Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.917 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
42reacties

The boys are back in town, het rocknummer van Thin Lizzy galmde afgelopen woensdag herhaaldelijke malen door de speakers van Lokaal 42. In de gezelligste kroeg van Helmond, dat bekend staat om haar verscheidenheid aan bezoekers en speciaal bieren, waren opvallend veel mannelijke 40 plussers aanwezig. Volgens diehard supporter en statistiekdeskundige Bob dronk 97,8% procent van de bezoekers deze avond een flesje Bavaria. Het gerstenat uit Lieshout was moeilijk aan te slepen deze doordeweekse avond.

Vooroordelen over voetbalsupporters zijn er genoeg en dat ze geen ranja drinken werd maar weer eens glansrijk bevestigd. Stand-up comedian en Helmond Sport supporter Moby bevestigde en ontkrachtte op unieke wijze nog een aantal van deze vooroordelen. De anekdotes en verhalen over de roemruchte AA Side waren een feest van herkenning voor het aanwezige publiek.

Later op de avond werd er een trailer gepresenteerd van de film die Maikel Verstappen aan het maken is over Helmond Sport supporters door de jaren heen. De film heeft de toepasselijk titel: THE BOYS are back IN TOWN gekregen.

Naamgenoot en kersverse aanwinst van Helmond Sport Maikel Verkoelen was ook aanwezig op deze mooie avond. Fijn dat deze Helmonder nu back in Catstown is. Op 10 december is de première van deze nu al spraakmakende film. Voor deze happening is zelfs de gehele Cacaofabriek gereserveerd. Het is maar dat u en Bavaria er vast rekening mee kunnen houden. De opbrengst van deze dag gaat overigens naar Helmond Sport en gedeeltelijk naar een nog nader te bepalen goed doel.

Het nummer The boys are back in town van Thin Lizzy stamt uit het jaar 1976. Toevallig is dat ook het oprichtingsjaar van de Supportersvereniging van Helmond Sport. Dit 40 jarige jubileum wordt 1 juli aanstaande groots gevierd. Kortom, er is genoeg om naar uit te kijken de komende tijd.

Buurman

In de reacties staan updates door de weblog.

42 reacties:

Mooi Buurman leuk dat jij er was en dat na jaren nog steeds bijna niemand weet wie jij bent ???? Binnenkort starten we met de voorverkoop van de 430 premiere kaarten ! De film gaat over alle supportersgroepen door de jaren heen. Een heerlijk project waar we erg veel zin in hebben. Na de premiere volgen er nog enkele voorstellingen.

Beantwoorden

en waar zijn die kaarten te bestellen dan???
groetjes patries

Beantwoorden

Wordt binnenkort bekend gemaakt. Waarschijnlijk ook verkoop via ticketing cacaofabriek

Beantwoorden

Mooie stukje film weer!
Krijgen seizoenkaarthouders van Helmond Sport voorrang bij de voorverkoop van de premièrekaarten?

Beantwoorden

@William op donderdag 23 juni 2016 om 22:19:

Bedankt William,
Er zijn periodes geweest dat ik dacht dat Helmond Sport in het rijtje van
SVV, FC Wageningen, SC Veendam, RBC, HFC Haarlem (en noem ze allemaal maar op) zou kunnen worden bijgeschreven. Daar moet iedereen (ook de verantwoordelijke mensen binnen Helmond Sport) voor blijven waken.

Ik merk echter dat het Helmond Sport-gevoel weer leeft (door o.a. mensen zoals jij). Eigenlijk is dat gevoel nooit weggeweest, maar heb je af en toe bevestiging nodig. (door een film, reünie, feestje of compliment).

Het zou eeuwig zonde zijn dat deze unieke club zou verdwijnen.
Op naar de 50 jaar Helmond Sport!

Beantwoorden

@ jan als je wilt kan ik je op een lijst zetten dan heb je zeker kaarten. We vermoeden dat het op 10 December zeker helemaal uitverkocht zal zijn.

@buurman de club HS is bijzonder en eenmaal in je hart gaat het er nooit meer uit. De club moet haar historie ook koesteren. We helpen daar een handje aan mee met de film, het museum en contacten met oud spelers en clubmensen maar vooral alle oud supporters weer warm maken voor de club. Ik heb ook veel respect voor bestuurders als A. De Kimpe en P. Van Esch die onze club door deze moeilijke fase loodsen.

We zien elkaar ! Tuurlijk bij Helmond Sport

Beantwoorden

@William op zaterdag 25 juni 2016 om 20:09:

Goed geregeld, ik laat het je weten, ga mijn vrienden vragen wie meegaat.

Beantwoorden

Inmiddels is de voorverkoop begonnen, voor 10 december. Ik heb vernomen dat er nog maar ongeveer 200 kaarten te koop zijn van de 430.

Beantwoorden

Dat zijn er nu inmiddels 20.

Beantwoorden

Update:
Alle 430 premièrekaartjes voor The Boys Are Back In Town uitverkocht
Alle 430 kaartjes voor de filmpremière van The Boys Are Back In Town over 5 maanden in de Cacaofabriek zijn al aan de man/vrouw gebracht. Gisteravond laat, 5 dagen nadat de filmpromo in Lokaal42 voor het eerst werd vertoond, meldde mede-initiatiefnemer William Verkoelen: Sold Out!!! Hoewel de officiële verkoop nog niet was gestart, bleken de premièrekaartjes à 9,50 euro via het informele circuit en de social media zeer gewild.
Dat betekent dat zaterdagavond 10 december de 200 stoelen in de 2 filmzalen en 230 stoelen in een tot filmzaal omgebouwde popzaal bezet zijn. Nog nooit werden er voor een film in de Cacaofabriek op 1 dag zoveel kaartjes verkocht, zo liet Geert Blenckers namens de Cacaofabriek weten. Na afloop van de film worden alle stoelen uit de popzaal verwijderd opdat de 430 dorstige filmkijkers daar een feestje kunnen bouwen.
In de docufilm “The Boys Are Back In Town” laat Maikel Verstappen supporters van Helmond Sport door de jaren heen zien. Op veel verschillende locaties ging en gaat hij supporters filmen. Zo filmde hij onder meer al in Wageningen (toen de AA-side het stadion van de opgeheven FC bezocht), op De Braak en bij de bovenstaande avond in Lokaal42.
William Verkoelen en mede-initiatiefnemer Bob de Bruin zijn apetrots dat de avond nu al is uitverkocht: “Helmond Sport leeft in de stad, dat blijkt maar weer!” Voor diegene die geen kaartjes voor de première kon bemachtigen, na de première zal de film nog een aantal keer in december vertoond worden. De kaartjes daarvoor kunnen dan via de Cacaofabriek worden besteld.

Beantwoorden

Tsja mensen, heb hier geen woorden voor.
Bijna 3 jaar geleden opperde ik het idee richting William Verkoelen, om een grootse AA-SIDE reunie te organiseren. William had hier niet 100 maar 200% oren naar. We zijn keihard aan de slag gegaan, om de 1e editie van de reunie op poten te zetten, waarbij William de korte lijntjes met Helmond Sport aantrok. De 1e editie was een groot succes, evenals de 2e editie. Twee keer een afgeladen vol supportershome, gewoonweg emotie wat dan gaat spreken, zo mooi.Een 3e editie gaat er zeker komen. En de Cacaofabriek, tsja dat is de slagroom op de taart. Wat zullen er veel mensen genieten van de film, en er zullen uuteraard ook sceptici tissen zitten maar dat zijn dan vooral de dames denk ik (lol). Ik wil hierbij dan even de gelegenheid pakken, om de Cacaofabriek hartelijk te bedanken, voor hun medewerking aan de uiteindelijke premiere, van onze film ” The Boys Are Back In Town”

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

Kijk er naar uit mannen!

Beantwoorden

Dit is werkelijk zo,n mooi initiatief om Helmondsport en Helmond positief op de kaart te zetten! Helmond sport is in mijn leven altijd blijven bestaan willeswaar via samenvattingen op tv en de telefoon. Maar komend seizoen ga ik toch weer vaker kijken!!!!! Heren die dat allemaal mogelijk hebben gemaakt jullie zijn toppers BEDANKT EN TOT 10-12-2016????????????????????????????????????????????????????????????????????

Beantwoorden

En niet de welbekende kers op de taart, want die kust ik niet.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

Geweldig! Afvaardiging Deurne is ook van de partij. Net als in the 80’s en 90’s in Heerenveen, (30 man), Roosendaal, Alkmaar en bij veel thuiswedstrijden. Tot 10 december.

Beantwoorden

Afdeling Purmerend.
ondergetekende en Willem raaymakers zullen zeker aanwezig zijn om nostalgie, saamhorigheid, herinneringen en gezelligheid te mogen proeven met jong en oud Helmondsport supporters.

Ze kunnen wel de helmonder uit helmond halen, maar helmond uit een helmonder nooit.

Rene van der Weele

Beantwoorden
Rene van der weele

Top om te zien dat HS altijd nog leeft in Helmond. Laat het een duwtje zijn voor velen die het komende seizoen willen konen kijken.

Beantwoorden

Hulde aan de initiatiefnemers. Wat moet een Helmond Sport blij zijn met supporters als jullie! Het toont prachtig aan dat de club meer is dan alleen het wekelijks potje voetbal van 90 minuten.

Beantwoorden

@Piet De Wilde op vrijdag 1 juli 2016 om 03:14:

Klopt Piet, dat moeten ze zeker. Dit mooie gebaar las ik op Twitter:

Beantwoorden

even een update we hebben ook de laatste filmzaal (de 4e) erbij gereserveerd. Waardoor we in totaal 460 mensen kunnen ontvangen. Vanaf zondag 11 December draait de film ook in Cacaofabriek. Kaartverkoop en informatie vanaf begin November 2016 via website & ticketing van de Cacaofabriek. Kaarten voor deze normale voorstellingen kosten € 8,50

@piet dank voor je leuke reactie ????

Beantwoorden

@William op vrijdag 1 juli 2016 om 19:08:

Mooi nieuws! Ook de Cacaofabriek zal (denk ik) trots op jullie zijn!

Beantwoorden

Wij roepen zo veel mogelijk Helmond Sport Supporters op om in een rood of een zwart shirt naar de open dag van Helmond Sport te komen op zaterdag 23 juli. Na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior gaan we op het veld op de middencirkel met supporters het levende oude logo van Helmond Sport uitbeelden en filmen. Iedereen is hiervoor nodig en welkom. Zegt het voort !!! Ook hier worden weer opnames van gemaakt voor onze Film “The Boys are Back in Town”. Zorg dat je er bij bent.????

Beantwoorden

De flyer over de docufilm The Boys Are Back In Town.
De première op zaterdag 10 december is inmiddels uitverkocht, de voorstellingen vanaf zondag 11 december nog niet.

Beantwoorden

Mocht iemand nog 2 kaarten hebben, dan verneem ik het graag.

Beantwoorden

Beantwoorden

Ruim 200 fans houden het oude logo van Helmond Sport levend
Vandaag werd het oude logo van Helmond Sport ‘levend’ op De Braak gevormd zoals William hierboven aangekondigde. Naar schatting een dikke 200 supporters, spelers en staf zorgden daarvoor. Hieronder de eerste 2 foto’s.

Foto gemaakt door SupportersVereniging Helmond Sport

Dit vond plaats na afloop van de oefenwedstrijd tegen Excelsior (1-2) op de open dag van Helmond Sport. Via een drone worden van die zwarte ‘H’ en rode ‘S’ filmopnames gemaakt die worden gebruikt voor ‘The Boys Are Back In Town’. Deze docufilm over de supporters door de jaren heen van de club gaat in december in première.
Het oude Helmond Sport-logo is onder veel supporters nog altijd populair zoals onder meer hier blijkt. Voor de zekerheid liet de supportersvereniging Helmond Sport (SVHS) dat logo vorig jaar registreren.

Beantwoorden

Iedereen bedankt voor bijdrage aan het levende logo. Het was een uniek plaatje ????

Beantwoorden

Beantwoorden

IchbinEintovenaar maakte gisteren de onderstaande 4 foto’s op de groene mat:

Beantwoorden

Goed georganiseerd William en jouw team! Was geweldig gisteren. De moeite om daar even snel voor langs te komen, ben benieuwd naar de drone-opnames.

Beantwoorden

Is goed dat hij zijn EVV shirt niet aan had????

Beantwoorden

Alles liep volgens planning, in 1e instantie kwamen we nog zwart tekort.Ik heb gelukkig nog tientallem mensen langs de kant kunnen betrekken in het geheel.

Beantwoorden

En heel veel ervan zie je nooit

Beantwoorden

Stop met die onzin. Vroeger was HS een club van de supporters. Nu al jaren niet meer. Groet een echte Helmonder die dit zegt met pijn in het hart.
Ik ga nu tweewekelijks naar de Frederiklaan. Kost iets meer maar je ziet ook meer.

Beantwoorden

@Harry op zondag 24 juli 2016 om 21:01:

Waar moeten we mee stoppen?

Beantwoorden

Foto’s die met de eerder genoemd drone werden gemaakt:

Beantwoorden

Judas

Beantwoorden

Kaarten EXTRA voorstelling:

De voorstellingen van van zaterdag 10 december zijn al uitverkocht, maar er komen meer voorstellingen aan.

Extra voorstellingen dagelijks vanaf zondag 11 december 2016.
http://www.cacaofabriek.nl/film/info/id/1542/The_Boys_Are_Back_In_Town

Beantwoorden

As zondag 11 september : bestelde/gereserveerde premièrekaarten voor 10 december ophalen/betalen

Locatie: Hal Cacaofabriek

Aanvang:13:00 u
Einde 15:00 u
Prijs per kaart € 9,50

Zegt het voort !!

Beantwoorden

Nog 10 dagen…

Beantwoorden

Iedereen veel plezier vanavond, ook de kaarten voor zondag zijn (bijna) uitverkocht http://www.cacaofabriek.nl/film/info/id/1542/The_Boys_Are_Back_In_Town

Beantwoorden

Was een mooie avond gisteren in de de Cacaofabriek

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *