Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

  GGG Helmond

Zoals maandag werd bekendgemaakt, is onze stad een inspiratiebron voor de stad Oss. Daarom hebben ze daar veel dingen van ons nageaapt.
Hun laatste poging (zo ondekten wij gisteren) is om onze stadstoiletten en met name de huiskamersfeer te imiteren. Volgens ons kunnen ze niet aan het Helmonds concept tippen, maar wij zijn wellicht bevooroordeeld.

  voor het Osse stadstoilet.

4 reacties:

Grappig, ik heb de link al doorgestuurd.

Beantwoorden

Goed bezig hier in Helmond!!
Heb stukje op mijn eigen log geschreven over onze stad en hoe die deze week in Nieuwe Revu wordt geportretteerd.
Misschien leuk voor lezers van deze log.
http://herrievanperry.web-log.nl/perry/2007/07/helmond_in_nieu.html

Beantwoorden

had gisteren kort de hoofdredacteur van Revu gemaild en gezegd dat een grapje moet kunnen maar dat ik het wel een flauwe vind, en vooral omdat de grappen rechtstreeks van Geenstijl lijken te zijn overgenomen. Wees creatief en verzin je eigen grappen, vind ik. Kreeg net reactie van die man.

Beste Perry,
Dank voor je aardige e-mail. Je bent duidelijk trots op Helmond. Dat is natuurlijk prima. Maar daarom kun je onze ironie toch nog wel waarderen? Op de pagina die Bert Brussen voor ons gemaakt heeft, zijn vele tientallen grapjes verborgen. Over bekende Nederlanders, over hoe het in Hilversum werkt en ook het fenomeen regionale en lokale omroepen komt even aan de orde. We kunnen er over twisten of iedere grap even geslaagd is, maar wat Bert heeft geprobeerd is om met bij het publiek bekende stereotypen en vooroordelen te spelen. In het geval van Helmond is dat blijkbaar wiet, allochtonen en trainingspakken. Niet alleen dankzij GeenStijl, maar ook Theo Maassen. En veel Brabanders zelf overigens. Als we in het fakeschema alleen maar dingen zouden zetten die helemaal conform de waarheid zouden zijn, zou het een beetje saai voor de lezer worden.
En teveel grappen over hetzelfde onderwerp – dat ben ik met je eens – dat wordt saai, maar een grapje; dat moet toch kunnen?
Met hartelijke groet,
Fred

Beantwoorden

@Perry Vermeulen:
Bert Brussen was een jaar lang LucasDeLinksel*l van GeenStijl waar hij Helmond in de portefeuille had. Wellicht verklaart dat waarom de grappen rechtstreeks van GeenStijl lijken te zijn overgenomen. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *