Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

De TextielBaron“De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op!” Mijn buurvrouw wond er geen doekjes om, toen ze me eergisteren aanklampte. “Weten jullie al wat jullie doen met carnaval? Gaan jullie het vieren? Verkleed?” Ik antwoorde naar waarheid dat ik het nog niet wist. Naarmate je ouder wordt, glijden dat soort massa-activiteiten van je af, als ware je van teflon. Het is ieder jaar hetzelfde. “Ach, geniet er nou maar van, want je bent zo oud. Kijk maar naar mij!”
Ze had gelijk. De kruitdampen van oud-en-nieuw zijn nog niet opgetrokken, of carnaval staat alweer voor de deur. Ook 2013 gaat snel. En waar ik in mijn vorige column nog zo vurig uitsprak dat 13 een geluksgetal moet worden, daar is het eerste ongeluk alweer als een in het oog springende puist verschenen. Januari was voor mij als sportliefhebber toch vooral de maand van de val van Lance. Dat is wellicht niet erg verrassend te noemen, maar toch. En in zijn kielzog neemt hij, zo lijkt het althans, voormalig UCI-voorzitter en Helmonder Hein Verbruggen mee. Voorzitter van de wereldwielerbond van 1991 tot 2005. Au. Geen moment om vol trots te roepen dat het “een Hellemonder is”.
En dan was er nog het faillissement van Dijkse Boys, nog maar een paar dagen geleden. Boze tongen beweren dat dit onvermijdelijk was en dat vooral de gemeente Helmond erg opgelucht is dat deze club, waar in het verleden zo veel om te doen geweest is, eindelijk verdwijnt. Anderen noemen het eeuwig zonde. Een club waar, al dan niet met betaald personeel, ook grote successen gevierd zijn. Heel even werd er zelfs gepraat over de mogelijkheid twee Helmondse clubs in de eerste divisie te laten voetballen. Dat zou wat geweest zijn.
En dan nog wat klein sportief leed. Mijn neefje was zo ongelooflijk teleurgesteld. Hij kon door de sneeuw niet schaatsen bij boer Kuijpers, iets waar hij gedurende twee weken ongeveer iedere dag naar vroeg. Ik zag hem van de week boos zijn schaatsen in een kast in de garage gooien, terwijl de sneeuw veranderde in een viezige drap.
Noem me melancholiek, negatief zelfs. Maar de eerste maand van het jaar kon voor ons Helmond toch beter beginnen. “Schat, zal ik als lieveheersbeestje of als clown gaan met de optocht?” Mijn vrouw kijkt me vragend aan, terwijl ze op internet verschillende outfits bekijkt. Ach, veel dingen zijn ieder jaar hetzelfde. Behalve dan op sportief gebied.

De TextielBaron

7 reacties:

Je ziet iets over het hoofd. Helmond Sport.

De ene dag lees je dat Helmond Sport nog in financieel noodweer verkeert en op een volgende dag zou je aan de hand van berichten kunnen concluderen dat de vlag in top kan omdat het er financieel weer redelijk rooskleurig uitziet.

Als Helmond Sport als BVO door de KNVB wordt afgevoerd kun je je afvragen of nog moet worden gedacht aan een nieuw stadion.

Licht eens een tipje van de sluier op?

Beantwoorden

@Tejo

Wat er gebeurt als Helmond Sport als BVO door de KNVB wordt afgevoerd?

Dat lees jij dan wel van de ene op de volgende dag

Beantwoorden

Op De weblog van Helmond vernam ik de inhoud van een financieel overzicht dat door Helmond Sport werd opgesteld.

Dan lijkt de ene dag op de volgende dag.

Beantwoorden

Ach, hij heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt…

Met Helmond Sport gaat het ook financieel weer goed. Na het aantreden van het nieuwe bestuur en van oude bekende Mario C. is vorige zomer begonnen met puinruimen. Let wel: het huidige bestuur is erin geslaagd de Vlisco binnen te halen als sponsor. Dat is, ondanks de grootte en Helmondse achtergrond van het bedrijf, nog geen enkel ander bestuur gelukt. Dat zegt wel iets.

We zitten wel degelijk in cat. II, de KNVB-indeling van van de week is gebaseerd op oude meetmomenten. Cynisch: nogmaals dank, Antoinette Knoet en consorten.

Er blijven mensen mauwen over HS. Onterecht, ook gezien de sportieve prestaties van de afgelopen tien jaar. Een lelijk eendje is het allang niet meer. Mensen die desondanks visie- en kennisloos blijven azijnzeiken, neem ík in ieder geval niet serieus.

Beantwoorden

Afgelopen woensdag heeft de KNVB de nieuwe categorie-indeling van de clubs in het betaald voetbal bekend gemaakt. Deze indeling geeft aan in hoeverre een club financieel gezond is. In dit bericht komt naar voren dat Helmond Sport onder categorie I (onvoldoende) valt.

De bekendmaking van de KNVB kan voor enige verwarring zorgen. Zoals eerder gecommuniceerd blijkt namelijk zowel uit onze eigen berekeningen als de beoordeling van de KNVB dat we op de goede weg zijn om te worden ingedeeld in categorie II (voldoende). Helmond Sport wordt echter pas in deze categorie ingedeeld als zij op twee meetmomenten aan de gestelde richtlijnen voldoet.

Als naar aanleiding van de halfjaarcijfers bij het volgende meetmoment (maart 2013) opnieuw genoeg punten worden behaald, maakt Helmond Sport definitief de overstap naar de veilige categorie II.

De KNVB heeft dit licentiesysteem ingesteld om toezicht te houden op de financiële huishouding van de clubs. Voetbalclubs moeten binnen drie jaar de stap hebben gemaakt naar categorie II om hun licentie te mogen behouden. Aan het eind van het jaar 2013 zou Helmond Sport gepromoveerd moeten zijn, maar de club lijkt deze stap eerder te kunnen maken.
(bron HS)

Beantwoorden

Buurman heeft zijn huiswerk wel gedaan.

Overigens zegt de indeling in categorie II niet zo heel erg veel over gegoedheid.

Toen Helmond Sport in categorie I terechtkwam pronkte AGOVV nog met de status categorie II.

Tot voor kort zelfs.

Beantwoorden

@DTB

Stuur je reactie (voor de lol) ook eens naar Derksen en Gijp. Gebruiken HS vrij regelmatig als het om lelijke eendjes in het BV gaat. Ben bang dat er hard om gelachen kan worden. En niet onterecht. Je kan met kritiekloze adoratie azijnpissen ook uitlokken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *