Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
37reacties

– PRIMEUR –
Met gepaste trots mag de weblog als eerste bekend maken dat Stichting Impact het grootste gratis toegankelijk jongerenfestival ooit in Helmond organiseert. Zondag 17 september vanaf 12 uur ‘s middags (12 uur lang) zal Helmond merken wat deze jongerenorganisatie kan.
Een scala aan nationaal en regionaal bekende (jongeren)bands en een oase aan talentvolle DJ’s maken hun opwachting. Verspreid over 3 podia (en samen met tal van culturele en informatieve activiteiten) wordt het Havenplein, de Kasteellaan en de Steenweg omgetoverd tot 1 grote bruisende feestmassa!
Wat te denken van nationale bekendheden als bijvoorbeeld Van Dik Hout, Osdorp Posse en Mark Foggo Skasters? Of een DJ als Fedde le Grand? Ook lokale bands als Uplifted, The Crooks en Apesjit zijn van de partij.

Geert Blenckers, 22 jaar en voorzitter van Stichting Impact: “In Helmond kan er vóór en dóór jongeren nog zoveel meer. Daarom vinden wij dat dat ook moet! Met niks startend, hebben zo’n 15 jongeren met veel hulp van de gemeente en sponsoren in 3 jaar Festival Impact 2006 opgebouwd. Over een maand kan Helmond en omgeving zien dat er dóór jongeren iets écht geweldigs vóór jongeren te organiseren is.”
Dat deze stichting in de aanloop naar dit festival al een flink aantal succesvolle activiteiten onder meer in Poppodium Plato organiseerde, hebben we hier en in de krant al meermalen kunnen lezen.
Wij van De weblog van Helmond zeggen het niet snel, maar klasse wat zij uit de grond hebben weten te stampen!

Update: Voor ruim 400 foto’s van zondag 17 september ga naar dit log.

37 reacties:

nou, dat klinkt als helemaal niet verkeerd, het is dat ik niet in die heimat ben anders zou ik ook als niet-meer-zo-jongere ff komen sfeersnuiven.

Beantwoorden

Hartstikke leuk om dit te lezen en ik hoop, vooral voor de jongeren en St. Impact, dat het een geweldig succes mag worden.

Mag ik als niet-jongere ook komen, ha ha ?

Beantwoorden

Nou dan is het er eindelijk toch van gekomen. De eerste meldingen waren al in 2004 en bij ons in 2005, als ik goed heb gekeken. Op verzoek van de Gemeente Helmond was er op 18 maart 2004 in het Eindhovens Dagblad een enquête naar de behoefte van een jongerenfestival in Helmond voor en door jongeren georganiseerd, 27 april Jongerendebat bij poppodium Plato, 29 april 2004 stond er in het Eindhovens Dagblad dat de jongeren het festival zelf willen organiseren.
Bij deze dan …………. geweldig !!!

Beantwoorden

@Angelique
Ik neem aan dat iedereen jong en oud, Helmonder of niet, van harte welkom is om te komen zien dat de jongeren van Helmond in staat zijn om een fantastische dag te organiseren.

Beantwoorden

Geweldig leuke en mooie line up op Impakt Helmond! Reserveer maar vast een plaatsje voor mij, want ik zal er zijn.

Beantwoorden

toppie jongens,eindelijk is het zover. succes!!!
(Stan ik hang morgenvroeg die 45 affiches op in de VELVET LOUNGE)steenweg

groeten [email protected] BOY SLIM

Beantwoorden

als je wa plubliek wil trekken laat dan 1 bekende dj komen zany showtek ofzo en in plaats van osdorp posse de jeugd van tegenwoordig veel beter komen meer mense op af weet ik zekerzzz

Beantwoorden

Gefeliciteerd Impact, met deze topprestatie en dit op voorhand al bijna grandioos succes!

Beantwoorden

Dat doet Plato helemaal niet slécht. De Dijk is erg goed, Osdorp Possè lijkt me niet onaardig en Apesjit is ook héél tof. Die speelden pas nog op de Nirwana tuinfeesten in Lierop. Leuk om te zien hoe zo’n bandje aan de weg timmert.
Als mijn scoutingweekendje op tijd afgelopen is kom ik als semi-jongere zéker even kijken!

Beantwoorden

@ mezelf: goed lezen!
Plato organiseert het niet.

Beantwoorden

Ik hoop wel dat de deelnemende bands ook een beetje reclame maken op hun site’s, want op dit moment heeft nog niet iedereen deze dag erop staan.

Hopen op goei weer.

Beantwoorden

Noud en Rob,

Super bedankt dat jullie het zo goed met ons voor hebben, het is inderdaad geweldig wat wij als Stichting voor elkaar hebben weten te boksen! Iedereen is hierbij van harte welkom op ons festival!

Groeten,

Stan van Asten
Stichting Impact

Beantwoorden

@Stan van Asten
Graag gedaan. Als er iets speciaals in Helmond gebeurd berichten wij daar met alle plezier over.
Overigens wordt De weblog van Helmond door vijf mensen gemaakt, en de credits gaan dan ook naar de rest van de groep.

Beantwoorden

@Angelique
Natuurlijk is IEDEREEN welkom op ons festival!!, helmonder of niet, jong en oud, iedereen!
Festival Impact is voor en door jongeren georganiseerd, maar heel Helmond en regio is natuurlijk van harte welkom om Helmond op 17 september mee op zijn kop te zetten!!

@iedereen, tot 17 september!!!

Vriendelijke Groet,
Geert Blenckers
Stichting Impact

Beantwoorden

Gisteren kreeg ik de vraag of er behalve de bands die hierboven zijn opgesomd, er nog meer kwamen. “Jazeker”, zei ik, en begon wat namen op te noemen. Ook de volgende artiesten zullen op 17 september het podium betreden:
Regionale bands: Fine by Eleven, Uplifted, De Helmonsters, Steppin'Up en Apesjit
DJ’s: Missing Linxx, Dj Henri, Fedde Le Grand, Jerre, Sidney Samson, Bas & Aad, Dj Tuur en Thara Bergen
Nationale bands: The Crooks, Soulvation, Mark Foggo Skasters, Osdorp Posse en Van Dik Hout

Beantwoorden

Een hele mooie aanvulling vind ik dit festival trouwens. Er zijn best veel Helmondse festivals voor de wat ouderen. Want de Carat-concerten, het Jazz-festival en kasteeltuinconcerten zijn toch vooral voor een wat ouder publiek. Goed ook dat ze dan ook nog een paar van die toppers hebben.

Beantwoorden

@Pieter,
Bij Carat en Jazz kan ik nog voorstellen dat je zegt dat het voor wat ouder publiek is, maar de kasteeltuinconcerten toch niet?

Beantwoorden

De kasteeltuinconcerten vind ik echt voor alle leeftijden, alhoewel mijn zoon van 13 er niets aan vond.

En dit jongerenspektakel is beslist ook geschikt voor alle leeftijden, vind ik er komen ook groepen die ik goed vind, dus……

Beantwoorden

De goedkeuring van Solveg is binnen, wat willen ze dan toch nog meer…

Ben erg benieuwd of ze dit meer willen gaan doen en er mogelijk een subsidieverzoek komt. Qua oppervlakte is het al groter dan de kasteeltuinconcerten. De pot evenementen is volgens mij niet heel erg gevuld meer.
Ben benieuwd.

Beantwoorden

@Ad
De kasteeltuinconcerten zijn goed, maar er komen voornamelijk mensen van boven de 25. En hun kinderen om de glazen en flesjes op te halen.

Dat dit festival zich nu in de krant het Jazzfestival in Catstown voor de jeugd noemt is minder gelukkig vind ik. Jazzmuziek is er niet, jazz is niet de muzieksmaak van jongeren en het klinkt oudbollig.

Beantwoorden

Nouja.. hier mijn mening van een jeugdig iemand ;). Ik ben er vrijdag geweest maar het is totaal niet mijn muziek. Ik merkte dat er veel oudere mensen kwamen en wat miner jeugd. Die jeugd ben ik dan maar op gaan zoeken in de kroeg waar later die avond Fedde Le Grand kwam. Was mijn avond toch nog goed gekomen.. Maar hoe oud is die persoon die het geschreven heeft die jazzafestival voor de jeugd noemt?

Beantwoorden

Ik denk dat men met het “jazzfestival voor de jeugd” vooral de grootte van het festival wil benoemen. Het Jazz in Catstown is immers het grootste festival dat we binnen Helmond hebben.

Beantwoorden

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat de afsluiter van het festival,
Thara Bergen
, niet de eerste de beste is. Ze maakt internationaal forure en is een grote ster op de Cariben, als ze daar draait is het altijd feest. Bovendien is ze, door de lezers van het blad DJ Amagazine, verkozen tot beste nieuwe DJ .

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Thara Bergen is inderdaad een toppertje!
Ze draait nu onder andere ook op Ibiza, en heeft een erg drukke agenda als beste nieuwe DJ maar komt ondanks alles toch voor jullie draaien!

Verder zullen we danseressen het dak eraf dansen op de dance-area en zullen er freestyle dansvoorstellingen komen voor de Mainstage en het Regionaal podium!
Alle ogen op dit topic! We komen snel met meer nieuws!

Impact

Beantwoorden

Naast een te gekke line-up heeft Festival Impact nog veel meer te bieden!

Houd ons in de gate via onze website, (regionale)krant en stadsradio helmond!

Ook op het gebied van cabaret, theater en dans zullen wij helmond op z’n kop zetten!

Luister 12 september vanaf 20:00 uur naar Cultuurbarbaren op Stadsradio Helmond!

Impact
http://www.festivalimpact.nl

Beantwoorden

Vraagje aan de organisatie van Impact:
Komen alle genoemde artiesten nog steeds, of zijn er toch nog afzeggingen/vervangen?

Beantwoorden

Beste Pieter,
met enig genoegen kan ik u mededelen dat alle bekend gemaakte artiesten gewoon komen optreden en dus mee Helmond op zijn kop komen zetten!!!
Verder zal de officiële Impact dance afterparty in Grand cafe M plaatsvinden, waar na Festival Impact Sidney Samsom zal draaien en veel meer te doen zal zijn!!!!

Ook de vele extra (culturele)activiteiten op Festival Impact zullen deze week op radio, pers en site bekend worden gemaakt!!!

FESTIVAL IMPACT 17 SEPTEMBER HAVENPLEIN, STEENWEG, KASTEELLAAN, VAN 12:00-00:00UUR!!!

vertel het voort, nodig iedereen uit, en aan iedereen: TOT 17 SEPTEMBER, mag en kan je NIET missen!!!

vriendelijke groet
Geert Blenckers
Voorzitter Stichting Impact

Beantwoorden

Geert Blenckers ik hoop werkelijk voor jullie dat het een grandioos succes word. Het lijkt erop, alhoewel het nog ver weg is, dat de weergoden jullie misschien wel goed gezind zijn ! Ik kom in ieder geval ook kijken.

Beantwoorden

Zondag zullen onze fotograven een uitgebreide foto-impressie van het Impact-festival maken. De foto's zullen zowel van het publiek, als van de artiesten, maar ook backstage gemaakt worden.
Zondagavond zullen de eerste foto's al meteen geplaatst worden.

Beantwoorden

Ik heb ze gezien, de fotografen van de weblog van Helmond, ze hadden het zeer druk !

Beantwoorden

@Angelique
En ben je de verslaggever ook nog tegen gekomen?

Beantwoorden

Nee dat niet , die was zeker incognito, ha ha

Beantwoorden

Het was een zeer geslaagde dag! complimenten aan de organisatie. vette bands en wij hebben zelf ook een vette show neergezet. er was dan ook zat volk aanwezig. ben benieuwd naar de foto’s van onze gig!

groeten, Uplifted

Beantwoorden

@Uplifted;
Helaas hadden we maar 2 fotograven op het festivalterrein rondlopen. Omdat jullie tegelijk met Fedde Le Grande speelden (en de Steenweg daardoor vrijwel potdicht was) konden we geen foto’s van jullie optreden maken.
De foto’s van het Impactfestival zijn inmiddels allemaal geplaatst. Wellicht zag je dat in dit log.

Beantwoorden

Ter aanvulling, wij waren eerst bij Fine by Eleven, toen door de drukte (ellebogenwerk) naar Soulvation, daar hebben we nog backstage staan praten en foto’s staan maken, mijn jongste zoon met zijn vriend waren er ook bij, want die hebben alle flyers van De weblog van Helmond uitgedeeld en die wilden natuurlijk ook een handtekening en samen op de foto, dus daar waren we ook veel tijd kwijt.
Toen door naar Fedde Le Grande, nou daar was het dus echt geen doorkomen aan, het koste ons minstens een halfuur om door die dansende massa heen te komen, daar aangekomen, backstage, weer foto’s een praatje en dan met een omweg weer terug naar de kasteellaan maar toen was jullie optreden al weer afgelopen.
Jammer maar we konden alles echt niet op de foto krijgen zelfs de cameraman van RTV10 lukte dat niet, die zagen wij ook zich iedere keer een weg banen door de mensenmassa.

Beantwoorden

Maakt niet uit. Iedereen heeft hard zijn best gedaan om er samen iets moois van te maken, en dat is dus zeker gelukt!!

We hebben minimaal 2 fotograven gezien bij ons, dus er zijn zeker een hoop foto’s gemaakt; maar dan niet door jullie….

gaat helemaal goed komen.

bedankt voor de snelle reply!

U!
http://www.uplifted.nl

Beantwoorden

Hee, Festival zeker geslaagd, top bands, top sfeer, top organisatie!!!

op naar volgend jaar?

p’z Ruben (myspace.com/helmonsters)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *