Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
35reacties

FC Eindhoven - Helmond SportDeze week staat in het teken van de play-offs en derby tussen Helmond Sport en 040. Dinsdag mochten de jongens van eindhoven.dichtbij.nl hun verhaaltje op de weblog schrijven, om hun clubje daarmee moed in te praten. Gisteren schreven ze, stiekem op hun eigen website, weer iets raars. Resultaat: ze verloren met 1-0.
Vandaag legt Dirk hier en bij hen even haarfijn uit hoe het nu écht zit. Zodoende weet iedereen waarom Helmond zondag als overwinnaar uit de bus komt en in de bus gaat. Want deze Helmond Sport supporter in hart en nieren heeft wél verstand van zaken. 

‘We’ spelen deze dagen een tweeluik tegen FC Eindhoven; wat mooi dat de eerder voor dood gehouden derby weer eventjes opleeft. En hoewel kraakhelder is dat Helmond Sport uiteindelijk toch echt gaat winnen, kunnen we wel opmerken dat de clubs dit seizoen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. De verschillen waren in de competitie miniem. Maar wat moeten wij Helmonders nou van die club uit het Eindhovense vinden? FC Eindhoven, de club waar tot dit seizoen anderhalve man en een paardenkop kwam kijken. De club waar voorheen tijdens de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport toch vooral Helmonders op de tribune zaten. FC Eindhoven, de club die al jaren tevergeefs probeert te parasiteren op stadgenoot PSV. FC Eindhoven, de club die nu plotseling – na een incidenteel succesje – plots met de grote mond voorop staat. FC Eindhoven, dat drieënhalf jaar terug eigenlijk al op sterven na dood was.
Tja, wat te vinden van die club? Ach, niet zo veel. De heren en dames uit die andere stad in Zuidoost-Brabant mogen best even genieten en een grote mond hebben. Dat is helemaal niet erg. U kent immers het spreekwoord: wie het laatst lacht, lacht het best. Want die “blauwwitte storm” waarover men in Eindhoven rept, zal uiteindelijk niet meer dan een zacht zomerbriesje blijken. Zondag is het weer afgelopen met de blauwwitten en mag men zich aan de Aalsterweg opmaken voor nog een jaartje eerste divisie.
Helmond Sport speelt deze week voor de tiende keer nacompetitie sinds 1999. Los daarvan moet opgemerkt worden dat Helmond Sport eigenlijk nooit meedoet voor spek en bonen. Helmond Sport is, met welke selectie ook, vaak dichtbij een stunt geweest. Een paar keer zelfs héél dichtbij: In 2003 speelden we virtueel eredivisie toen we in de finale op 0-1 stonden in en tegen Zwolle. Twee jaar later was het Sparta dat Helmond Sport op de Braak maar ternauwernood van promoveren afhield. En om het dichterbij te halen: ook vorig jaar speelden de roodzwarten de finale, die jammerlijk verloren ging tegen Excelsior. Ik stip maar even één van de redenen aan waarom wij uiteindelijk gaan winnen: De club uit Helmond is een ervaringsdeskundige bij uitstek te noemen. Dat kunnen we van de buren niet echt zeggen. Een oud-Helmondsch spreekwoord luidt ´tienmaal is scheepsrecht´; dit jaar kan, nee gáát het gebeuren. Promotie ligt op de loer.
U bent nog niet overtuigd? Staat u mij toe u wat meer te vertellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat sportclubs met rode shirts substantieel vaker winnen dan clubs met een ander kleur shirtje. Voor de voetballiefhebbers: bedenk eens hoeveel topclubs in Nederland en in Europa rood in hun shirt hebben. De psychologie van kleuren is niet onbelangrijk: dat werkt! Nu wil het geval dat Helmond Sport haar shirts voor de komende tweestrijd éxtra rood gemaakt heeft… Het kan dus niet fout.
Om een inmiddels lang verhaal kort te maken; het zal Helmond Sport zijn dat zondag aan het welbekende langste eind trekt. Helaas voor de blauwwitte halve man en een paardenkop zullen zij zondag teleurgesteld afdruipen. Maar niet getreurd. Ook in augustus mag FC Eindhoven tegen Helmond Sport spelen als de Helmonders zich in de seizoensvoorbereiding opmaken voor de eerste eredivisiewedstrijd sinds 1984!

Met roodzwarte groet,
Dirk

35 reacties:

In Eindhoven schrijven ze nu:
Waar zijn we aan begonnen… Afgelopen dinsdag richtten wij onze pijlen op Helmond en nu, een dag na het teleurstellende verlies van FC Eindhoven in de eerste play-offwedstrijd, krijgen we de bal keihard teruggekaatst door onze vrienden van De Weblog van Helmond…

Ze binden dus al in! Ginne grauwte smoel meer en veuk skrik.

Beantwoorden

En gelijk heeft-ie, die Dirk.
En als u niet naar Eindhoven afreist, bijvoorbeeld omdat u zich eigenlijk een klein beetje schaamt om daar gezien te worden, kunt u de wedstrijd LIVE volgen via IRHS. Wij zullen daar uploaden vanaf ongeveer 13.45 uur. Het live- en integraal radioverslag, door een objectieve rood-zwarte bril gezien, wordt, net zoals de uitzending, verzorgd door Martijn, Mark en René.
Het geheel is te volgen via de website van HS, http://www.helmondsport.nl

Beantwoorden

De FC Eindhoven-fans willen dat de club een verzoek gaat indienen bij de KNVB om Wim van der Leegte als scheidsrechter te laten optreden in het duel tussen de clubs.

Beantwoorden

een mooi stukje Dirk, ge het oewe best gedaan !!
hoewel het spannend was en nog niks is beslist, moeten we blijven zeggen:
grauwte smoel, ginne skrik !
come on Helmond

Beantwoorden

Goedgezegd Dirk, alles we nu niet verder komen… We hoeven daar maar een goall te scoren en ze halen ons nooit meer in.

Beantwoorden

Het kan nog twee kanten op, laten we wel zijn. Het zal moeilijk zat worden. Maar: Helmond won dit seizoen ook in Rotterdam van Sparta en in Zwolle!!

FC Eindhoven – Helmond Sport, ik zeg 1-1.

Beantwoorden

Vanavond op tijd naar bed, en zonder alcolhol. Morgen een zware klus: een verre reis, HELEMAAL naar eehhhh.. ehh. ehhhh., hoe heet dat ook alweer, daar dat geblaat aanhoren en vervolgens in een niet aflatende feeststemming terug naar ons eigen stadje an dun knaal.

Beantwoorden

Waaaaaar is dat feestje?
Hierrrrrr is dat feestje!

Beantwoorden

De noteringen van Unibet zijn niet positief:
als FC Eindhoven wint 1,80 keer de inleg, wint Helmond 4,15 keer de inleg en een gelijkspel levert 3,50 keer de inleg op. 🙁

Beantwoorden

Tja, Unibet wil graag geld verdienen…

Beantwoorden

…En mocht dan onverhoopt, door een door de duivel vanuit de hel aangestuurde windvlaag ervoor zorgen dat FCE de winnende scoort, een door een scheidsrechterlijke dwaling de bal in het verkeerde netje verdwijnt, een “Van Breukelen-polletje” onze Bjorn op het verkeerde been zet, de bal, doordat deze bergaf rolt en in verkeerde voeten terecht komt, in de tweede helft per ongeluk …, enzevoorts, ja dan zingen we: ‘wat gebeurd is, is gebeurd’…

Beantwoorden

Maar dat gebeurt NIET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Vak met de echte fans van Helmond Sport loopt langzaamaan vol. En het geluid gaat daar vol open.
Foto van Martijn van Stratum:

Beantwoorden

YES!!! 0-1 door Emrullah Güvenç in de 11e minuut.

Beantwoorden

Jaja: 0-2 door een kopbal van Charles Kazlauskas.

Beantwoorden

“Half uur gespeeld. Als FC Eindhoven zenuwachtig, kan nu alle schroom overboord. Voorsprong voor Helmond Sport is (helaas) verdiend” aldus FC Eindhoven zelf.

Beantwoorden

“Niveauverschil behalve op veld ook op tribune. Helmond: “wij geven voetballes” & “zing eens een liedje”. 040: “helmonders stinken””zo tekende Martijn van Stratum die op de tribune zit zojuist op.

Beantwoorden

De wanhoop bij de tegenstander is nabij:
“40 Minuten op de klok en het begint op een mission impossible te lijken. FC Eindhoven zit totaal niet in de wedstrijd.” aldus FC Eindhoven zelf.

Beantwoorden

De ruststand is 0-2. Na de thee nog 45 minuutjes en dan FEEST en daarna naar de finale van de play-offs.

Beantwoorden

Helmond Sport wenst FC Eindhoven een fijne vakantie toe.

Beantwoorden

De spelers van Helmond kwamen na de thee als laatste het veld op. Met de eigen fans die letterlijk achter ze staan:

Hier ZAT de harde kern van FC Eindhoven:

Beide foto’s ook weer van Martijn van Stratum

Beantwoorden

Aron Van Den Akker liet om 15.59 uur via Twitter weten:
“Ajax, PSV en Feyenoord: Be warned here comes HELMOND SPORT! #WelcomeToHell”

Beantwoorden

In de pocket: Helmond Sport wint ook uit van FC Eindhoven. Door naar de finale van de play-offs tegen …

Beantwoorden

Martijn van Stratum laat even zien hoe winnen in Eindhoven eruit ziet:

Beantwoorden

Erwin Koeman (trainer van FC Eindhoven) spreekt op de persconferentie na de wedstrijd van kinderen (Eindhoven) tegen mannen (Helmond Sport).

Foto werd gemaakt door irhsradio.

Beantwoorden

Wor blieve die proatjesmakers oit eindhove naw

Beantwoorden

Aanhang van Helmond Sport bedankt zijn ‘helden’ van de middag in Eindhoven en omgekeerd. Foto (vergrootbaar) door Sven Claes.

Beantwoorden

Zeker de laatste prachtige foto. Even nagenieten van een heerlijk middagje.

Beantwoorden

Nog een keertje nagenieten: lees het verslag op de site van HS (www.helmondsport.nl) en vooral: luister naar de veldinterviews na afloop (tevens gejuich en gezang van de supporters in het uitvak).

Beantwoorden

Gefeliciteerd Helmond Sport!! Klasse en nu ook die uit Venlo pakken. Doorpakken noemen we dat!

Beantwoorden

Tsja en nu tegen Venlo. Mij ngeboortestad. Voor wie ben ik nou?
Het maakt mij niet uit eigenlijk. De beste mag voor mij winnen.
Alleen wordt het wel lastig voor Helmond Sport. Ze hebben immers twee sterspelers al aan Venlo verkocht. Die willen zeker Eredivisie spelen.
Opstellen, niet opstellen? net zo’n moelijke vraag als mijn keuze voor wie ik ben. Dat de beste mag winnen.

Beantwoorden

De samenvatting FC Eindhoven – Helmond Sport:

Beantwoorden

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!
Vanaf 5.34 minuut op de onderstaande video van van HelmondSportTV zie je dat feestje en de eerste interviews op het het veld. De persconferentie volgt daarna, dit alles wordt vooraf gegaan door een aantal mooie wedstrijdbeelden.

Beantwoorden

In Venlo zijn alle kaartjes voor de buscombi voor donderdag in Helmond uitverkocht, dat laat VVV-Venlo zojuist weten.
Gisteravond, meteen na hun wedstrijd tegen sc Cambuur, werd de helft van de kaarten voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport al verkocht. Vanochtend de andere helft, dus donderdag is het uitvak bij Helmond Sport volledig gevuld met Geelzwarten. Fanclub d’n Twellefde Man van VVV-Venlo organiseert deze busreis naar de eerste wedstrijd in de finale van de Jupiler Play-Offs.

Beantwoorden

Om met Rinus Michels te spreken: “Mannen… Kunnen we nu ook eens een keer een finale wínnen?”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *