Buiten is het 25 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

GGG Helmond

Helmonders met een smartphone kunnen nu op elk gewenst moment een afspraak maken bij de Stadswinkel via een QR-code. Dat is handig want sinds januari 2011 kun je er alleen nog maar op afspraak terecht.
Met de QR-code wordt het voor bezitters van een smartphone (een ‘slimme’ mobiele telefoon) nog wat gemakkelijker. Als de Stadswinkel gesloten is, kunnen mensen direct een afspraak maken voor een tijdstip dat de Stadswinkel wel geopend is.
De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (“snelle reactie”). Een afspraak wordt pas écht snel gemaakt als ook de QR-code snel gevonden wordt. Gelukkig pakt Helmond alles groot aan. Om die reden had Jan van den Heuvel de vindbaarheid van de QR-code op vrijdag 9 maart groots aangepakt.

om te zien hoe en waar de QR-code gelanceerd werd.

2 reacties:

Lekker handig… Dus als je straks in de toekomst je zoon of dochter wilt (lees: moet) aangeven moet je dus eerst een afspraak maken? En dat binnen 3 dagen zoals wettelijk verplicht…

Ja dat werkt. Ik zie het al voor me:

De vrouw ligt nog te puffen op kerst avond en de man weet door de drukte het nummer niet meer… en rent met een sprint van ‘t Elkerliek naar de Bostondo, hij breekt zijn nek bijna op de steenweg door de sneeuw (want ja… je MOET he, en je hebt maar 3 dagen, en het is Kerst!) om vlug even een kiekje te maken van de QR code om er achter te komen dat zijn beltegoed op is en dat de gemeente 2 dagen gesloten is. En je dus alsnog te laat bent om een afspraak te maken, want ja zeg nou eerlijk hoe vaak kan je nou bij de gemeente binnen 3 dagen terecht met KERST.

Ik vond het al een hele opgave om binnen 3 dagen daar naar toe te gaan. Laat staan dat ik eerst een afspraak moet maken…

Beantwoorden

Geachte mijnheer ik wil graag vaccinatie paspoort aanvragen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *