Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

De TextielBaronOp zichzelf is het een idee waarbij je meteen ‘ja’ denkt. Iets waarbij je eigenlijk meteen een onmiskenbare sympathie voelt opkomen. Ik heb het natuurlijk over de Helmondse kandidaatstelling voor Fietsstad 2014. Wat zou het goed zijn als we met zijn allen meer bewegen en wat zou het leuk zijn als we dat als Helmonders kunnen doen onder de vlag van Fietsstad! Onze jeugd, waar ik in mijn vorige column zo lovend was, lijkt er toch veel energie in te steken zo min mogelijk energie te verkwisten met bewegen. Ik vraag me stiekem ook af of de jeugd bij Fietsstad 2014 denkt aan de nieuwste game die ze, ook met dit mooie weer binnen uiteraard, zo snel mogelijk willen uitspelen. Maar dat terzijde.
Ikzelf fiets zoveel mogelijk. Dat wil zeggen: zolang het weer het toelaat en zolang de af te leggen afstand geen ANWB-wegenkaart vereist. Als ik fiets, valt mij in Helmond vooral op dat een aantal fietspaden in een, laat ik zeggen, bepaalde conditie verkeren. Ik zal eerlijk zijn: Ik heb meermaals overwogen een dubbel geveerde mountainbike aan te schaffen om de fietspaden te trotseren. Nee, fietsen in Helmond is op sommige paden niet weggelegd voor de onsportieve medemens.
Toch hoor je mij niet te veel klagen. Ik vermoed namelijk dat de (volgens sommigen dan) erbarmelijke staat van sommige Helmondse fietspaden juist onderdeel gaan uitmaken van Fietsstad 2014. De kandidaatstelling is, zo is mij ter ore gekomen, slechts het voorportaal van een nieuwe wielerklassieker, die Parijs-Roubaix zal doen verbleken. Geruchten gaan dat de nieuwe wielerklassieker gereden gaat worden iedere tweede zondag van november en dat er uitgegaan wordt van een nieuw concept. Niet de snelste wordt aan het einde van een gure middag gekroond tot winnaar, maar degene met de minste defecte onderdelen aan zijn of haar fiets. De koers gaat dan ook de Hel van Helmond heten en wordt bij te goed weer desnoods een weekje uitgesteld. Een peloton zal vloekend en tierend kriskras door Helmond gaan, waarbij de gekromde sturen rammelen en de dunne wielerbanden voortdurend de neiging hebben spontaan te klappen. De renners zelf zullen elkaar enigszins verbaasd aankijken en, terwijl hun zitvlakken, polsen en sleutelbeenderen klapperen, wensen dat ze thuisgebleven waren.
Helmond Fietsstad 2014. Ha! Wat een stunt om zo een nieuwe loodzware klassieker de wieleragenda binnen te friemelen.

De TextielBaron

10 reacties:

Helmond fietsstad?

Een stad, met een zeer goede naam op wielrengebied in het verleden, heeft niet eens een eigen wielerronde meer.
Een dorp/wijk als Stiphout krijgt het wél voor elkaar om een geweldig aansprekend evenement jaarlijks te organiseren.
Dat moet in Helmond toch óók mogelijk zijn!?

Waar is de ronde van Helmond gebleven?

Beantwoorden
Een wielerliefhebber

De wielerronde in Stiphout is toch een Helmonds evenement?
Zelf ben ik trouwens best tevreden over de kwaliteit van onze fietspaden. Ik fiets zeer regelmatig kriskras door onze stad en heb niets te mopperen.

Beantwoorden

Nou Perry, dan heb je zeker nog nooit door de Molenstraat gefietst. Ter hoogte van Lakei is het fietspad al sinds de afgelopen winter flink beschadigd.

Beantwoorden

Ik vind de relatief nieuwe punaisedrempels (of hoe heten die krengen) in de Heistraat ook fantastisch om overheen te fietsen!

Beantwoorden

@ DTB. Die in de willem prinsenstraat zijn ook erg prettig voor al bij sneeuw….Sneeuwschuiver krijgt ze niet schoon en je glijd zo de goot in.
Maar ze zijn aardig op weg. de nieuwe asfaltpaden zijn al een verbetering.
Kanaaldijk Z.O is ook wel aan een nieuwe laag asfalt toe.

Beantwoorden

Het vernieuwde Ameideplein is ook fantastisch. Zowel voor de automobilist, fietser en voetganger is het een raadsel waar je precies moet/mag rijden/lopen. Zeker als je er niet bekend bent.

Beantwoorden

@Noud op donderdag 1 augustus 2013 om 10:26:

Ik zag vanmiddag dat het fietspad in de Molenstraat ter hoogte van Lakei inmiddels is gerepareerd.
Nu het stuk van de Penningstraat naar de Kasteeltraverse nog.

Beantwoorden

Het blijkt toch te helpen als je hier schrijft welk fietspad stuk is.
Nu zijn enkele gaten in het stuk fietspad van de Penningstraat naar de Kasteeltraverse, zoals ik hierboven schreef, ook gerepareerd.

Beantwoorden

Wanneer pakt de gemeente de aansluiting van de Spitsmuisstraat op het fietspad in de Molenstraat eens aan? Als je nu met de fiets de vanuit de Spitsmuisstraat de Molenstraat wilt oversteken plof je als je niet oplet ineens 10 centimeter naar beneden het fietspad op, met alle gevolgen van dien.
Ik zou zeggen, gemeente doe er iets aan voordat er ernstige ongevallen gebeuren.

Beantwoorden

Ik lees trouwens net op de site van het Eindhovens Dagblad dat Helmond niet meer in de race is voor Fietsstad 2014.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *