Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De TextielBaron“Ga je nog mee of blijf je weer achter die computer zitten?” Het ondertoontje – nou ja, zeg maar gerust toon – die in de vraag van mijn vrouw besloten ligt, was wel terecht. Ik moest maar weer eens mee gaan fietsen. En fietsen, dat kan in Helmond buitengewoon goed. Afgezien van alle slimme verkeerslichten in de stad zelf en van sommige door boomwortels vernachelde stukken fietspad biedt onze stad een schitterend parcours. En dat parcours moest weer eens aangedaan worden dus. De geplande route: Rondje Helmond. De Helmondse ruime marathonroute voert langs een aantal aardige plekken dat het Helmonds spectrum biedt. Zó aardig, dat ik mij fietsend afvroeg of Helmond niet als een soort van fietsvakantieoord gepropageerd kan worden. De meest schitterende, Europees aandoende plekken zijn te vinden aan de randen van onze stad. We hoeven niet langer op vakantie!
In het oosten vinden we Berkendonk, liggend tegen de Bakelse Bossen. Het fietsen voelt daar eigenlijk aan als een ritje langs een bergmeer in het Sauerland. Door enig hoogteverschil in de route aldaar waan je je toch in heuvelachtig gebied, waar de flora en fauna bloeien. Een stukje verder, als we via het Koeienpad (of hoe heet dat ding) de Kanaaldijk bereiken, krijg je het gevoel in Schotse Highlands te rijden. Nou goed, zonder heuvels dan. Hoe schitterend kabbelt de Aa door het landschap en hoe heerlijk klinkt het geschal van vogels in de wuivende bomen langs het kanaal. Wat een sensatie! Maar er volgt nog meer. Ook de Helmondse Warande wordt aangedaan. De route leidt ons door het donkere en druk beboomde bos in dit historische stukje Helmond. Mijn modern glimmende fiets vloekt tegen de achtergrond van het natuurlijk aandoende en onverharde bospad. Kan dit deel niet beter “Zwarte Woud” heten in plaats van Warande? Na een omzwerving van luttele kilometers brengt Rondje Helmond ons daarna nog in het Goor (’t Gauwer), waar de zon door de bomen in het kanaal schijnt. Ik zie een specht, die opschrikt van mijn piepende remmen. Ik moet acuut de neiging onderdrukken Frans te praten tegen mijn vrouw, denkend aan de Vogezen.
Volledig uitgerust en vol nieuwe energie komen we weer thuis na een lange fietsvakantie van tweeënhalf uur. Wat een pracht biedt het Rondje Helmond ons! Mocht u door crisis of andere malaise geen geld hebben een veel te dure vakantie te boeken, geen nood. U bestijgt een stalen ros en u kunt zeer goedkoop Europa’s mooiste plekken bezoeken!

De TextielBaron

3 reacties:

Inderdaad is het Rondje Helmond verrassend in haar schoonheid. Ik heb genoten van je artikel. Als het goed is zal het rondje Helmond in 2012/2013 opgefrist gaan worden met picknick- en rustplaatsen want daar ontbreekt het nog aan….tenminste dat is zo afgesproken met het CDA.

Met vriendelijke groet, Angelique

Beantwoorden

@Angelique op woensdag 8 augustus 2012 om 20:44:

Tijdens komkommertijd moet je veel berichten met een korreltje zout nemen.

Beantwoorden

@Tejo, komkommertijd of niet… met of zonder zout…. rondje Helmond is toch wel verrassend in haar schoonheid of vind jij van niet? 🙂 gr. Angelique

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *