Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.312 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Voetbal International liet vandaag weten dat BV Veendam – Helmond Sport 1 van de 4 wedstrijden is waarbij matchfixing is opgetreden. Deze uitwedstrijd werd op 4 september 2009 gespeeld en eindigde in 0-0.
Op welke manier deze wedstrijd is gemanipuleerd, is onduidelijk. Volgens het blad is het ministerie van justitie inmiddels met matchfixing bezig. De KNVB liet VI weten dat het aan justitie is de feiten te onderzoeken. De door de KNVB ingeschakelde UEFA had niets kunnen ontdekken.

Volledigheidshalve, ook 3 andere duels (in september 2009) zouden gefikst zijn: Fortuna Sittard – SC Cambuur, FC Volendam – Excelsior en De Graafschap – Telstar. Spil in de zaak zou de Nederlander Paul R. (in de gokwereld beter bekend als Rooie Paul) zijn. Hij werd vorig jaar september opgepakt in verband met een kunstroof. 2 Van deze 4 wedstrijden in de Eerste Divisie zouden uit de (door de Duitse justitie) afgeluisterde telefoongesprekken van Paul R. zijn gekomen. De andere 2 duels kwamen naar voren in de rechtszaak rond een Kroatische gokcrimineel,
Eerder dit jaar liet De Telegraaf weten dat zij wisten dat een speler van Helmond Sport in 1988 was omgekocht.

7 reacties:

Zijn we toch weer in het nieuws 🙁

Beantwoorden

Wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat Helmond Sport hierbij betrokken is. Ik wacht eerst het onderzoek af…

Beantwoorden

Belzjieneezen weer tevoorschijn gekomen?

Tikkie tullug, en niet skolen.

Beantwoorden

@Hein op woensdag 18 september 2013 om 12:57:

50% kans dat (iemand van) Helmond Sport een oneerlijk spelletje speelde.
John de Wolf deed niet mee, dus die heeft nu een alibi. 🙂

Beantwoorden

Tja, geef ze maar eens ongelijk, de helft is onderhand semi-prof. De uitslagen zijn ook niet verrassend, dus dan ging het denk ik om kleine dingen als een gele kaart pakken, of een corner weggeven. Geen schokkende dingen dus.
Niet dat ik het goed wil praten, want het is fout, maar het zal door VI wel weer ontzettend opgeblazen worden.

Beantwoorden

Werldnieuws?

Beantwoorden

PvdA wil hoorzitting in Tweede Kamer over matchfixing
Een hoorzitting in de Tweede Kamer met als onderwerp matchfixing. Als het aan de PvdA ligt, komt die er snel. Dat zegt Tjeerd van Dekken, lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA, in Voetbal International naar aanleiding van de bovengenoemde matchfixing bij onder meer BV Veendam – Helmond Sport.
De bagatelliserende reacties hierop van mensen die destijds werkten bij die clubs, vindt hij verbijsterend. “Wij hebben hier nooit iets van vernomen. 0-0 lijkt mij een rare uitslag voor matchfixing. Het is vervelend dat wij in dit verhaal genoemd worden” zo liet algemeen directeur Mario Captein van Helmond Sport bijvoorbeeld in een reactie aan het ED weten. Het PvdA-Kamerlid: “het is een hoop mensen in het voetbal blijkbaar totaal niet duidelijk wat voor criminele netwerken zich rond het profvoetbal hebben georganiseerd.”
Van Dekken vindt dat het kabinet maatregelen moet nemen. “De mensen uit het netwerk waarover we hier praten zijn nota bene strafrechtelijk vervolgd en zitten vast. Er is dus alle aanleiding het serieus te nemen. Daarnaast is er nog steeds geen reactie van het kabinet op het rapport over matchfixing dat begin september uitkwam. Wat mij betreft wordt hierover zowel een hoorzitting als een debat georganiseerd.” Want matchfixing is volgens de PvdA de grootste bedreiging voor de sport in Nederland. De sport moet gezond blijven en mag niet worden geïnfecteerd door gokmaffia of criminele organisaties.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *