Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
64reacties

Helmond Sport-VVV-VenloMorgen en zondag speelt Helmond Sport dé dubbel van het jaar. Tegenstander is  VVV-Venlo, de inzet is komend seizoen spelen in de eredivisie.
Daar valt heel veel over te zeggen. Zo wist, Ton Lokhoff, de trainer van VVV, in al zijn wijsheid te melden dat het draait om de strijd. Omdat je met veel strijd ver kunt komen. Ook wil hij van Helmond winnen net zoals tegen Feyenoord.
‘Iets’ pikanter was de situatie rondom Guus Joppen en Jeffrey Altheer die volgend seizoen bij de club in Venlo spelen. De meeste Helmond Sport supporters en ook een aantal spelers vonden dat zij niet moeten worden opgesteld. Hai Berden, de voorzitter van VVV, liet al fijntjes weten dat ze nu systematisch de basis 11 van Helmond Sport zullen gaan opkopen. Helmond Sport trainer Hans de Koning besloot zojuist in al zijn wijsheid dat die 2 toekomstige VVV’ers niet mogen meedoen.
Tot zover voor nu. Zodra we meer weten, melden we dat hieronder. Ook foto’s zullen we (net als tegen FC Eindhoven) plaatsen. Weet jij meer, dan kun je dat hieronder laten zien. Heb je foto’s, mail die naar [email protected] en wij zetten ze er voor jou op.

64 reacties:

Inzake het niet meespelen van Guus Joppen als Jeffrey Altheer laat Helmond Sport zojuist op hun website weten:
“In goed overleg met de spelers zelf heeft de technische staf dan ook besloten om beide spelers niet op te nemen in de wedstrijdselectie. Dit geldt voor zowel de thuiswedstrijd van donderdag als de uitwedstrijd van zondag. Guus Joppen en Jeffrey Altheer vinden de ontstane situatie heel vervelend, maar staan achter de beslissing van Helmond Sport.”

Op dit moment weet de gemeente nog niet waar en hoe laat de mogelijke huldiging van Helmond Sport zal plaatsvinden. Daar vindt nog overleg over plaats. De gemeente hoopt morgen in de loop van de ochtend uitsluitsel te kunnen geven.

Beantwoorden

Ik hoorde dat er dan een open bus zonder dak word geregeld waar alle spelers in worden rondgereden. Hopelijk een rooiew ouwverwetse engelse dubbeldekker

ziege zagge ziege zagge helmond sport
Voor welke club bende gij voor welke club bende gij? Ik ben voor helmond sport ik ben voor helmond sport Voor welke club bende gij voor welke club bende gij? Natuurlijk voor helmond sport

Beantwoorden

1 Mei 1982 (Helmond Sport – Veendam)

Ik was 13 jaar en aan de 1 meiviering deed ik niet. Wel ging ik iedere 14 dagen naar “De Braak”, het liefst op ‘het fietske’. Maar, ik woonde aan de andere kant van Helmond en mocht niet altijd op de fiets. Ik kon wel vaak met de auto van de vader van mijn vriendje meerijden. Maar hij vertrok altijd veel te laat en dan waren we pas 10 minuten voor aanvang in het stadion. Terwijl, als we op het fietske gingen, we een van de eerste waren. Nog erger was het dat hij, als er nog vijf minuten te spelen waren, al naar huis wilde. “Dan is het niet zo druk op de parkeerplaats”, zei hij dan. Onbegrijpelijk vond ik dat. Steevast vroeg hij, als we in de auto zaten: “Tegen wie moeten ze eigenlijk”. Hij wist niet eens tegen wie we moesten spelen! Tegen wie PSV dat weekend moest, ja dat wist hij wel. Het feit dat hij sprak over “ze” en niet over “we” toonde ook al weinig clubliefde. Bovendien haalde hij ook namen van sommige spelers door elkaar. Maar goed, ik mocht wel met hem meerijden. Zo ook deze 1 mei waarop het ongelofelijke zou moeten gaan gebeuren. We zouden kunnen promoveren, Helmond Sport eredivisie…

Na jaren van slecht voetbal, veel verlies en nog veel meer Helmonds gevloek speelden we op deze zaterdag voor promotie naar de ERE DIVISIE. Tegenstander: Veendam. Dit seizoen was vanaf de eerste wedstrijd uniek. Voor het eerst werden we periodekampioen. Na 30 wedstrijden hadden we pas twee keer verloren, iets wat meestal al na vier wedstrijden gebeurd was. Winst vanavond zou zeker promotie opleveren en bij een gelijkspel van Heerenveen was zelfs één punt al voldoende. Ik had die week erg slecht geslapen en droomde volop, volgend jaar uit naar PSV, stel je voor. Ik had toen al een hekel aan het rijke PSV. Er gingen vaak meer Helmonders naar PSV dan naar ons eigen Helmond Sport. Bovendien betekende het dat we volgend jaar grote Panini plaatjes van onze helden zouden krijgen, want de plaatjes van de eerste divisie waren veel kleiner.

Het stadion zat die avond bomvol met 9.000 toeschouwers. Het leek erop dat het stadionnetje zo in kon storten. Ik had wedstrijden meegemaakt met amper 1.000 klagende Helmonders.

Na 12 minuten scoorde Ruud Metz met een schitterend hakje (later geloof ik nog het doelpunt vd maand) de 0-1 voor Veendam. Dat was ook de ruststand. Heerenveen, dat tegen aartsrivaal Cambuur speelde, stond nog steeds op 0-0. Mijn nagels waren na de eerste 15 minuten al kaalgevreten.

Na de rust gebeurde er een klein wonder. Ad de Wert maakte 1-1. Ad scoorde bijna nooit. Ad de Wert was mijn held. Hij speelde dan ook op dezelfde positie als ik in ons elftal: “laatste man”. Iedereen wilde (Skiete) Willy vd Kuilen zijn. Ik niet, ik was op het schoolplein altijd Ad de Wert. Dat nou precies mijn held de man van de gelijkmaker werd. Acht jaar lang onverzettelijk, maar naamloos beulen voor Helmond Sport. De fabrieksarbeider (het waren immers semi-profs) maakte gelijk op 1 mei! Veel tijd om na te genieten was er niet. Er kwam bericht uit het hoge Noorden: Heerenveen had “nondeju” ook gescoord. We moesten dus toch winnen. Er waren inmiddels 85 minuten voorbij en nog steeds was het 1-1. In Friesland was het al afgelopen en bleef het 1-0. “Du volgende week in Skiedam dan mar” hoorde ik een echte Helmonder naast me zeggen. Naar Schiedam (SVV) zou ik waarschijnlijk toch niet mogen van mijn ouders. Nee, vanavond moest het gebeuren. De klok stond op 88 minuten en de vader van mijn vriend begon zijn autosleutels te zoeken. “Zal wel druk zijn op de parkeerplaats” zag ik ‘m denken. “Nu toch niet weg?”, denk ik. 89 ste minuut en hij zegt: “We gaan alvast, het zal wel 1 – 1 blijven”. Volgzaam lopen we achter “de lul” aan. Onder het lopen naar de uitgang volg ik, zover dat nog mogelijk is, de bal. We kunnen gelukkig niet snel lopen, want er zijn meer “waardeloze mensen” die al naar hun “Truus of Mien” willen. Plotseling blijft iedereen stilstaan, Harry Lubse (ja, de ex-PSV-er) scoort 30 seconden voor tijd de 2-1. De Braak ontploft en ik geloof dat ik die avond mijn eerste echte erectie gekregen heb. Voor ik het weet sta ik midden op het veld. Wildvreemde mensen omhelzen elkaar. Hoe laat we weer in de auto zaten weet ik niet meer, wel dat ik, vanaf die dag alleen nog maar op het fietske naar de Braak zou gaan.

Beantwoorden
30 jaar geleden……

De spanning stijgt.

Beantwoorden

Spanning stijgt idd…………..De belangrijkste vraag vandaag is natuurlijk…. Is er dit jaar wel genoeg bier????

Beantwoorden

In Venlo in Kafee de Splinter drinken ze zich alvast moed in voor de wedstrijd:

Hun oom agent komt al zenuwachtig kijken:

Beantwoorden

De spelersbus van VVV-Venlo is onderweg naar Helmond:

Beantwoorden

@30 jaar geleden…… op 17 mei 2012 om 09:33:

Naar aanleiding van dat prachtige verhaal gingen we in het archief op zoek naar wat foto’s van die gedenkwaardige dag 30 jaar geleden.
Als je op de foto’s klikt zijn ze wat groter én mooier.

Those were the days….

Beantwoorden

De opstellingen:
Helmond Sport:
Sengier, Justiania, Sequeira, Stachnik, Daniel Guijo-Velasco, Quekel, Grabovac, Koubali, Jop van der Linden, Guvenc, Verberne
VVV-Venlo:
Gentenaar, Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy, Meeuwis, Holla, Maguire, Berghuis, Uchebo, Wildschut

Beantwoorden

drukte bij de ingang

Beantwoorden
Martijn van Stratum

Beantwoorden

daar hedde um dun vender

Beantwoorden

Dat ze het weten! Grauwte Smoel Ginne Skrik

Beantwoorden
Martijn van Stratum

Beantwoorden

Succes Helmond Sport!!!

Beantwoorden

Nog steeds 0-0

Beantwoorden

Ook de gemeente Helmond heeft haar hooligans afgevaardigd. Zoals ’t niet-watjes betaamt, zit ik gewoon op tribune ipv achter glas.

Beantwoorden
Martijn van Stratum

Juanito Sequeira kreeg geel, hij is geschorst voor de return. 🙁

Beantwoorden

Ruststand 0-0

Beantwoorden

Collega Funs Pollux en de verslaggever van VI hebben in ieder geval wel goed zicht.

Beantwoorden

YES!!! Youssef Koubali scoort 1-0.

Beantwoorden

waar is dat feestje??

Beantwoorden
Martijn van Stratum

Ik was net in de tuin aan het werken, en vond dat er weinig geluid richting de Braak kwam. Meteen daarop hoorde ik een enorm lawaai. Helmond Sport had dus de 1-0 gemaakt.

Beantwoorden

Gelijkmaker door VVV: 1-1
Vorstermans brengt de ploegen weer op gelijke hoogte!

Beantwoorden

1-2 door een goal van Holla. 🙁

Beantwoorden

Toch zonde dat Helmond Sport het altijd verknalt op het laatste moment, maar ik blijf optimistisch, we hebben nog even!

Beantwoorden

Huldiging Helmond Sport op Havenplein
Als Helmond Sport aanstaande zondag promoveert naar de eredivisie, dan volgt er ’s avonds een feestelijke huldiging op het Havenplein. Voorafgaand is er dan een rijtour in open bus door het centrum.
Om 20.15 uur begint die rondrit van de spelers door het centrum. De rondrit start op de Steenweg, vervolgt op de Kanaaldijk en eindigt op het Havenplein. Rond 20.45 uur betreden de spelers het podium op het Havenplein. De huldiging duurt tot ongeveer 22.30 uur. Bij verlenging en strafschoppen verschuift het hele programma een uur.
Bij die eventuele huldiging wordt in het centrum een grote drukte verwacht. Om parkeerproblemen te voorkomen, roept de gemeente de feestgangers op daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.
Het is mogelijk dat er de komende dagen nog wijzigingen en/of aanvullingen in het programma komen. Dat wordt dan uiteraard bekendgemaakt.

Als Helmond Sport zondag niet promoveert, vindt er geen huldiging plaats. Wel is dan het supporterscafé in het stadion van Helmond Sport open.

Beantwoorden

Hahahaa, huldiging!

Beantwoorden

Seund. Onnodig. Maar het is nog niet gespeeld.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op 17 mei 2012 om 13:28:

Volgens mij werken de foto’s niet helemaal zoals het hoort. Als je er op klikt, krijg je een totaal andere foto te zien.

Beantwoorden

@Noud op 17 mei 2012 om 17:31:

Bedankt voor de melding, we gaan aan de slag om het op te lossen.
Heb je dat probleem alleen bij de foto’s uit 1982 of ook bij de andere foto’s daaronder?

Beantwoorden

@Noud op 17 mei 2012 om 17:31:

Er zat een foutje in de opmaak van de ‘foto’ reacties, dit probleem is nu opgelost, nu krijg je weer de juiste foto’s te zien.

Beantwoorden

Mario Captein keert terug als directeur bij Helmond Sport
Mario Captein is de nieuwe directeur van Helmond Sport. Dat nieuws meldde vanavond de website van Hellmond Fanatics, dé fansite van Helmond Sport. Zij spraken hem en hij bevestigde dat nieuws.
Vorige maand stapte Captein op als technisch directeur van VVV-Venlo. Daar was hij 3 jaar in dienst sinds die club hem in 2009 overnam van Helmond Sport. Captein was vele jaren als speler, jeugdtrainer en technisch manager en directeur aan Helmond Sport verbonden.

Beantwoorden

Dan mag ie niet meedoen de uitwedstrijd………….

Beantwoorden

Wat een blunder!
Speelt de keeper van Helmond volgend seizoen ook al in Venlo?

Beantwoorden

Beantwoorden

@30 jaar later

Heb je ditzelfde verhaal eigenlijk niet precies zo vorig jaar ook al geplaatst toen tegen excelsior?

Semi-profs, dat is dan eigenlijk wel echt lang geleden, tegenwoordig is dat allemaal 1 divisie opgeschoven en zijn ze in de topklasse semi-profs, in de eerste divisie ben je nou eenmaal verplicht 16 spelers full time in dienst te hebben. Daarom bestaan clubjes als schiedam met één tribune nu ook niet meer. Niet zo gek als je bedenkt dat het koninkrijk der nederladen tegenwoordig 16.960.000 inwoners heeft (afgerond 17 miljoen) waarvan 16.670.000 op het vaste land, veel meer als toen, en bovendien veel rijker is als toen.

Beantwoorden

Buscombi uitverkocht, we geloven nog steeds! De beste kansen waren voor Helmond Sport.

En Mario: welkom terug.

Beantwoorden

@Jan op 18 mei 2012 om 15:03:

Klopt Jan. Ik ben liever lui dan moe. Het is een stukje wat ik geschreven heb en 80 % op de waarheid berust.

Beantwoorden

Gisteren was ik, hoe ironisch, in VVV-land. Daar zijn ze er ook nog niet gerust op.

Beantwoorden

—> MATCHDAY < ---

Als Helmond Sport vandaag wint en 2 keer scoort zitten we weer in de eredivisie. Dan moet er een nieuw vaantje met het nieuwe logo ontworpen worden. Hieronder alvast het voorbeeld uit begin jaren jaren 80.

Ook vanmiddag plaatsen wij hieronder weer (bijna live) de foto’s die rondom en van de wedstrijd worden gemaakt in het stadion in Venlo.

Beantwoorden

PLAGIAAT!

Beantwoorden

De spelersbus van Helmond Sport is zojuist gearriveerd.

Beantwoorden

Een nog leeg uitvak in de Koel:

De opstellingen van vanmiddag op papier:

En die van VVV-Venlo en Helmond Sport in woorden:
Gentenaar, Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy, Meeuwis, Holla, Linssen, Berghuis, Uchebo en Wildschut
Sengier, Kazlauskas, Haastrup, Justiana, Stachnik, Guijo Velasco, Quekec, Grabovac, vd Linden, Güvenc en Verberne.

Sengierje:

Beantwoorden

Warming up van Helmond Sport:

Uitvak wordt bevolkt:

Beantwoorden

Grapje van VVV:

Beantwoorden

VVV-Venlo – Helmond Sport is begonnen!

Beantwoorden

Dat begint niet goed: 1 – 0, doelpunt door Danny Holla.
Op zich niks aan de hand, Helmond Sport moest toch 2 keer scoren, maar toch…

Beantwoorden

En weer heel stel is het 1-1, door Sebastian Stachnik.

Beantwoorden

1-2 !!!!!!!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Ik zal het hier ook nog een keer neerzetten, met een uitslag die VVV zal behouden voor de eredivisie. VVV Venlo-Helmond Sport–4-2. Let wel, ik ben neutraal hoor, ik heb met beide clubs totaal niets!!

Hoe uitslag? de wedstrijd is eigenlijk toch al veel eerder gespeeld?

Ik voorspel dat de deal eigenlijk al rond is. De overeenkomst tussen VVV en HS is al gemaakt door het samenwerkingsverband tussen de beide clubs. En dan komt er nog bij dat zowel om sportieve als-wel financiele redenen HS niets te zoeken heeft in de eredivsie. Die wedstrijden zijn wat mij betreft al gemaakt. Eerst met luid gejuich op 1-0 voorsprong komen, daaarna verliezen. Hou me wel te goede dat HS nooit de mindere is (geweest) van VVV, maar nogmaals, de belangen zijn voor Venlo toch een stuk groter dan voor HS.Mijn opinie is dat HS gewoon weer eerste divisie gaat spelen. Ik kan er ook helemaal naast zitten, maar ook dan maakt het voor mij geen verschil. Ik hoorde, ik zeg duidelijk hoorde! overigens ook dat ene Hr. Gerritsen de boel daar financieel en bestuurlijk zou gaan regelen? Gezien het verleden in het achterhoofd met die club aan de andere kant van het kanaal heb ik dan helemaal mijn bedenken over toekomst van Helmond Sport, maar dat terzijde. Veel lol op zondag de 20e Mei.

En heeeeeeeeeel misschien bestaan er wonderen??

Beantwoorden

Spanning & zonneschijn in De Koel, nog steeds 1-2

Beantwoorden

Irritaties aan Venloosche zijde neemt toe, mooi !!!

Beantwoorden

Om 14.50 uur:

Beantwoorden

Video van de opkomst vanaf de perstribune. Door de weblog op YouTube gezet, maar gemaakt door Internetradio Helmond Sport.

Beantwoorden

De Helmondse reserves tijdens de rust:

Beantwoorden

2-2 uit een strafschop door Hola.

Beantwoorden

Wie betaalt de scheidsrechter?

Beantwoorden

Eindstand VVV-Venlo – Helmond Sport: 2-2
Helaas.
Geen promotie voor Helmond Sport.
🙁

Beantwoorden

En met 2-2 kan niemand iets toevoegen of vermoeden. Het is beter zo.

Beantwoorden

Wat een opzichtigheid van de KNVB. In Nederland behouden we op die manier een Duitse voetbalclub en blijft het woord Schwalbe actueel.

Beantwoorden

bah!

Beantwoorden

De korte samenvatting VVV-Helmond Sport:

Beantwoorden

@Twan Peeters op 20 mei 2012 om 16:29: En met jou zijn we allemaal blij !!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *