Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.287 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Sinds 29 november is Helmond Sport een voetbalacademie rijker in Gambia, Helmond Sport Gambia geheten. Dat constateerden 2 leden van de weblogredactie die naar dit land in West-Afrika afreisden. Op deze voetbalacademie worden zo’n 150 Gambianen in de leeftijd van 7 tot 16 jaar opgeleid in de hoop ooit de profstatus in Europa te bereiken.
Zaterdags en zondags komen deze jeugdigen bijeen in het dorp Farato Bojang Kunda. Onder leiding van diverse trainers worden zeer gemotiveerd en gedisciplineerd de oefeningen afgewerkt en het partijtje gespeeld. Dit gebeurt altijd onder toeziend oog van de bestuursleden Sambujang Jaiteh en Ebrima Juwara, zie de foto waarop die 2 trots het contract met de naam van hun voetbalacademie tonen.
Helmond Sport stelde gebruikte sportkleding van de jeugdopleiding ter beschikking via hun (inmiddels gestopte) shirtsponsor Driessen HRM. Dit alles werd geregeld door de Nederlandse Stichting Gambia Sport die zich belangeloos inzet om gebruikte of overbodige tenues, ballen en artikelen die met voetbal, sport en ook onderwijs te maken hebben, rechtstreeks bij Gambianen en hun organisaties te bezorgen.
Hoewel in Nederland echt gras steeds vaker wordt vervangen door kunstgras, speelt men op de academie op zand en dor gras (een nieuwe trend?). De academie bestaat inmiddels 10 jaar en werd in november omgedoopt tot Helmond Sport Gambia. Zij leverde in Gambia al 2 full-professionals, 4 semi-professionals en 1 speler voor het nationaal jeugdteam af. Met de hulp van de Stichting Gambia Sport (met als ambassadeur Hans van Breukelen) hopen ze nu nog succesvoller te worden.

In de reacties hieronder staat een ‘update’.

9 reacties:

Dankjewel voor het leuke artikel met aandacht voor onze activiteiten. Jullie schrijven dat in Gambia gespeeld en getraind wordt op zand en dor gras. Omdat de slijtage van ballen op die ondergrond enorm is, hebben wij een chronisch tekort aan nog bruikbare voetballen voor Gambia. Bij dezen maken we gebruik van de gelegenheid iedereen op te roepen eens rond te neuzen voor ballen!
Bij voorbaar dank!

Beantwoorden

Erg bijzonder om te zien dat onze club Helmond Sport “leeft” in Gambia en Helmond Sport Kleding er zelfs “voortleeft”. Lijkt me leuk om een videoclip te zien met deze voetballers “vur welleke club bende gai”. Ik ben vur Gambia !

Beantwoorden

He mannen, wat een geweldig leuk initiatief. Ziet er wel wat chaotisch uit, beetje meer discipline erin brengen daar bij dat “tuig”.

Beantwoorden

Leuk voor Helmond Sport Gambia én de Stichting Gambia Sport dat zowel Omroep Brabant als het ED er deze week ook over publiceren. Want meer publiciteit kan leiden tot meer (gebruikte en/of overbodige) voetbalmaterialen die ze daar in Gambia goed en met respect gebruiken.

Beantwoorden

‘Update’:
Vandaag precies 5 jaar geleden plaatsten we het bovenstaande bericht over de toen net opgerichte voetbalacademie Helmond Sport Gambia. We dachten daar 5 jaar later een update over te plaatsen. Helaas lukte het ons niet om in contact te komen met de betrokkenen, Daarom weten we niet wat de stand van zaken is. Wie het wel en/of meer weet, mag het hieronder zeggen.

Beantwoorden

Hebben ze daar niet wat goede spelers?

Beantwoorden

Laat ze maar “overkomen”dan winnen ze hier Mischien ook een keer????

Beantwoorden

Valt dit niet onder kolonialisme?

Beantwoorden

Er zal er toch wel eentje kunnen voetballen? Geef hem een huurhuis en een paar euro. Hij blij, wij blij ????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *