Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.654 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Helmond Sport is op de goede weg om de club verder financieel gezond te krijgen. De KNVB heeft aan Helmond Sport bekendgemaakt dat ze definitief in de veilige categorie II (voldoende) valt.
“We zijn blij met het feit dat we op koers liggen. Het is een stimulans voor iedereen die bij Helmond Sport betrokken is om verdere stappen te zetten ten aanzien van de financiële gezondmaking van de club”, aldus Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport. “Het is een compliment richting ons bestuur en alle stakeholders; sponsoren, supporters, Stichting Belangen en de gemeente Helmond. We kunnen met vol vertrouwen de financiële toekomst van de club tegemoet zien.”
De KNVB heeft het licentiesysteem van de categorie-indelingen ingesteld om toezicht te houden op de financiële huishouding van de clubs. Aan het eind van het jaar 2013 zou Helmond Sport gepromoveerd moeten zijn van categorie I naar categorie II, maar de club heeft deze stap eerder gemaakt. Helmond Sport is nu definitief in laatstgenoemde categorie ingedeeld, omdat ze bij twee meetmomenten genoeg punten heeft behaald. Het laatste meetmoment is gebaseerd op de halfjaarcijfers van het huidige voetbalseizoen.

8 reacties:

Ik ben benieuwd wat de schade is van de twee thuiswedstrijden (AGOVV en Veendam) voor Helmond Sport.

Als seizoenkaarthouder heb ik ook nog nooit een bericht gehad van Helmond Sport dat deze wedstrijden niet doorgaan en wat de gevolgen hiervan zijn. Communicatie met je achterban is toch erg belangrijk!

Beantwoorden

@Buurman op zaterdag 20 april 2013 om 10:19:

Er zal best in de kleine lettertjes staan dat je geen rechten kunt ontlenen aan het niet door gaan van (deze) wedstrijden.

Daarnaast kan Helmond Sport er overigens ook niets aan doen dat de KNVB clubs gedurende het seizoen uit de competitie zet.

De schade zal voornamelijk zitten in de mindere bar opbrengsten. 😉 Immers de seizoenskaarthouders hebben de wedstrijd al betaald en losse kaarten worden nogal eens met fikse kortingen (of gratis) weggegeven.

Beantwoorden

Helmond is 1 van de 4 steden die aangeven dat ze hun profclub financieel ondersteunen. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.
Hoeveel steun de gemeente aan Helmond Sport geeft weten we niet.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 18 mei 2013 om 10:05:

Dat is wel belangrijk om te weten. Hoeveel die steun is en in welke vorm.

Beantwoorden

Enschede, Maastricht, Dordrecht en Helmond zijn de enige vier steden die aangeven dat ze hun profclub ondersteunen. Zij geven een (hypothecaire) lening of een garantstelling.

Blijft een beetje vaag….

Beantwoorden

@Buurman op zaterdag 18 mei 2013 om 10:36:

We dachten dat jij de Helmond Sport-kenner was. 😉
Maar in onze herinnering is er ook in Helmond een garantstelling van de gemeente. Maar voor welk bedrag en of dat het enige is?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 18 mei 2013 om 11:09:

Ik ben een liefhebber, geen kenner. Dat gedoe met de gemeente houd ik allemaal niet bij, daar heb ik de deskundigheid van de Weblog-redactie toch voor…?

Beantwoorden

De NOS liet weten dat de steun van de gemeente Helmond aan Helmond Sport een lening van 800.000 euro is.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *