Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.546 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

De TextielBaron“Gelukkig nieuwjaar!” De buurvrouw rent bijna op me af, terwijl ze haar Lidl-champagne met moeite in het glas weet te houden. Uitgelaten zoent ze mijn vrouw, die even opzij kijkt, naar mij. “Ja, jij ook een gelukkig nieuwjaar”, stamel ik wat terug. Het is druk buiten op straat; nogal wat mensen uit de buurt gaan vol overgave (en niet iedereen met evenveel voorzichtigheid) vuurwerk afsteken. Met enige zorg sla ik het allemaal gade, terwijl mijn biertje doodgeslagen opwarmt in mijn hand.
Eigenlijk is het ieder jaar hetzelfde. Even na twaalven komt een vast groepje bewoners van mijn straat naar buiten om elkaar geluk te wensen voor het volgende kalenderjaar. Toch hoor ik dit jaar net even wat andere geluiden dan anders, en dan vooral gemopper op 2013. Het was nog steeds crisis, waardoor twee buurtgenoten hun baan kwijtgeraakt waren. De vrolijkheid vanwege oudjaarsavond en vanwege het vuurwerk van de buren voelt bij hen toch een beetje gemaakt aan. En geef ze eens ongelijk. Waar ik ook opvallend veel getier, gevloek en gemopper over hoorde, was de politieke storm die over Helmond raasde afgelopen jaar. Velen spraken schande van het gedrag van onze politici, al werden deze (uiteraard) over een kam geschoren. “Ach”, opperde ik, “dit voorjaar zijn er weer verkiezingen.” Het werd me niet in dank afgenomen. Een buurman merkte op dat hij politici op Twitter volgt en dat die alleen bezig waren met elkaar te feliciteren wanneer ze op de kieslijst op een verkiesbare plaats gekomen waren. “Mèènde gaai naw dè ze wa gève om ons, de Hellemonders?” Ik wist geen antwoord. Ik was het er eigenlijk wel mee eens.
Gemopper doet blijkbaar mopperen: een andere buurtgenoot brandde los over Helmond Sport, dat maar niet wil gaan draaien dit jaar. Mijn relativerende woorden dat dat wel meevalt en dat de Helmonders de afgelopen jaren nogal verwend zijn voor wat betreft voetbal, werd weggehoond.
Met een zucht en na het schudden van wat handen, liep ik terug naar de voordeur. Ik hoop dat 2014 voor Helmond en de Helmonders wat meer positiviteit brengt en dat we tijdens de volgende nieuwjaarsnacht wat minder te mopperen hebben. Dat Helmond Sport met kunst- en vliegwerk de nacompetitie behaalt en wint, dat er een nieuw college komt dat zich niet kenmerkt door corruptie, nepotisme en cliëntelisme, maar door visie, draag- en slagkracht. Ik wens u alle goeds en hoop dat u over een jaar met een grote glimlach naar buiten gaat om vuurwerk af te steken. Gelukkig nieuwjaar, gelukkig een nieuw jaar!

De TextielBaron

27 reacties:

Dag De Textielbaron,

een hele mooie log en ik wil me graag volledig aansluiten aan bij jouw wensen voor 2014 🙂

gr. Angelique

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- vd Pol

Er zal dus voor het CDA geen plaats meer zijn.

Beantwoorden

Dag Manuel,
Het is aan de kiezers in Helmond om op 19 maart a.s. hun stem uit te brengen op één van de stembureaus bij hen in de buurt. En na de telling van de stemmen zal blijken wat de keuze van Helmond is, hoeveel zetels welke partij krijgt. Ik weet uit mijn hoofd niet hoeveel politieke partijen meedoen… ik dacht 12 partijen dus keuze zat…. hoop ik :-). Deze site is pas ontworpen.. http://helmondkiest.nl/

Maar ergens heb ik het idee dat jij dit allemaal al weet 🙂 Ik wens je een goed 2014.

Met vriendelijke groet,
Angelique

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- vd Pol

Jij ook de beste wensen Angelique.!

Beantwoorden

11blijft 11, althans als de kiezers dat willen! Trots en Helmondse Belangen hebben zich opgeheven en de Seniorenpartij & ChristenUnie zijn de twee nieuwe partijen!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Ja maar Lodewijk… Vrije politiek doet toch ook als nieuweling mee…? Of zijn ze intussen afgehaakt?… ik weet dat niet…

gr. Angelique

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- vd Pol

Vrije politiek? Klinkt leuk maar daar is ons
systeem nog niet aan toe. Het gegeven dat velen teleurgesteld zijn in dit college gaat van doorslgegevend belang zijn. Mn het CDA kan zich dat aanrekenen. Foei Hr Stienen.

Beantwoorden

@Manuel, ik denk dat de kiezers dat toch bepalen op 19 maart, voor welke partijen er wel of geen plaats meer zal zijn…

Beantwoorden

Si.

Beantwoorden

Vrije politiek was niet aanwezig bij de bijeenkomst voor de stemwijzer en toen zei de griffie dat er twee nieuwe partijen meededen, en dat was de Seniorenpartij en de ChristenUnie; ook de burgemeester sprak in haar nieuwjaarstoespraak van 11 partijen, vandaar!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Ik vraag mij sterk af wat de rol van nieuwe partijen kan worde. Dekans op zetels is gering. Veel kiezers zullen vooral stemmen om ervoor te zorgen dat deze samenstelling in een college nooit meer terug komt. Een tegenstem,een fenomeen dat in de landelijke politiek al vaker een rol van betekenis heeft gesteld. Ik blijf ook vinden dat het CDA zich tot nu toe in deze campagne zich niet voldoende profileert om zich te wapenen tegen dit fenomeen.

Beantwoorden

Dag Manuel,

Daar heb je wel een punt. Maar het is moeilijk wapenen wanneer er harde woorden gebruikt worden terwijl je zelf zo niet in elkaar zit. Een stevig debat voeren op inhoud gaan wij als CDA niet uit de weg in de Raadszaal.

Maar ik ga mijn best doen 🙂 Je kunt ons verkiezingsprogramma met onderstaande link lezen …
https://www.cda.nl/fileadmin/Afdelingen/Noord_Brabant/Helmond/Verkiezingsprogramma_CDA_Helmond_2014.pdf

En de bijlagen kan je op deze link lezen :
https://www.cda.nl/fileadmin/Afdelingen/Noord_Brabant/Helmond/Bijlage_wijken_en_economie_2014.pdf

groetjes en veel leesplezier,
Angelique

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- vd Pol

Dag Angelique,ik ben bereid om met Frans Stienen in openbaar debat te gaan met als thema’s criminaliteit en transparantie.Dat zou een verkiezingsstunt zijn. Een burger in openbaar debat met een wethouder.

Beantwoorden

Profileren dien je te doen door uitvoering te geven aan je partijprogramma Helaas zijn wij zo kortzichtig, dat wij ons laten meeslepen in de propaganda van diverse partijen, die kort voor de verkiezingen weer zieltjes willen winnen. Op zich wel begrijpelijk, maar de politiek staat ook in Helmond te ver van het volk. Je zult als politicus naar de mensen toe moeten gaan, de wijken in, ook als de verkiezingen voorbij zijn.
Bestaat er een website met een stemwijzer of een vergelijkingssite voor de Helmondse verkiezingen? Dan kun je aan de hand van stellingen je keuze maken over bv. Helmond Sport, centrum, jongerenbeleid ect. Alle partijen die meedoen, kunnen hun programma in de stellingen bekend maken. Dan kun je voor jezelf punten geven, en vervolgens een keuze maken.

Beantwoorden

@manuel op donderdag 9 januari 2014 om 09:52:

Waarom jezelf afvragen wat de rol van de nieuwe partijen zal worden, mochten ze gekozen worden? Ouderen zijn er genoeg in Helmond en over het algemeen een doelgroep, die wel hun stem uitbrengen. Voor hen misschien de kans, om serieus genomen te worden door de raad en het college. Wat betreft de christen unie, gezien de werkwijze van die andere christelijke club, waarin vriendjespolitiek en eigenbelang hoog in het vaandel staan, zouden zij vanuit dezelfde waarden en normen, de filosofie over de medemensen wel kunnen uitvoeren, en in het belang van heel Helmond in het pluche gaan hangen. Wat we de afgelopen jaren gezien en meegemaakt hebben, is nou ook niet, het je van het! Als er geen frisse wind waait, van welke hoek uit, die dan ook mag komen, zal alles bij het oude blijven, en kunnen we de komende vier jaar, hier weer pagina’s vol mopperen! Het is maar een idee!!!

Beantwoorden

@skruwlelik op donderdag 9 januari 2014 om 10:58:

Volgens mij zal Helmondse stemwijzer, zoals ook andere keren, snel komen. Overigens is het dan wel van belang dat je vanachter je beeldscherm wel heel duidelijk moet kunnen zien dat wanneer er staat ‘JACHT’ je het niet hebt over ‘jagen’ maar een mogelijk ‘jacht’ in Helmondse insteekhaven o.i.d. 🙂

Voor het overige….. Vanuit democratisch oogpunt respecteer ik de mogelijkheden die we als burgers hebben om met weer een nieuwe/oude partij te komen zoals Vrije Politiek, CU of Ouderenpartij. Ik ben ervan overtuigd dat ze niets nieuws toe gaan voegen en dat de lokale politiek er niet mee gebaat is! Kul…

Persoonlijk…….natuurlijk de Helmondse SP!

Beantwoorden

@Javier. Ik heb helemaal niets tegen nieuwe partijen. Probeer alleen uit te leggen hoe stemgedrag vaak werkt.

Beantwoorden

Nu van een nieuwe partij in Helmond ook een reactie op stemgedrag: als iedereen uiteindelijk stemt zoals hij of zij dit gewoon is te doen verandert er helemaal niets. Waarom zou een nieuw geluid , met 1 of 2 zetels niet voor die omslag kunnen zorgen? De ChristenUnie wil verbinden niet verdelen ook als we zelf niet in het college komen. Landelijk gaat het ook weer wat beter , juist door de bijdrage van de kleine partijen. Als iedereen weer hetzelfde stemt als te doen gebruikelijk krijg je zo goed als zeker een college van VVD, CDA, PvdA en D66, dus bijna een herhaling van het huidige college , enkel Chahim voor Tielemans! Dus zou ik zeggen, kies eens echt voor verandering!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

En wie zit er dan te wachten op een voormalig PvdA’er die het pluche mist en die net zo makkelijk de ene partij voor de andere ruilt?

Beantwoorden

Laat maar Lodewijk .
U begrijpt het gewoon niet,ik zal het wel verkeerd uitleggen.

Beantwoorden

Probeer het toch. Stel ik stem op u. Dan weet ik bijna zeker dat ik op een partij stem die niet in het college komt.

Beantwoorden

@Angelique Raaijmakers- vd Pol op donderdag 9 januari 2014 om 10:33:

Misschien gáán er juist wel mensen op het CDA stemmen, omdàt het zich minder profileert, omdat je ze niet hoort, en omdàt hun ideeën aansluiten bij wat de mensen willen. Laat je vooral niet gek maken door allerlei “grauwte smoelen” hier in Helmond 🙂

Beantwoorden

@Manuel Als kleine partijen groter worden en grote partijen kleiner worden dan gaat de macht schuiven, en krijgen kleine partijen meer invloed daarvoor hoef je niet in het college te zitten.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Lodewijk. Ik geef het op.

Beantwoorden

CeeDee:Transparantie willen we van Stienen. En lef.

Beantwoorden

Haha, niet opgeven , geef je overtuiging een stem!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Ik lees met heel veel genoegen de reacties.
Aan de politici (to be) die reageerden zeg ik: Ab uno disce omnes.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *