Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

  GGG Helmond

Helmonders staan over het algemeen niet bekend om hun fijne poëzie. Toch heeft eentje het voor elkaar gekregen om op dit gebied wel te scoren. Ook landelijk, er werd zelfs een Delftsblauw tegeltje van gemaakt.
Waar hij of zij het vandaan gehaald heeft weten wij niet. Helaas hebben wij ook de naam van deze Helmonder niet boven water gekregen.

voor zijn of haar spreuk.
.

2 reacties:

Haha, die is leuk! 😉

Beantwoorden

De uitspraak is vermoedelijk afkomstig van de huisarts van mijn ouders, dr. Kollewijn, te Helmond tot kort na de 2e wereldoorlog gevestigd aan de Markt. Hij liet zich rijden met een koetsje met koetsier, ene Albert, die later taxichauffeur werd bij Gijsberts op de hoek van de Mierloseweg. Kollewijn was bevriend met de Deurnese arts Wiegersma, welke laatste ook niet verlegen zat om een kwinkslag of aforisme.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *