Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.381 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

  GGG Helmond

Afgelopen week zochten we naar een Helmonds verhaal voor Werelddierendag. Enige research leerde ons dat Helmond in het verleden altijd iets met katten heeft gehad. Onze burgemeester vindt dat we daar best trots op mogen zijn, binnenkort brengt hij zelfs een heuse ‘Ode aan de kat’ op CD uit. Boze tongen daarentegen beweren dat er nog steeds Helmonders bestaan die dol op een poesje zijn. Kortom een goed GGG-onderwerp was geboren.
Gisterochtend werd onze fotograf op pad gestuurd voor een actueel plaatje bij dit onderwerp. De eerste familie die hij daarvoor benaderde, nam een dreigende houding aan. Zoals het een goed fotojournalist betaamt, werd dat meteen op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat hij die foto vanochtend pas naar kantoor mailde, begrijpen wij niet.

voor de enige foto die hij ons mailde.
.

2 reacties:

Presentatie cd "Ode aan de kat" (persbericht)
Zoals u ongetwijfeld weet is enige tijd geleden de Initiatiefgroep “Ode aan de kat” opgericht, die bestaat uit de burgemeester van Helmond, Fons Jacobs, europarlementariër Toine Manders en pr-medewerker van de gemeente, Frans van Daal.
De groep is met velen van mening, dat de kat als icoon van Helmond de plaats moet krijgen die hij verdient. De kat zou voor altijd als geuzennaam onlosmakelijk aan Helmond gekoppeld moeten zijn. Een kat heeft negen levens en een stad die daarmee wordt vereenzelvigd is niet kapot te krijgen.
Dit doel wil de initiatiefgroep nastreven door, om te beginnen, de juiste sfeer te creëren door middel van het uitbrengen van twee prachtige liederen over de kat, één serieus en één carnavalesk.
De presentatie vindt plaats op vrijdag 14 november 2008 tijdens het sponsordiner van HC Helmond in restaurant De Steenoven, Steenovenweg te Helmond.
Op de cd staan twee liedjes n.l., "Het lied van de kat" en het carnavaleske "De kat uit de boom". Van het "Lied van de kat" is ook een videoclip gemaakt.
De cd is tot stand gekomen met steun van een tiental sponsors die op de hoes staan vermeld.
De opbrengsten van de cd, de verkoopprijs bedraagt € 5,=, gaan naar het goede doel "Villa Pardoes".
Na de presentatie zal een cheque worden overhandigd door Initiatiefgroep "Ode aan de Kat" aan directeur Peter Persoon van Villa Pardoes.

Beantwoorden

Vanavond om 18.30 uur mogen wij de videoclip van het "Lied van de kat" publiek maken. Deze video verschijnt in een nieuw log. Dit lied werd gemaakt door de Initiatiefgroep “Ode aan de kat” die bestaat uit de burgemeester van Helmond, Fons Jacobs, europarlementariër Toine Manders en pr-medewerker van de gemeente, Frans van Daal.

Aanvulling: Het log met de videoclip.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *