Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

21reacties


“Kan iemand van het College of de gemeenteraad mijn overbuurman uitleggen wat hier staat?” vroeg Jeanne Schriks vanochtend. Ook minister Ronald Plasterk stelde haar vraag aan zijn 51.140 volgers op Twitter.
Jeanne las die alinea in de nieuwe publieksvriendelijke digitale begroting van Helmond. “Een meer visuele opzet dan de papieren versie, zodat de informatie toegankelijker en begrijpelijker is en de lezer bovendien meer gericht kan zoeken naar precies die informatie die hem of haar interesseert.” Dat stond donderdag in het persbericht van de gemeente over die begroting.

21 reacties:

Dat we flink moeten bezuinigen op uw mogelijkheden om uw huis te kunnen verlaten en zo uw sociale contacten op peil te houden (bijv. scootmobiel, rollator), omdat we het geld wat daarvoor bestemd was nu plotseling héél ergens anders voor nodig hebben?

Beantwoorden

Altijd lastig om zinnen buiten hun context te lezen, maar ik denk dat dit verwijst naar woon-werkverkeer en dan specifiek de focus op slimme oplossingen daarvoor die op de Automotive Campus worden ontwikkeld. Hier staat dus eigenlijk de legitimatie voor het aanleggen van dat snel-fietspad en betrekken van de Automotive Campus bij verkeerssituaties in de stad.

Beantwoorden

Jeanne, ik denk dat dit ongeveer de vertaling is:
Loop naar de maan. Als je dat gisteren had gedaan dan was dat slim. Want toen stond die lekker dichtbij en dan duurde dat niet zo lang. Als je daar bent en je hebt bereik, bel ons dan even met je mobieltje. 🙂

Beantwoorden

Deze tekst is duidelijk voor velen.

Er komen forse verhogingen van gemeentelijke belastingen.
Autorijden is er niet meer bij. Ga toch fietsen.

De gemeente Helmond zorgt voor een fietsbrug bij Vlisco.
Het wegdek van de brug wordt voorzien van een duurzame slijtlaag.

Beantwoorden

[email protected] van Geel op dinsdag 29 september 2015 om 15:40: Ik denk Michiel dat dit ongepast bombastisch taalgebruik is.Totale arrogantie naar de burger toe.

Beantwoorden

@eric op dinsdag 29 september 2015 om 16:27:

Je wordt inderdaad gewoon het bos ingestuurd.

Beantwoorden

“In één woord: overzichtelijker. Maar als tekstschrijver die wordt betaald per woord kan ik dat natuurlijk niet zo stellen.”

Beantwoorden

In het kort?

“We zijn genaaid,”

Beantwoorden

Ik sla deze even over , ben nog bezig met de LOI cursus ,
Iets met : burgers domhouden.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 29 september 2015 om 15:40:

De context staat op http://helmond.begroting-2016.nl/p65/10-verkeer-en-mobiliteit maar dat maakt het er niet echt publieksvriendelijker op denk ik.

Wat willen we bereiken?
Meerjarig beleidsperspectief

Het huidige mobiliteitsbeleid in Helmond is vastgelegd in de mobiliteitsvisie “Helmond Mobiel 2015”. Ingegeven door het nieuwe coalitieakkoord en het veranderde bereikbaarheidsperspectief voor deze regio wordt deze visie momenteel herzien.

Om in te kunnen spelen op de veranderende mobiliteitsbehoefte zal een geconcentreerde inzet op slimme bereikbaarheidsoplossingen centraal staan in deze actualisatie. Aspecten als innovatie en duurzaamheid vormen daarbij sleutelbegrippen.

Beantwoorden

Wegens veranderingen op de openbare weg en de toenemende drukte moeten we die nieuwe weg langs dierdonk rijpel dan toch maar aan gaan leggen

Beantwoorden

@Frank op woensdag 30 september 2015 om 09:37:

De context staat op http://helmond.begroting-2016.nl/p47/algemene-inleiding (laatste alinea).

Beantwoorden

Sander wil of kan het niet vertalen dus.

Maar er staat dat men rekening houd met toekomstige wijzigingen in gebruik vervoersmiddelen en men nu rekening houd met slimmere methoden.

Wat die mogen zijn weten ze nog niet want die moeten nog worden bedacht (innovatie en duurzaamheid)

Beantwoorden

@slimpie op woensdag 30 september 2015 om 14:50:

Je mag mij een spelbreker noemen omdat ik serieus op de oorspronkelijke vraag reageer, maar de bewuste zin staat vrijwel letterlijk op de plaats die ik hierboven noemde. De schrijver stelt dat de digitale begroting overzichtelijker is dan de papieren versie. Iets anders kan ik er, in ernst, echt niet van maken.

Dat zo’n draak van een zin, uitgerekend in een context van ‘kijk eens hoe helder wij communiceren’, uitnodigt tot quasi niet begrijpen snap ik ook wel, maar sommige reacties vind ik toch wel erg ver gezocht. Vandaar.

Beantwoorden

Hooravond over begroting 2016
Op dinsdag 13 oktober organiseert de Helmondse gemeenteraad een hooravond. Tijdens die avond mogen inwoners van Helmond op persoonlijke titel of namens een organisatie hun mening geven over de Programmabegroting voor 2016 van de gemeente. De hooravond is in de raadzaal in bestuurscentrum Boscotondo en begint om 19.30 uur. Dat laat de gemeente weten.
In de Programmabegroting staan de inkomsten en uitgaven van de gemeente. De begroting bestaat uit 13 programma’s zoals Werk en inkomen, Cultuur en Verkeer en mobiliteit. Per programma ligt vast wat de belangrijkste resultaten zijn die in het begrotingsjaar gerealiseerd moeten worden. Daarnaast is bepaald hoeveel geld het programma mag kosten.
Ook is er een speciale digitale begroting met een meer visuele opzet dan de papieren versie. Zoals hierboven al gezegd, zou die informatie toegankelijker en begrijpelijker moeten zijn en kun je meer gericht zoeken naar precies die informatie die je interesseert.
De behandeling van de Voorjaarsnota (in juni) en de Programmabegroting (in november) zijn 2 van de belangrijkste vergaderingen voor de gemeenteraad in een jaar. Tijdens die vergaderingen wordt namelijk bepaald waaraan het gemeenschapsgeld wel en niet wordt uitgegeven. Een belangrijk moment voor iedereen. Ook voor de inwoners, organisaties en instellingen van onze stad. Iedereen moet zijn mening kunnen geven over de voorgestelde keuzes. Daarom kunnen Helmonders zoals elk jaar hun mening over de voorstellen in de Programmabegroting delen met de gemeenteraad.
Wil jij de gemeenteraad laten weten hoe je denkt over de plannen, zoals die in de begroting staan, dan kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar de griffie van de gemeente Helmond via [email protected]
Er gelden 4 spelregels:

  • Aanmelden kan tot maandag 12 oktober, 10.00 uur.
  • Je moet in jouw mailtje aan te geven: je naam en telefoonnummer, het onderwerp waarover je wilt spreken en eventueel namens welke organisatie.
  • Het onderwerp dat je wilt bespreken, dient betrekking te hebben op de gemeentebegroting voor 2016. Is dat niet het geval? Dan krijg je helaas geen spreektijd.
  • De maximale spreektijd bedraagt 5 minuten.
Beantwoorden

“Om in te kunnen spelen op de veranderende mobiliteitsbehoefte”
= Omdat in de spits het verkeer steeds vaker aan alle kanten van de stad muurvast staat

“zal een geconcentreerde inzet op slimme bereikbaarheidsoplossingen centraal staan.”
= gaan we extra hard nadenken over andere manieren om mensen van A naar B te krijgen. (Dat het wegbezuinigen van de stadsbus niet heeft geholpen snappen ze blijkbaar niet.)

“Aspecten als innovatie en duurzaamheid vormen daarbij sleutelbegrippen.”
= Het moet iets hips zijn dat niet snel kapot gaat (geen Phileas dus).

Het komt op mij over als een politiek correcte zin die laat zien dat de goede wil er wel is, maar de goede ideeën niet…

Beantwoorden

Sorry, beste reageerders! Ik zie dit nu pas. Vandaar mijn wat late reactie.

Ik denk dat ik mijn overbuurman erg blij kan maken met alle input. Dat wordt zeker drie koppen koffie met hem drinken. Namens hem bedankt :-).

Beantwoorden

U ziet Mevr Schriks.U ligt ons aan het hart.

Beantwoorden

@Eric Dank je. Dat geldt andersom ook.

Beantwoorden

Zoals we hierboven (op 1 oktober) meldden, is vanavond om 19.30 uur de hooravond van de gemeenteraad over de begroting 2016. Er hebben zich 3 insprekers aangemeld. Zij geven hun mening over draaiorgels, speeltuin Helmond West en wijkhuis De Terp.

Beantwoorden

Aha, nu snap ik waarom ik sommige reacties niet snapte. Meestal heb ik in mijn browser de weergave van afbeeldingen uitgeschakeld staan, nu kom ik hier toevallig terecht terwijl ik het aan heb staan. Het ging dus om de afbeelding boven de tekst, niet om de tekst onder de afbeelding.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *