Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Geert Blenckers (36 jaar) is geboren in de Oranjebuurt. Als scholier bezocht hij de middelbare Vrije School in Eindhoven. “Een creatieve omgeving die goed voor mij is geweest als ondernemer.” De Helmonder ging al jong naar de horecagelegenheden in het centrum van onze stad. Reeds op zijn dertiende dronk hij er zijn eerste pilsje. Geert erkent dat dit in deze tijd niet meer zou kunnen. Zijn andere activiteiten in de kroegen waren poolen en toepen.

In 2005 sprak de toenmalige tiener bij Dadas, de Turkse kroeg aan de Steenweg die later een hardrockcafé werd, voor de eerste keer onze hoofdredacteur Rob. Geert bleek 1 van de eerste bezoekers van de weblog te zijn en vertelde Rob hoe goed hij die vond. Hij had geen flauw idee dat Rob dagelijks aan de weblog meewerkte. Hij vond het Eindhovens Dagblad online in die tijd niet sterk. De weblog was hierin beter ontwikkeld, volgens de inmiddels bekende Helmonder. Verder bracht de weblog nieuws voor, door en over Helmond. De huidige kroegbaas houdt van nieuws over onze stad. Geert is trots op Helmond. “Helmonders hebben hun hart op de tong, zijn eerlijk en oprecht.” Een aantal maanden later vertelde Rob hem dat hij 1 van de teamleden van de weblog is. Er ontstond een hechte vriendschap waarin het debat centraal staat. Men durft het met elkaar oneens te zijn en dat is juist de kracht van hun vriendschap. Zo leren ze van elkaar. Het centrale thema in de discussie is altijd Helmond.

Die eerste keer bij café Dadas kwam de creatieve duizendpoot ‘s nachts met een grote stapel papieren van Impact binnen. Zojuist had hij er weer een vergadering opzitten met Ling Ko aan zijn zijde. Deze jongerenclub wilde een gratis festival voor de jeugd in Helmond organiseren. Geert vertelde honderduit over dit initiatief dat hij noodzakelijk vond. Er werd namelijk te weinig voor onze jongeren ondernomen. De huidige horeca-uitbater wou hen voor onze stad behouden. Dit gebeurde niet omdat er te weinig voor ze georganiseerd werd, aldus Geert. Het multitalent hoopte op 5000 bezoekers. Iedereen verklaarde hem voor gek. De hoofdredacteur van de weblog echter niet. Hij zei tegen Geert: “Als jij dat wil, gaan we kijken wat er mogelijk is.”
Welnu, na veel vallen en opstaan werd popfestival Impact een feit. Impact werd het grootste jongerenfestival in Helmond ooit. Er kwamen op de eerste editie maar liefst 20.000 bezoekers af. Het lied Stil in Mij van popgroep Van Dik Hout als slotakkoord klonk die avond in september niet zo stil en werd door alle bezoekers luidkeels meegezongen. Geert had kippenvel. ‘Pinkpop van Helmond’ was geboren. Drie dagen achter elkaar haalde Impact de voorpagina van het Eindhovens Dagblad, maar de primeur ging naar De weblog van Helmond. Geert is namelijk loyaal aan de mensen die hem gesteund hebben. De huidige kroegbaas heeft zijn twijfels gehad, maar mede door deze steun bleef hij in zijn idee geloven en bracht het ten uitvoer. Toenmalig cultuurwethouder Tielemans gaf Impact 15.000 euro subsidie. Dit was het startbedrag met als target om 120.000 euro bij elkaar te krijgen. Doorzetter Geert en zijn team kregen dit voor elkaar. “Een goeie samenwerking is het geheim van alles”, aldus de horeca-uitbater. Er zaten in het bestuur van Stichting Impact allemaal diehards die heel lang bij deze happening betrokken zijn gebleven. Allemaal puur vrijwilligerswerk. Zijn filosofie is dat je regelmatig moet vernieuwen om een groep fris te houden.

In 2009 kwam er na bijna 2 jaar voorbereiding weer een spektakel. Het evenement WilHelmonds, Idols voor Helmonds muziektalent. Het ontstond door borrelpraat aan de bar van De Velvet, de kroeg op de Steenweg waar Geert toen werkte. Tijdens het slap gezever aan de tap werd geopperd dat het eens tijd werd dat er een Helmonds volkslied kwam. Na veel geouwehoer werd het echter serieus. Stichting SEM, Stichting Impact, Stadsradio Helmond en De weblog van Helmond waren erbij betrokken.
Wilhelmonds, stemmen tellenEr werd eerst een digitale voorronde gehouden. Op de weblog kwam er een internetpoll waar de mensen hun stem uit konden brengen op de 28 inzendingen. Dat deden er maar liefst 3583. Daarna volgden de live-optredens. Eerst een halve finale en in de finale won ’t Akkoordje de wedstrijd. Ze mochten onder andere gratis een single met het winnende nummer uitbrengen (filmpje van de overhandiging) met een oplage van 2000 exemplaren.

Tegenwoordig exploiteert Geert samen met Jeroen van Schijndel 12 horecagelegenheden, waarvan 6 in Helmond (Bobby’s Bar, de Borrelbar, Bascule, Plaza, Frendz en de brasserie van de Cacaofabriek). Het duo is onder andere verantwoordelijk voor de Kasteeltuinconcerten, de schaatsbaan, Festival Los Zand en Koningsnacht en -dag in Helmond. En alsof dit nog niet genoeg is, is hij ook nog 1 van de mannen achter Stichting Cultuur in Helmond die onder meer de Bluesroute en Cacao aan de Kade organiseert.

De relatie tussen de weblog en Geert bestaat na bijna 15 jaar nog altijd. Het mes snijdt aan 2 kanten: zijn evenementen krijgen gratis publiciteit en de weblog extra volgers. “We weten elkaar altijd weer te vinden”, aldus Geert. In zijn hoofd komt iedere dag wel weer een nieuw plannetje opborrelen. Ook al vinden er op dit moment geen evenementen plaats, dat komt wel weer. Geert sluit af met de mededeling dat hij voor de eerste keer vader wordt, zijn vriendin is 15 weken zwanger. The Show Must Go On.

De foto op Bobby’s Beach is gemaakt door Kees Gruyters.

7 reacties:

Skon Geert 👌🏻

Beantwoorden

Geert Blenckers is ‘n goei menneke en ‘n echte Hellemonder. Trekt zijn eigen plan, deed hij al toen ik hem leerde kennen.

Beantwoorden
Frank van der Zanden

Super, iemand met zoveel inzet voor Helmond 👍

Beantwoorden

Kei mooi

Beantwoorden

Beantwoorden

Toppers

Beantwoorden

Mooi om allemaal te lezen. Een Helmonder waar we trots op moeten zijn want wat deed hij al veel voor Helmond.
Ik wens hem en Jeroen veel sterkte in deze moeilijke horecatijd!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *