Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.546 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De TextielBaron“Lieverd, waarom moet jij zo nodig altijd luis-in-de-pels spelen?” Het is een vraag die ik laatst, en niet voor het eerst, te horen kreeg van mijn lieftallige echtgenote. Oók niet voor het eerst was de verbaasde reactie die zonder spoortje van twijfel uit mijn mond rolde. “Ja kom op, ze vrágen er toch om?!?”.
Na het lezen over de Hé Heistraatcampagne, die een van de oudste straten van Helmond weer een beter imago moet geven, was ik licht aangedaan. Beetje boos zelfs. Niet vanwege de campagne hoor, want dat vind ik een prima idee. Nu er qua bebouwing weer licht aan de horizon gloort, lijkt de Heistraat weer wat meer allure te krijgen. “De Heistraat moet weer de Heistraat worden”, vertrouwde een oudere Heistraatbewoner mij een tijdje terug toe. Een mooie en terechte opmerking, dunkt mij.
Nee, waar ik problemen mee heb, is de financiering van de campagne. Volgens het Helmonds… sorry, Eindhovens Dagblad is de campagne namelijk “mede betaald door de gemeente en de woningcorporaties Woonpartners en Volksbelang”. En dáár heb ik dus wél moeite mee. In deze moeilijke tijden, waar geen geld is – of in ieder geval lijkt te zijn – voor poespas, wordt vrolijk een bedrag bijeengebracht voor een overwegend allochtoon feestje. Volgens de krant ging de opening van de campagne namelijk “gepaard met Noord-Afrikaanse klanken en multiculturele lekkernijen”.
Laat ik over één ding heel duidelijk zijn. Ik heb níets tegen Noord-Afrikaanse klanken en al helemaal niet tegen multiculturele lekkernijen. Integendeel. Ik heb enkel moeite met de subsidie erop. Laten we wel zijn: gemeenschapsgeld en geld van huurders kan in deze tijden wel beter besteed worden, niet? En dan bedoel ik niet het salaris van bestuurders of het dichten van Vestia-gaten. Of het subsidiëren van campagnes die wat mij betreft door winkeliers zelf gefinancierd moeten worden. Laat feestvierders lekker hun eigen feest betalen! Dat geldt immers voor andere feestvierders (zoals deze columnist) ook.
Ik weet ook wel dat gemeenten en corporaties de taak hebben iets te doen aan leefbaarheid. Maar volgens mij is die leefbaarheid wat anders dan het cofinancieren van Noord-Afrikaanse klanken en multiculturele lekkernijen.

De TextielBaron

3 reacties:

Mijn god wat een gezwets. Ik gun je je mening maar om over iets onbenulligs als een feestje van een paar honderd euro maar weer eens wilderiaans beginnen te zeiken is in een tijd dat de PVV heeft afgedaan afgezaagd, zielig en bekrompen. Van een columnist verwacht je meer dan iets wat qua inhoud en niveau vergelijkbaar is met de gangbare reaguurdersreactie in de Telegraaf of Geen Stijl.

Wel eens aan gedacht dat je eenzijdig en gekleurd verhaaltje aan de leefbaarheid van deze wijk in ieder geval weinig bijdraagt en de immateriele kosten ervan meer bedragen dan die paar hondert euro van dat feestje ?

Beantwoorden

@Marcel

Ik ben absoluut geen Wildersfan. Laat dat héél duidelijk zijn. Het gaat mij om het principe. Waarom moeten o.a. huurders opdraaien voor zo’n feestje wat niets toevoegt? Een feestje is prima; maar laat feestvierders opdraaien voor hun eigen kosten! Je denkt er anders over?

Leg mij eens uit welke immateriële kosten je bedoelt. En begin dan niet over polarisatie. Ik polariseer niet; kwestie van goed lezen.

Beantwoorden

@Marcel op zaterdag 1 december 2012 om 14:26:

Een paar honderd euro te betalen door 3 partijen en dan daar ophef over te maken is natuurlijk overdreven.

Zou het misschien kunnen gaan om veel meer geld?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *