het blijft maar koud, guur, kil en grijs buiten. Maar goed, laten we ons voorbereiden op de lente en ons positief opstellen. Want naar het schijnt loopt de temperatuur de komende dagen gestaag op. Gaat de lente dan toch eindelijk naar Helmond komen? Komt de zon dan eindelijk weer eens noordwaarts naar Brabant en neemt zij dan wat graden Celsius met zich mee? Ik hoop het. Ik snak ernaar.
Dat ik er zo naar snak, werd mij pijnlijk duidelijk toen ik van de week over de kop van de markt liep. Na de opening van de nieuwe friettent annex lunchroom wordt ook de hoek aan de overkant grondig aangepakt. Het foeilelijke pand waar de kledingwinkel zat, is de afgelopen tijd vakkundig tegen de grond gekwakt (hulde!). Toen ik daar wat stond te kijken naar de werkzaamheden, vielen wat heel voorzichtige zonnestralen op het hekwerk een paar meter voor mij. Onwillekeurig deed ik een paar passen naar voren zodat de zonnestralen mijn nek raakten. Heerlijk! Het was alsof een hogere macht mij influisterde dat met deze eerste zuinige lentezon ook betere tijden aan gaan breken. Ik kreeg nóg een aanwijzing: de werkende bouwvakkers (een zeldzaamheid) begonnen te fluiten als een stel jonge vogels dat gevoerd wil worden door hun vader en moeder. Het gefluit van de bouwvakkers, iets wat ik doorgaans toch vooral irritant vind, klonk in combinatie met de zacht prikkelende zon in mijn nek als een schitterende symfonie van Beethoven. Even, hooguit vijf seconden, sloot ik mijn ogen.
Evenzo snel als ze kwam, verdween het zuinige zonnetje weer uit mijn nek. Een boos kijkend wolkendek stuurde de zon resoluut weg. Meteen voelde ik de gure wind mijn nekharen overeind zetten. In mijn hoofd werd Beethoven vervangen door mijn mopperende buurvrouw. Die twee zijn allebei mooi, maar wel op een andere manier. Ik zuchtte. De lente was er nog niet. Maar het kan niet lang meer duren of Helmond kan weer genieten van een zonovergoten kop van de markt. Hoe het ook zij, de eerste lentekriebeltjes pakken ze mij niet meer af.

De TextielBaron

7 reacties:

Donderdag start de bouw op hoek Markt/Veestraat
Donderdag 7 maart om 17.00 uur is het officiële startmoment van de bouw van 2000 m² nieuwe winkelruimte op de hoek Markt/Veestraat. Wethouder Peter Tielemans brengt dan een bezoek brengt aan de bouwplaats.
De nieuwbouw, die Pro Helmond V&G voor haar rekening neemt, moet in de herfst van 2013 klaar zijn. Het nieuwe pand gaat onderdak bieden aan mode gerelateerde bedrijven. Open 32, Score en Bristol hebben al aangegeven er een winkel te gaan vestigen.

Beantwoorden

herkenbaar en leuk artikel…. over hoe je de eerste zonnestralen opvangt en hoe de zon ieders humeur lijkt te beïnvloeden…de lente is er nog niet máár hij komt eraan! 🙂

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 1 maart 2013 om 13:43:

Wat wordt er met de mooie kelderruimte gedaan waar Discoclub Jimbim vroeger zat?

Oude Jimbim fan

Adrie B

Beantwoorden

Een stukkie om warm van te worden! Mooi TextielBaron!

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

@Adrie op vrijdag 1 maart 2013 om 18:05:

Geen idee, wellicht dat iemand anders het wel weet.

Beantwoorden

@Adrie

Die ruimte wordt volgestort met beton helaas. Ik geloof dat het qua brandveiligheid (nooduitgangen e.d.) ook niet meer van deze tijd was. Ergens wel jammer, want het is wel weer een afwijkende ruimte die uit het straatbeeld verdwijnt.

Beantwoorden

In aanvulling op het bericht van vrijdag 1 maart 2013 om 13.43 uur:

Gisteren was het officiële startmoment van de bouw van zo’n 2000 m² nieuwe winkelruimte op de hoek Markt/Veestraat. De sloop van enkele panden op die hoek is zo goed als klaar en dus kan er begonnen worden met de bouw.
Op de onderstaande foto (gemaakt door Pressvisuals.com) het onthulde bouwbord. Van links naar rechts staan Maddy Goossens (Pro Helmond V&G), wethouder Peter Tielemans en Ger Dings (WPM Development).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *