Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.122 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

Deze week alle aandacht voor de play-offs van  Helmond Sport tegen 040. De jongens van eindhoven.dichtbij.nl mogen vandaag hieronder en op hun website hun clubje moed inpraten. Goed bedoeld natuurlijk, maar toch…
Lees en oordeel zelf! Wees niet té hard in je reactie hieronder (zij hebben het al moeilijk zat), maar ben wel duidelijk!

Weeralarm voor Helmond! Donderdag 10 mei wordt een blauwwitte storm verwacht die vanuit het westen over de stad zal trekken en pas na het laatste fluitsignaal in het stadion van de familie Lavans weer gaat liggen. Helmond Sport zal weten dat FC Eindhoven niet op bezoek komt voor een potje zomeravondvoetbal, maar voor een titanenstrijd. In het verschiet ligt promotie naar de Eredivisie en daarvoor worden geen middelen geschuwd.

Op 10 mei speelt FC Eindhoven in Helmond de eerste wedstrijd in de play-offs op weg naar de Eredivisie. FC Eindhoven eindigde dit seizoen op een prima derde plaats in de Jupiler League. Het beste resultaat sinds ‘77/’78, toen de club degradeerde uit de Eredivisie en daarna nooit verder kwam dan de vijfde plaats. Van Helmond Sport weten we in Eindhoven nauwelijks iets af, mede omdat Wikipedia na 2005 de statistieken van deze club niet meer bijhoudt…

Wèrm Eindhoven
Dit seizoen speelden FC Eindhoven en Helmond Sport in de Jupiler League al twee keer tegen elkaar. Aan het begin van het seizoen won Eindhoven in eigen huis met 1-0 van Helmond. In de eerste wedstrijd na de winterstop troffen beiden ploegen elkaar in Helmond, het bleef 0-0. Beide ploegen waren toen met hun gedachten in warmere oorden dan het kille Helmond, waar de koude wind uit het oosten harder toeslaat dan in het altijd wèrme Eindhoven.

Helmond kan niet scoren tegen Eindhoven
Feit is wel dat Helmond Sport dit seizoen niet kan scoren tegen FC Eindhoven. Dat hebben we vast in the pocket! Tel daarbij op dat de spelers van FC Eindhoven de dagen voorafgaand aan de wedstrijd worden onderworpen aan Spartaanse trainingen. Door het vuur gaan ze om hun doel te bereiken: promotie! Ik hoor de knikkende knietjes in Helmond al.

Europaweg
Wat misschien ook wel leuk is om te weten: FC Eindhoven zal via de Europaweg (A270) naar Helmond rijden. Dit is een voorteken! FC Eindhoven zet via de Europaweg de opmars naar de Eredivisie voort, en misschien mogen we net als RKC dit seizoen wel dromen van Europees voetbal…

Schuilen voor de storm
Beste Helmonders, het spijt mij u nu al te moeten vertellen dat u beter kunt thuisblijven donderdag. Neem geen risico met de blauwwitte storm en zoek een veilige plek om te schuilen. Bussen vol supporters uit Eindhoven rijden voor de storm uit naar Helmond. Gedragen door de wind zal uit elke bus het clublied klinken:

Eindhoven zal wezen
Eindhoven zal zijn
en voor Eindhoven zullen ze vrezen
op het voetbalterrein

Eindhoven zal wezen
Eindhoven zal zijn
en zo’n sterke club als deze
krijgt toch niemand klein

Vervolg van de battle
U bent dus gewaarschuwd! Op zondag 13 mei krijgt de “Battle of Brabant” een vervolg. Dan is het Jan Louwers Collosseum het strijdtoneel waar de mannen van FC Eindhoven de mouwen nog een keer zullen opstropen om Helmond Sport de laatste dreun te geven. Markeer de datum vast in uw agenda: op 13 mei plaatst FC Eindhoven zich voor de finale van de play-offs. Punt.

40 reacties:

EVV eh… FCE praat zichzelf moed in. Dat zal hard nodig zijn.

Beantwoorden

O ja: de schrijver is niet zo’n die-hard supporter van FCE (zijn die er??), wel? De wedstrijd in Helmond eindigde namelijk in 0-1 en de wedstrijd in Eindhoven in 0-0. Niet andersom!

Beantwoorden

Leuk geschreven, maar daarmee win je geen wedstrijd. Jammer Eindhoven, wij spelen tegen VVV volgende week.

Beantwoorden

Scherp hoor die DTB! Ik ken het verschil tussen links en rechts ook al niet zo goed, dus haal ik uit en thuis ook wel eens door de war…

Beantwoorden

@Martijn van Gessel op 8 mei 2012 om 12:17:

Wen er alvast maar aan, wij Helmonders houden van de feiten en de feiten zijn: Helmond Sport gaat door en jouw clubje niet. Wij weten dat nu al en zondag weten jij en jouwen dat ook.

Beantwoorden

Het zijn moeilijke tijden in Eindhoven. Afgelopen weekeinde werden de Boeruh getroffen door een flinke kiespijn en dat staat nu de stadgenoot ook te wachten.
Laat FCE maar per de trein reizen. Daar hebben de mensen in Helmond tenminste iets aan.

Beantwoorden

Blabla van de sateliet club uit eindhoven.

Beantwoorden

Het lachen zal ze vergaan.

Beantwoorden

Beantwoorden

Oei, da’s niet zo mooi. Nee, we houden ermee op, gaan vlug naar binnen voordat de blauwe wervelwind ons zal vermorzelen. HS is bij voorbaat kansloos tegen deze professionals uit de centrumstad van Brabant. Snel, vlug, naar binnen en het licht uit: FCE komt eraan !!! Vlug, luiers halen bij de XL, blauw-wit verovert onze stad. We geven ons over, hoeveel willen jullie hebben om ons te laten leven?

Beantwoorden

Zojuist vernamen wij dat routinier Theo Lucius van FC Eindhoven het play-off duel tegen Helmond Sport donderdag niet meedoet. Niet op tijd hersteld van zijn blessure, zo was de officiële reden. Of zou hij niet durven?

Beantwoorden

Theo was te druk met vuurwerk?
Dan moet-ie toch echt op de Braak zijn…

Beantwoorden

Het is wel sportief van FC Eindhoven als ze komen opdagen. Ze hebben geen schijn van kans tegen Helmond Sport. Want volgend jaar spelen wij tegen hun grote broer.
Mooie derby-foto van Hellmond Fanatics!

Beantwoorden

FC Eindhoven komt morgen met 7 supportersbussen naar Helmond.
Toch aardig, eerlijk is eerlijk, van Eindhoven dichtbij en FC Eindhoven: van hen kregen we onderstaand kaartje.

Beantwoorden

Ik ben trouwens heel benieuwd of de Ehvse politie zich weer lekker overspannen gaat opstellen zondag.

Beantwoorden

Kwam een Eindhovenaar bij de doker:”Bestaat er een voetbalhemel, dokter?”vraag hij. Dokter: Jazeker en die is in Helmond en ik heb slecht nieuws: JIJ staat opgesteld.

Beantwoorden

@DTB op 9 mei 2012 om 17:19:

Dat lijkt me niet. Als FCE op donderdagavond bij Helmond Sport alle hoeken van het veld heeft gezien is de opkomst van het publiek in Eindhoven zondagmiddag minimaal en is de inzet van politie niet nodig.

Beantwoorden

Een jongetje zit met zijn hondje naar FC Eindhoven -Helmond Sport te kijken en FC Eindhoven verliest.Het hondje begint te huilen en een man vraagt aan het jongetje waarom huilt ie? Zegt het jongetje: nou dat doet hij altijd als FC Eindhoven heeft verloren. Zegt de man en wat doet ie als FC Eindhoven wint????? Zegt het jongetje weet ik, niet ik heb pas anderhalf jaar een seizoenskaart.

Beantwoorden

Drie Eindhovenaren en drie Helmonders gaan samen met de trein op stap.
De drie Eindhovenaren kopen elk een ticket aan het loket.
De drie Helmonders kopen samen maar één ticket.
De Eindhovenaren zijn verwonderd: ‘hoe gaan jullie dàt doen’?
‘Dat zul je wel zien’ zeggen de Helmonders.
Op de trein begint de controleur aan zijn ronde en de drie Helmonders gaan samen op één toilet.

De conducteur controleert de kaartjes van de Helmonders schuiven hun ticket onder de deur.
De conducteur controleert het ticket, zegt ‘ok.’ en schuift het terug onder de deur.
De volgende dag nemen ze allel zes de trein terug.
De drie Eindhovenaren kopen samen maar één ticket.
De drie Helmonders kopen er GEEN.
De Eindhovenaren zijn nog meer verwonderd:
‘HOE gaan jullie DAT doen’?
‘Dat zul je wel zien’ zeggen de Helmonders.
In de trein begint de controleur aan zijn ronde en de drie Eindhovenaren gaan samen op één toilet.
De drie Helmonders gaan ook samen op één toilet;
maar de laatste Helmonder klopt eerst op de deur van het toilet van de Eindhovenaren.
De Eindhovenaren schuiven hun ticket onder de deur……………….

Beantwoorden

Inderdaad zeer sportief dat evv komt opdagen. Had ik niet van ze verwacht. Maschochisten zeker?

Beantwoorden

De wedstijden van Helmond Sport -FC Eindhoven wordt op een voetbalveld gespeeld door voetballers en niet door mensen die denken datze bijdehante opmerkinkingen plaatsen !

Beantwoorden

Er zijn nog zo’n 600 kaarten beschikbaar voor de wedstrijd Helmond Sport – FC Eindhoven. Tot 16.00 uur zijn de kaarten verkrijgbaar bij de administratie en vanaf 18.45 uur gaan de kassa’s bij het stadion open. Dat liet Helmond Sport zojuist weten.

Beantwoorden

@Jan op 9 mei 2012 om 21:52:

Gelukkig komen die gasten per touringcar en niet per trein. Het gaat de Eindhovenaren boven de pet dat NS in Helmond 4 stations heeft. Ze zouden geheid op het 1e station zijn uitgestapt. De gevolgen waren niet te overzien geweest met al die dolende mensen in Brandevoort.

Beantwoorden

@Tejo

lol

Beantwoorden

Hoe kunnen er nog 600 kaartjes over zijn, kan ik niet geloven!!!
Leeft die wedstrijd en of Helmond Sport dan niet?
Weten we dat we hem toch wel winnen?
Of is het omdat de hele wedstrijd live gratis via internet te zien is? Dat hoorde ik tenminste, al weet ik niet waar ik dan moet wezen. Weet iemand op welke website dat is???

Beantwoorden

er is maar 1 club die vanavond voor de overwinning gaat en dat is ons HELMOND SPORT….FORZA HELMOND!!!!!!!!!

Beantwoorden

Ben benieuwd of de wedstrijd vanavond nog stil komt te liggen.Voorspellingen van het weer zijn niet zo gunstig.

Beantwoorden

Een live en integraal radioverslag door IRHS is te beluisteren via http://www.helmondsport.nl. Gratis en voor niks en over de hele wereld, zelfs in Eindhoven.

Beantwoorden

EredivisieLive zendt vanavond op televisie 6 play-off duels uit. Om 19.55 uur begint de uitzending van de voetbalwedstrijd Helmond Sport – FC Eindhoven.

Beantwoorden

die praatjes hebben ze van hun grote broer uit die lampegat !

WE ARE FUCKING HELMOND !!

Beantwoorden

@IRHS op 10 mei 2012 om 16:21:

Goede tip, dank je! Hopelijk zenden ze zondag ook de wedstrijd in Eindhoven uit.

Beantwoorden

@Tejo op 10 mei 2012 om 16:51:

Ik heb geen abbonement. 🙁

Beantwoorden

@Frank op 10 mei 2012 om 18:33:

De kosten van een maandabonnement zijn te vergelijken met de prijs van 7 glazen bier op het Stratumseind of Havenplein. Voor weinig geld geld 1e rang.

Beantwoorden

hahahaha hebben jullie deze al gezien?
http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/183887_fc-eindhoven-dient-verzoek-tot-promotiefeest-al-in

hoog in de bol.. en vanavond Helemaal niets in Helmond!
Zondag maakt Helmond klusje gewoon af..

Beantwoorden

@Frank op 10 mei 2012 om 18:32: Jazeker, wij zijn er zondag natuurlijk weer bij, ook omdat het -volgens onze info- dit keer niet live op tv wordt uitgezonden.
Martijn, Mark en René verzorgen e.e.a. vanuit het Eindhovense en met een LAN-verbinding zal de stream (hopelijk) probleemloos verlopen.
En aangezien HS in de eerste helft zal scoren (Jop vd Linden vanaf 25 meter), komt FCE er niet meer aan te pas en zal hooguit in de 88e minuut nog 1-1 maken.

Beantwoorden

@IRHS op 11 mei 2012 om 12:59:

Ook op zondag 13 mei verzorgt Eredivisie Live een televisieverslag van de wedstrijd FC Eindhoven – Helmond Sport. Vanaf 14.25 uur.

Beantwoorden

hoeveel is het gisteren geworden??

Beantwoorden

@ton op 11 mei 2012 om 15:02:

1 – 0 voor de tegenstander

Beantwoorden

Hoppa! Las 2 verschillende verslagen op ed.nl………volgens mij had fce verslaggever een blauwe witte bril op…wat een boutverslag. Ik stond op vak N en heb werkelijk niks gehoord van heel dat volle uitvak (kan ook door de plaats in het stadion komen) En…..ik vond het DIK verdiend dat onze spurs gewonnen hebben. Ik zit in dubbeldekker-bus 3….heb er zin in…btw helmond was al een bloeiende industrie stad toen er in e#h%v! nog geen (philips) lampje ging branden……..finale voor onze boys…de zoveelste. Zonder geld (lees belasting geld van de helmondse burger) van de gemeente staan er plannen klaar voor een nieuw onderkomen…Helmond Sport verdient dit vind ik,,,ze kunnen nu niet door groeien…zitten aan de top. Komop Hellemonders wees trots op je club…..gerrits gaat er gel
d in pompen samen met de legendarische gebroeders vd kerkhof. Alles komt goed…..ben trots op ons cluppie!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *