Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.208 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

GGG Helmond

Het plan van bewoners van onze binnenstad om knokploegen op te richten kreeg veel publiciteit. In de Helmondse krant, AD, De Telegraaf, Spits en waar stond het eigenlijk niet een maand geleden? Toen we dat destijds allemaal lazen, zeiden we op de redactie “dat zal in Helmond zo’n vaart niet lopen”. Tót deze week hadden we gelijk.

voor 2 foto’s van hun trainingskamp met hele jonge rekruten.
.

12 reacties:

Jong geleerd, oud gedaan.

Beantwoorden

Het waren fijne kasteelbelefenissen.

Beantwoorden

Ik zie hier een toekomstige Floris en Sindala ontspruiten.

Beantwoorden

@redactie weblog
Leuke (ridder-)foto van die kinderen. Dat echter juist op dit moment, nu het "ridderbeeld" door toedoen van Breivik nogal wat negatieve associaties oproept (Tempeliers), gelinkt wordt aan de plaatselijke knokploeg is opmerkelijk. Zou het kunnen zijn dat de redactie tussen het gedachtegoed van de "Noorse Kruisridder" en die van de knokploeg een bepaalde samenhang ziet en dat op deze wijze onder woorden heeft willen brengen?

Beantwoorden

@J.Zorgeloos:
Je vraag is duidelijk en ons antwoord ook: zowel op het eerste als het tweede deel van je vraag: neen.

Beantwoorden

Dat zal ongetwijfeld een opluchting zijn voor J. Zorgeloos … hij heeft vast nooit Floris en Sindala gezien.

Beantwoorden

@Mien
De vraag van Zorgeloos is begrijpelijk. Ook ik vond de keuze van de redactie nog al eigenaardig. Wat jij bedoelt met die 2 tv helden is mij niet duidelijk. Leg eens uit. Moet voor een sprookjesverteller geen probleem zijn.
Annouk

Beantwoorden

Floris en Sindala zijn jeugdhelden en kunnen als voorbeeld gesteld worden voor wat betreft hun strijd tegen onrecht en kwaad. Een soort Robin Hood apres le lettre. Daarnaast beschikten ze over een groot relativeringsvermogen en een behoorlijk portie humor. Je kunt er dus ook gewoon om lachen.

Beantwoorden

in vind knokploegen wel zeker een goede oplossing,alleen vroeger was het daadwerkelijk knokken,nu is het steken en schieten en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten,je zal altijd zien dat diegene die het goed voor hebben de pineut zijn.

Beantwoorden

Knokploegen is zoooo middeleeuws!

Beantwoorden

Smakeloos.

Beantwoorden

Ik kom graag knokken tezamen met mijne schildknaap
Groet Don Quichotte

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *