Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.252 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Klik hier voor een uitleg van deze rubriek

100% trots op Helmond

In mei 2005 plaatsten we het log Waarop MOET Helmond trots zijn?. Nu de gemeente ons idee heeft overgenomen, kunnen Helmonders dus niet alleen bij ons reageren, maar tot 3 mei ook stemmen op www.100procenthelmond.nl . Een goede zaak. De gemeente Helmond hoefde nu dus geen duur adviesbureau in te schakelen om tot dit idee te komen. Daarom heeft de gemeente gemeend ons financieel te moeten belonen. Er zit maar 1 maartje aan. Ook de ‘100% trots-website’ van de gemeente moet een succes worden. Anders kunnen wij ons geld niet aan. Van ons wordt daarom verwacht dat wij én dit GGG-log plaatsen (voor de publiciteit) én ook het log Waarop MOET Helmond trots zijn? open houden (opdat alle Helmonders er ideeën kunnen opdoen). De gemeente heeft een wel heel ludieke manier bedacht om ons dagelijks te herinneren aan die voorwaarden. Het onderstaande werd gisteren bij onze kantooringang geplaatst. De sleutel is in bewaring gegeven bij een notaris. Dat wij ons aan de voorwaarden zullen houden, hoeven we niet niet uit te leggen of wel?

  voor het lekkermakertje van de gemeente Helmond.

12 reacties:

Ik heb net gestemd en ik hoop dat er heel veel mensen gaan stemmen. Ik ben benieuwd wat er straks als uitslag gaat komen ! 😀

Beantwoorden

@Angelique: Heb je ook op ons gestemd of wil je dat liever niet zeggen hier? 😉

Beantwoorden

Hebben jullie nog een vacature vrij? 8) 8)

Beantwoorden

Als dit lokkertje blijft hangen tot juni dan is dat in ieder geval iets om trots op te zijn. Een beetje poster is in ieder geval eerder verdwenen. 😉

Beantwoorden

nou.. zo’n lekkermakertje wil ik ook wel hebben!! 😀 😀

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
We nemen aan dat je dat zegt ivm het geld dat voor ons in het verschiet ligt. Wellicht is dan een update van de gebeurtenissen sinds ons dit bekend werd gemaakt zinvol.
Want ondanks Ad’s bedenkingen over de Helmondse mentaliteit (maar wat weet hij nou van onze stad?), rekenen wij wel op die beloning.
Sterker: we hebben al op rekening gekocht. Roosvicee is weer volop aanwezig, een zekere medewerker had plotsklaps een nieuwe PC nodig (vond hij) en ook de grote baas herinnerde zich belangwekkende congressen in Hawaï, Mal(e)diven en Bahamas (waar zijn aanwezigheid uitermate nuttig zou zijn voor De weblog van Helmond). Verder hebben we ook een hoeveelheid extra, voornamelijk zwarte inkt ingekocht om zichtbaar te kunnen blijven op dit weblog.
Onze boekhouder denkt zelfs dat we al te veel hebben uitgegeven, maar wat weet die daar nu van. En mocht hij gelijk hebben, dan hebben we het toch maar mooi.

Beantwoorden

Van die zwarte inkt kun je hier natuurlijk nooit genoeg hebben. En voor de dorst is Roosvicee ook onontbeerlijk. Maar een nieuwe PC? En over die congressen zwijg ik maar helemaal, of het moet zijn dat ie daar meteen ook wat “verloren” Helmonders op kan sporen.
We zullen wel zien wat er van de buit overblijft. Dan hebben we het er nog wel een keertje over. 😀 8)

Beantwoorden

Jammer maar we zijn blij gemaakt met een dode mus.
Het toegezegde geld bij een succes komt niet aan ons toe. Aangezien er maar een 1000 mensen de moeite hebben genomen om te stemmen is er geen sprake van een succes. Bij de weblog van Helmond zijn er in totaal al meer dan 11000 reacties geplaatst. En dit alles zonder huis aan huis reclame, het inzetten van de burgemeester, het gaan staan op de markt, een programma op Stads TV enz. enz. Wij doen het wel zonder gemeentelijke donatie anders waren de onkosten nog hoger geweest.
Ik zou wel eens willen weten wat de kosten zijn omgerekend naar per reactie?

Beantwoorden

@Peter: Het zijn denk ik, heel wat eurootjes per persoon.
Het is wel jammer dat er niet meer mensen hebben gereageerd.
Vandaag worden de finalisten uitgekozen. En ik zal wel vreselijk dom zijn, maar wie dit Edwin Evers met Evers Slaat Door, Sing & Swing, rapper Jonam van Uden, Spoit Elluf en The Crooks, allemaal zijn weet ik echt niet, nooit van gehoord. Komt zeker doordat ik geen Helmondse ben.

Beantwoorden

@Solveg
Die 1000 reacties zijn inderdaad erg mager. De verzachtende opmerking van de gemeentewoordvoerder dat dit komt door de stortvloed aan reclame die mensen in hun brievenbus krijgen, geeft aan dat hij niet weet waar het over gaat.
Zou die woordvoerder niet hebben geweten dat de gemeente ook dat voorlichtingfilmpje en een mooie website liet maken, dat er in zowel de krant als de Traverse erg veel redactionele aandacht aan werd besteed en dat er in heel de stad reclameborden langs de weg stonden? Of is zijn reactie daarop dat er al zoveel voorlichtingsfilmpjes, websites, artikeltjes, reclameborden en burgemeesters zijn? Een fijne woordvoerder. 😕
100% Helmond was een aardig idee, maar het resultaat moet maar heel snel vergeten worden, want dat was maar 1,5%. Jammer.
Kunnen we zoiets nou echt niet beter doen? Want hoeveel (inclusief de interne kosten) zou dit grapje gekost hebben? Of mag de burger of gemeenteraad dat niet weten?

Beantwoorden

@Pieter:
Nee, de gemeentewoordvoeder snapt niet dat het nooit aan al die reclame kan liggen, want er is tenslotte op allerlei manieren ruchtbaarheid aan gegeven en over het filmpje heeft de gemeentewoordvoerder volgens mij helemaal niet gepraat, zonde van zo’n duur filmpje. 🙁
Nou, ik vind dat ze de kosten van deze campagne wel even bekend kunnen maken, maar dat zullen ze bij dit magere resultaat wel niet durven. 😉

Beantwoorden

De Vlisco, het kasteel, Helmond Sport werden het niet.
Want de Helmondse vrijwilligers kregen gisteravond de hoofdprijs en mogen de titel: 'Trots van Helmond!' een jaar lang voeren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *