Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.544 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
34reacties

Kort voor of nét na de eeuwwisseling begon de discussie. En ook de komende jaren zal het op zeker weer ter discussie komen: heeft Helmond Sport nu wel of niet een nieuw stadion nodig?
Zodra iemand van enig gewicht daar ja op zegt, is er in Helmond geen ontkomen meer aan. Elk oud stadionplan wordt dan meteen van stal gehaald en soms wordt er een nieuw plan toegevoegd. Het gevolg: maandenlang discussies waar dat nieuwe stadion moet komen en wie dat gaat betalen.
Bij veel supporters van Helmond Sport en nog veel meer Helmonders komt het ‘stadiongezeur’ onderhand de strot uit (‘alsof er niks belangrijkers is’). Zij willen onderhand eens duidelijkheid: ‘beslis eens!’ Daarom de stelling:

‘Helmond Sport moet gewoon op De Braak blijven!’

34 reacties:

Een nieuw stadion mag er echt wel komen.
De Braak heeft heeft zijn tijd gehad.
Gewoon een goed stadion met een mooi ontwerp.
Dat past wel in dit nieuwe Helmond;-)

Beantwoorden

wat is er toch mis met het huidige stadion? Of aan de Braak? Waarom zouden we een duur en nieuw stadion moeten hebben? Is dit te klein? kunnen niet alle suporters er in? zijn er te weinig toiletten? Gaan ze beter voetballen als ze een nieuw stadion hebben? En mijn belangrijkste punt: Wat gaat dat wel niet kosten en wie moet dat betalen???? Want ik denk dat alle Helmonders daar dan aan mee moeten betalen en ik vind dat niet nodig. Ik zie mijn geld liever anders besteed.

Beantwoorden
buurvrouw van de Braak

Waarom een nieuw stadion voor 1.500 mensen die komen kijken.

Beantwoorden

Als de club door wil groeien en eindelijk een keertje wil promoveren, dan is een nieuw stadion zeer zeker gewenst. Dat hoeft qua toeschouwerscapaciteit niet eens een (veel) groter stadion, maar qua moderne voorzieningen en sponsorruimtes valt er denk ik veel te verbeteren in een eventueel nieuw stadion. In combinatie met winkel, horeca of entertainmentruimtes kun je uiteindelijk veel meer mogelijkheden uit de stadionruimte halen dan nu het geval is.

Erg jammer, want de Braak heeft als voetbalstadion ontzettend veel charme, en daar valt ook zeker wat voor te zeggen. Want hoewel sentimenten een club niet overeind houden, zijn ze uiterst belangrijk voor de belangrijkste gebruikers van het stadion: de supporters.

Beantwoorden

Nee, in mijn ogen is een nieuw stadion niet nodig. Het huidige stadion biedt meer dan genoeg capaciteit voor het beperkte aantal supporters. Geef het een beperkte opknapbeurt als men dat nodig acht en klaar.

Maar mocht HS graag een nieuw stadion willen hebben en ze kunnen dit zelf financieren dan zou ik zeggen waarom niet. Zolang de gemeenschap er maar niet aan hoeft bij te dragen. Mocht onverhoopt en ondanks eerdere negatieve signalen de club door een eventueel nieuw stadion in de financiële problemen komen, moet het wel zakelijk blijven en moet er geen gemeenschapsgeld in gestoken worden om het overeind te houden.

Conclusie: niet nodig maar als ze het zelf kunnen financieren waarom niet.

Beantwoorden

Elke keer weer het gezeur dat er geen gemeenschapsgeld naar HS mag. Nee, wel een hoop geld naar de cacaofabriek, waar oa een poppodium is verrezen en het filmhuis. Het filmhuis had al een mooie locatie, maar wat zijn de bezoekersaantallen? Dit geldt ook voor het poppodium, hoeveel bezoekers gaat dit trekken op jaarbasis?
Bij HS zitten toch 20 keer per jaar 2000 toeschouwers, dit moet het onder kunst en cultuur zwaar gesubsidieerde cacaofabriek nog maar eens halen.
Maar de vraag is of HS op de Braak moet blijven: uitstekende gedachte, denk ik. Het huidige stadion kan gefaseerd opgeknapt worden, een betere locatie is er niet voor de supporters. Lekker te voet of met de fiets naar de Braak, flink wa maauwe op de tribune omdat we toch nooit promoveren, en daarna een pilske pakken en nabuurten over de wedstrijd.
Nee, de oplossing mbt de Braak is heel simpel: HS in een opgeknapt stadion, en één grote amateurclub met een goede accommodatie eromheen. Mag dat geld kosten………. ja dat mag.

Beantwoorden

Achterhaalde discussie: alsof ik deze week afl. 34 van de Donald Duck de 17e keer lees.

Beantwoorden

@Rene,

zegt genoeg dat je die 17 keer lezen moet.

Beantwoorden

@Rene op dinsdag 8 april 2014 om 10:47:

Ik begrijp je reactie. Maar als een puber zijn/haar kamer nooit opruimt blijf je ook niet wachten tot de GGD op de stoep staat. Het stadion moet óf opgeknapt óf gesloopt. De discussie blijft actueel…

Beantwoorden

Het stadion moet op de braak blijven en worden opgeknapt met gemeenschapsgeld. Iedere Helmonder heeft wel wat met Helmond Sport. Degene die dit ontkennen staan meestal voorop als het goed gaat met Helmond Sport! Dus als alle Helmonders hun steentje bijdragen krijgen we in no-time weer weer een schitterend stadion!

Beantwoorden

@buurvrouw van de Braak op maandag 7 april 2014 om 22:26:

Een collega van mij (mist bijna geen wedstrijd, maar geen liefhebber van de naam Lavans Stadion) zegt bij dit onderwerp op feestjes/borrels altijd: eerst moet Helmond Sport weer terug naar De Braak en er daarna voortaan altijd blijven. En dat zeggen, volgens hem dan, heel veel supporters!
Tegen beter weten in: laat dit de laatste keer zijn dat het besproken wordt!!!

Beantwoorden

Hein, ik ben misschien niet voldoende op de hoogte van de ins en outs van voetval en promotie en doorgroei en zo, maar als we het al over promoveren hebben dan zullen ze toch eerst moeten voetballen, en waar dat dat is moet volgens mij niet zoveel uit mogen maken. Ik bedoel dan is de Braak zo slecht toch nog niet? En ik lees hier verder nog dingen over renovatie enz van het huidige stadion, misschien is dat een beter optie dan ergens een nieuwbouw neerzetten.
En of je van de naam Lavans wel of geen liefhebber bent Ron, daar is weinig tegen te doen, want diegene die het meeste geld in het laadje brengt mag ook zijn naam voeren. Zo is dat nu eenmaal.
En hoezo moet Helmond Sport terug naar de Braak? Zijn ze daar dan weggeweest????

Beantwoorden
buurvrouw van de Braak

voetbal dus…… sorrie voor het missertje 🙂

Beantwoorden
buurvrouw van de Braak

De voorzet die ik nu geef heb ik al in een eerdere discussie gegeven. Voor de tribune Mulo zijde (noord) commerciele ruimtes bouwen. Hoeken van het stadion opvullen met staanplaatsen. Bakelsedijk een beperkte tribune net als vroeger, er kunnen nog wel wat meters bijgetrokken kunnen worden naar achteren, met dak om de intimiteit van het stadion een boost te geven. Men moet met dit stadion een capaciteit van 12 a 13.000 zien te halen, om ook eredivisie waardig te kunnen zijn.

Beantwoorden

Hopelijk is de jarenlange discussie op zijn einde, en worden er knopen doorgehakt. Van Suijtkade en Fitland hoor je ook niets meer, wat een slappe hap zeg. Ik stem dus, gewoon op de braak blijven!

Beantwoorden

Voor de toekomst van de club is een nieuw stadion goed. Moet niet veel meer man in kunnen want dan lijkt het nog leger.

Beantwoorden

@allen. Wie op de laatste supporter forum avond is geweest heeft een schitterrende impressie film kunnen zien van een nieuw stadion op Suytkade ( direct achter de Groene Campus ) Voorzitter Phillipe van Esch van HS was enthousiast en verwachtte dat het stadion eind 2015 daar zou kunnen staan. Financiers in de kielzog van Maarten van Kempen van Fitland zouden hiervoor in beeld zijn ( Zeeman !) Luchtfietserij??? Uit de koker van Hsport en die zullen toch de eerste aanzet moeten geven. Stadion 5500 zitplaatsen. Kei skon filmke!
Gemeente zou ook al aan tafel hebben gezeten i.v.m. verkeer en parkeren.
En voor al degene die het Lavans stadion zgn. kennen maar daar nog nooit geweest zijn; hou je aub uit de discussie! Gr. Berry Smits – HS supporter en trouwe bezoeker.

Beantwoorden

@berry smits @allen: dat bedoel ik nou: niet weer opnieuw gaan discussiëren waar, hoe groot, wie financiert, enz. Dit is allemaal in ruim 10 !!! jaar tijd wel volledig uitgekauwd en uitgemolken. Nu is het: bouwen en niet meer lullen anders kunnen we naar onze BVO fluiten.

Beantwoorden

Helmond sport hoort op de braak,dus verbouwen is het beste denk ik

Beantwoorden

@berry smits op dinsdag 8 april 2014 om 16:51:

Is dat filmke ergens te downloaden?

Beantwoorden

Ik ben ook wel benieuwd naar het filmpje.

Stadion op suytkade lijkt mij de perfecte locatie. Dichtbij station Helmond Centraal. In de buurt van de A67. Dichtbij de stad om daarna nog een terrasje te pakken. Tevens zal het mooi zijn als fitland meewerkt, als je kijkt wat die daar nu al hebben neergezet. Tevens kan Helmond Sport misschien de velden gebruiken van HVV om te trainen? Dus in mijn opzicht biedt suytkade de perfecte mogelijkheid.

Beantwoorden

Ik ben voorstander van een nieuw stadion, locatie suytkade lijkt me om boven genoemde redenen een prima locatie. (ook op loopafstand van het station ivm de promotie die toch ooit gehaald gaat worden 🙂 ) (ook mooi, eerst ff bieren op de haven of muziekcafe en dan te voet naar het stadion, geweldig toch!!)

De Braak opknappen levert iets meer comfort op, maar groeien kan de club daar niet. Sponsorruimte zit ram-vol, financieel leveren zij de grootste bijdrage voor de begroting van de club. Zou handig zijn wanneer er voor hen meer mogelijkheden komen.

In het huidige stadion zullen alleen de echte fans blijven komen, dagjesmensen trek je niet, het is er over het algemeen te winderig / koud weinig comfort etc.. dan ga je daar voor je lol niet heen, waarmee je een kans mist op aanwas van potentiële nieuwe bezoekers.

Beantwoorden

Ikzelf vind een nieuw stadion niet noodzakelijk en zou er een beter gevoel bij hebben om de braak te verbouwen. Maak winkel ruimtes en andere faciliteiten onder het stadion of achter de goal en vernieuw alles n beetje. Maak staantribunes op vak o en dr is geen nieuw stadion meer nodig. Je hebt dan de warmte van t stadion de braak, hebt een stadion waar wel wat aan te verdienen valt en bent een stuk goedkoper uit dan met de bouw van een nieuw stadion.

Beantwoorden

@ allen. Waar de voorzitter van HS dit filmke heeft laten maken werd niet aangegeven. Net zoals de mogelijkheid om het te kunnen downloaden.Maar ik verzeker je, net zoals de andere aanwezige supporters op de forum avond, dat het er perfect uitzag. Onderhandelingen met investeerders waren in gang gezet. Gezien de houding van de HS-voorzitter ging het hier echt niet om “gebakken lucht”! Goed geduld is een mooie zaak en ik verwacht niet dat het “filmke” al ergens is te downloaden. Gr. Berry Smits

Beantwoorden

@berry smits op woensdag 9 april 2014 om 12:06:

Je hebt vast wel contacten met de voorzitter die ons hier een link kan bezorgen.
Als het filmpje op de bijeenkomst getoond is lijkt me er immers niets geheims aan. Misschien kunnen ze het op de site plaatsen van de club?

Beantwoorden

@ Helmonder. Neen zo’n directe contacten heb ik niet. Zie die man doorgaans alleen langskomen op de tribune maar da’s alles! Hij heeft meer met een partij zoals hij zelf zegt die begint met een “V” en eindigt met een “D”. Berry

Beantwoorden

Op de website van de SP kwam ik een overzicht tegen van de lange voorgeschiedenis vanaf 2004. Als je dat een beetje doorneemt denk ik: kan die politiek nou helemaal niks beslissen over dat stadion?

http://helmond.sp.nl/nieuws/2013/07/een-lange-voorgeschiedenis

Beantwoorden

@buurvrouw van de Braak op dinsdag 8 april 2014 om 14:49:

Helmond Sport voetbalt sinds een aantal jaar in het Lavans-Stadion Voor de meeste supporters en Helmonders is de naam natuurlijk gewoon nog altijd De Braak, maar de kinderen beginnen het al het Lavans Stadion te noemen. Weer een stukje nostalgie dat wegvloeit 🙁

Beantwoorden

Als ik het goed las in het coalitie-akkoord van het nieuwe college zijn er geen nieuwe stadionplannen. De SP heeft blijkbaar stand gehouden. Veel helmonders opgelucht. Ik ook. 🙂

Beantwoorden

@Ron ik denk dat de SP heeft stand gehouden We moeten daarbij niet vergeten da de 2e partij in het college (CDA) ook tegen een nieuw stadion is. Het staat in ieder geval niet in het collegeprogramma voor de komende 4 jaar.

Beantwoorden

Heel goed dat het stadion voorlopig blijft waar het nu is. In deze tijd van bezuinigen kan je het niet maken om een nieuw stadion te bouwen. Voeten stevig op de grond en tevreden zijn met wat je hebt en gewoon voetballen, daar gaat het toch om

Beantwoorden

Waarom mag er in Helmond wel veel gemeenschapsgeld naar allerlei culturele bestemmingen / instellingen die het zonder deze subsidies niet volhouden ???

Beantwoorden

HS heeft de gemeente toch amper nodig wanneer er een sterke financier is? alleen het bestemmingsplan dient te worden aangepast.. Dus voor mij geen afgeschoten zaak dat er de komende 4 jaar niet over het stadion gesproken zal worden, en hopelijk staat er over 2 jaar gewoon 🙂

Beantwoorden

Zeker geen afgeschoten zaak. Fitland is nog steeds bezig met de afronding van de pkannen op Suytkade, dus niet te pessimistisch. Het stadion kan er over 2 jaar zomaar staan!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *