Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
33reacties

De fracties van de PvdA en de SP stellen vanavond aan B&W vragen over het nieuwe Helmond Sport stadion. Die mondelinge vragen worden gesteld tijdens het openbare “vragenuurtje” vanavond om 19.00 uur, voorafgaande aan de gemeenteraadsvergadering. Hieronder hun vragen voorafgegaan door hun inleiding.

Reeds vele malen is het onderwerp Helmond Sport met een eventueel stadion op Berkendonk aan de orde geweest. Daarbij is ook iedere keer gevraagd naar een einddatum waarop het college de knoop door zou hakken om hiermee wel of niet in zee te gaan met Helmond Sport.
De laatste toezegging bij monde van wethouder Stienen was dat per 1 december j.l. duidelijk verschaft zou worden. Tot op heden hebben wij (nog) niets mogen vernemen.
Wij willen u dan ook vragen ons per ommegaande een antwoord te verschaffen op de volgende vragen:
– Is de knoop doorgehakt, ofwel: is er een overeenkomst bereikt tussen Helmond Sport en de gemeente over de bouw van een nieuw voetbalstadion op Berkendonk?
– Zo ja, hoe ziet deze overeenkomst eruit en wat betekent dit voor de gemeente? Kan de raad deze plannen spoedig tegemoet zien, voorzien van een toelichting van het college?
– Zo nee, waarom niet? Waar zitten de problemen om tot overeenstemming te komen?
– Gaat het college inderdaad een punt zetten achter de discussie over een nieuw stadion, zoals toegezegd bij de laatste begrotingsbehandeling? Zo ja, wat betekent dat voor het huidige stadion op sportpark De Braak?

33 reacties:

Is het vrijgekomen terrein van vv Dijkse Boys geen optie. Daar is nu een mooi stuk grond vrijgekomen.

Beantwoorden

Ben ik nu gek, of ligt de bal nog altijd bij HS? Die zouden toch met een plan en met name financiering moeten komen? Worden deze vragen niet aan de verkeerde gesteld?
Ik lach me trouwens rot als er straks een andere marktpartij komt die binnen het bestemmingsplans op Berkendonk iets gaat ontwikkelen, een zwembad ofzo.

Beantwoorden

De bal ligt zeker niet bij HS. De club zelf gaat hier namelijk niet over. De financiering van het stadion is rond (vd Kerkhof en consorten) alleen bestaat nog onenigheid over de grondprijs, waarvoor de gemeente een onredelijke prijs vraagt.

Een feit is dat de gemeente HS van de huidige locatie weg wil hebben. Het is namelijke dure grond, bouwen bouwen bouwen lijkt hiet het motto. Maar zelf willen ze niets inleveren voor de club zelfs niet een redelijke grondprijs stellen.

Beantwoorden

Inderdaad, het gaat over de grondprijs. Geloof ik. Hoewel ik twijfel over de motieven van de linkse partijen; dat er vragen gesteld worden lijkt me zeer terecht.

Stienen wil (in deze tijden) de hoofdprijs. Die gaat-ie nooit beuren.

Beantwoorden

Gewoon stoppen met die handel. Nu blijkbaar de grond, dadelijk weer iets anders waarvoor bijgelapt moet worden. Ik zou als gemeente kappen met dit lied zonder einde.
No money no honey!!!

Beantwoorden

@Nol,

Grondprijzen kloppen al helemaal niet. Stelletje oplichters die gemeenten. Als ik grond wil kopen vetaal je de hoofdprijs per M2, als je zelf gedwongen grond moet verkopen stellen ze het onreeele bedrag van € 50,00 pm2.
Het zijn allemaal boeven. Ook om begrotingsgaten te dichten, och weet je wat, we gooien de onroerendgoed belasting omhoog. Wij tekenen in deze in ieder geval al protest aan, denken zij wel niet.

Beantwoorden

Lied zonder einde haha, skiet mar op halveer die grondprijs en pale in grond.

Beantwoorden

Als er vanavond geen uitsluitsel komt, gaat het hele HS verhaal niet door. Er wordt al te lang (overlegd) en streef datums worden gewoonweg ach een jaartje opgeschoven.
Gewoon het oude stadion een flinke verbouwingsimpuls geven van 1 miljoen en klaar zijn we voor Hans & Ingrid!

Beantwoorden

In antwoord op de hierboven gestelde vragen over het eventuele stadion op Berkendonk liet wethouder Frans Stienen weten dat het balletje toch echt bij Helmond Sport ligt. Niet de gemeente Helmond is aan zet, maar de voetbalclub. Over het plan, de financiering en het concept van ‘stadion met detailhandel’ wordt nog regelmatig met elkaar gesproken, aldus de wethouder.
“En nu weten we het nog niet. U houdt de raad en de bewoners aan het lijntje” reageerde Erik de Vries van de SP aan het eind van het vragenuurtje’ (van nog geen kwartier).

Beantwoorden

Hellmond Fanatics, een groep fanatieke supporters van Helmond Sport, waren gisteravond ook aanwezig bij het vragenuurtje. Op hun website staat daarvan een uitgebreider verslag.

Beantwoorden

Wat zal de uitleg zijn van Helmond Sport ?

Beantwoorden

Helemaal met Nol eens…..gemeente vraagt een buitensporig bedrag voor de grond. Maar er komt ook grond vrij…op een mooie locatie waar nu de braak ligt. Ik zou het redelijk vinden als de gemeente water bij de wijn dowt. Dan kan de bouw beginnen.

Beantwoorden

@oi!boy op woensdag 6 februari 2013 om 10:09:

U vergist zich. Het is niet zo simpel als…dan kan de bouw beginnen. Beter is te schrijven…… dan kunnen de benodigde inspraakprocedures en termijnen van bezwaar hun ingang vinden. En dat zou lang kunnen duren gezien de tegenstand voor de bouw op de beoogde plek.
Verder een beetje inside information, in tegenstelling wat beweerd wordt is ook de financiering nog niet helemaal rond. O.a. het vestigen van MKB in het stadion vergt een bestemmingswijziging. Zonder MKB zal HS meer huur moeten gaan betalen, geld dat ze niet hebben.
Voor alle duidelijkheid, ik spreek in deze geen voor of tegen uit, maar in dit geval wordt de bal (wat toepasselijk) te snel en ten onrechte bij de gemeente gelegd.

Beantwoorden

‘Nie mauwe maar bouwe’
Met een groot spandoek met daarop Nie mauwe maar bouwe lieten de supporters van Helmond Sport gisteravond duidelijk weten wat zij vinden van de perikelen omtrent het nieuwe stadion. Hun spandoek hing achter het doel tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Emmen.
Wim van den Broek maakte de onderstaande foto’s van dat spandoek.

Beantwoorden

Het begin is gemaakt ??
Helmond betaalt mee aan de kruising aan de Helmondsingel.(Mob-terrein)
Deze werkzaamheden starten na op 23-24 febr. en moet klaar zijn 1 April..
De mop(b) zal op 1 april zijn, dat de bussen met bezoekende-supporters “voorlopig” de verkeerde afslag hebben genomen..

Beantwoorden

Mee eens. Dit neigt onderhand naar kiezersbedrog.

Beantwoorden

Eerst maar eens zien dat ze een sluitende begroting krijgen, 5 seizoenen zonder verlies draaien, commerciële ruimtes verhuurd krijgen en dan pas denken/praten over een nieuw stadion……

Beantwoorden

Kijk op de foto’s eens naar de tribunes. Allemaal lege plekken. Hoeveel lege plekken moeten erbij komen?

Beantwoorden

Duidelijk dat jullie helemaal niks weten over wat er gaande is met het stadion. Hans en henry hebben duidelijk geen idee wat er bij hs gebeurd en weten waarschijnlijk ook niet wat de gemiddelde toeschouwersaantallen zijn. En laatste jaren zitten we hierin in een stijgende lijn. Eerst maar eens onderzoek doen en dan pas een reactie plaatsen lijkt mij beter de volgende keer.

Beantwoorden

@hellmondfanatics op zaterdag 16 februari 2013 om 20:22:

Zeer recent onderzoek, op basis van door HS verstrekte toechouwersaantallen, ik hoefde ze maar op te tellen en te delen door het aantal wedstrijden in het seizoen 2011/2012. Ik kom dan uit op 2443 toeschouwers gemiddeld per wedstrijd. Dit zijn inclusief de wedstrijden in de nacompetitie. Als ik naar de foto’s kijk ben ik benieuwd of de 2500 gehaald worden. Dit zijn de naakte cijfers, ik kan ze niet veranderen.

Beantwoorden

@ Hans Gruijters

Kijk op de foto’s eens naar de tribunes. Allemaal lege plekken. Hoeveel lege plekken moeten erbij komen?

Op die lege plekken zouden mensen zoals jij moeten zitten!

Beantwoorden

Ik snap van die HS supporters geen fluit. Het lachertje van de eredivisie willen worden. Gelukkig voor de naam en uitstraling van onze stad is dit sado-masochistisch gedrag niet wijdverbreid en blijft het beperkt tot hooguit 2500 man, dwz zo’n 3% van de helmondse bevolking die om de bouw van een nieuwe sado-salon verlegen zit.
Gelukkig blijkt hieruit ook dat 97% begaan is met andere dingen dan het met steun van veel belastinggeld kunstmatig overeind zien te houden een tweedehandse voetbalclub die de aan naam van onze stad alleen maar afbreuk doet.

No money no honey!!!!!

Beantwoorden

@hans

“De bezoekersaantallen trekken dit seizoen gelukkig weer aan; van vorig seizoen gemiddeld 2.800 toeschouwers naar dit seizoen bijna 3.300 (Helmond Sport is na FC Dordrecht de grootste stijger in toeschouwersaantallen in de Jupiler League).

(bron HS)

Doe eens gek…….. ga maandag eens naar Helmond Sport – De Graafschap!

Beantwoorden

@Wiljan
“….een tweedehandse voetbalclub die de aan naam van onze stad alleen maar afbreuk doet.”
Tja, met zulk commentaar kom je nergens. Het slaat als een tang op een varken.
Overigens zit er gemiddeld wel degelijk meer publiek dan afgelopen vrijdag. Al vond ook ik dat het wel aan de lege kant was tegen Emmen.

@Buurman
Zo is dat! Vanavond is HS bij winst koploper! Wat nou tweedehands voetbalclub!

Beantwoorden

Helmond Sport – De Graafschap

Beantwoorden

@Wim

Ik heb vernomen dat Mario Captein zelfs uitleg kwam vragen over het spandoek op vak O.

Aantal toeschouwers valt me zwaar tegen de laatste wedstrijden Zelfs nu de prijzen via internet met 50%. omlaag zijn gegaan. Hopelijk komt er meer publiek als het wat warmer wordt?!?

Beantwoorden

@Buurman op woensdag 20 februari 2013 om 14:54:

soms lijkt het of ik anti-HS ben, maar dat is niet zo. Ik ben zelfs voor HS. Een nieuw stadion, zal voor de club beduidend hogere lasten zorgen, denk maar eens aan de huur. En die kunnen ze gewoon niet opbrengen. Voor de gevolgen verwijs ik naar Roosendaal, waar ze ook zo gezeurd hebben voor een nieuw stadion. Een leeg stadion en een failliete voetbalclub. laten we dat in helmond voorkomen, ook als het moet door een niet zo’n leuk besluit als geen nieuw stadion.

Graag even uitleg over je antwoord over de toeschouwersaantallen op 17-02-2013 en je laatste item. Ik had al de daling geconstateerd. Trouwens die pieken zie je vaker bij HS,

Beantwoorden

@Buurman

Mario Captein alleen al verdient een uitverkocht huis.!

Beantwoorden

@Hans Gruijters op woensdag 20 februari 2013 om 18:20:

Ik ben niet perse voor een nieuw station. Ik ben wel voor duidelijkheid en niet te hoge prijzen.

Over bezoekersaantallen verwijs ik je naar deze link: http://helmondsport.nl/nog-klantvriendelijker-meer-toeschouwers-en-nadruk-op-mvo . Al neem ik die cijfers ook niet te serieus.

Beantwoorden

Vol of lege tribune bij Helmond Sport – De Graafschap ?

Beantwoorden

Volgens het Eindhovens Dagblad ziet Stienen een nieuwe stadion niet meer zitten. De winkels bij het stadion leveren teveel concurrentie op voor het Centrum. Goeie smoes, want welke zaak van naam gaat er nou op Berkendonk zitten.
Lijkt er meer op dat ie de (kredietwaardigheid) van investeerders voor geen meter vertrouwt. Zou daarom goed zijn als die gasten ook eens met informatie over deze kwestie naar buiten kwamen. Is het tenminste duidelijk waar je met wie aan toe bent.

Beantwoorden

Herinnert de VVD zich de Helmond Sport-slogan “Met de VVD scoor je voor Berkendonk” nog? Maak het dan waar.

Beantwoorden

Nu behalve de praatjes over miljoeneninvesteringen door een groep geldschieters ook het Jumbo verhaal op gebakken lucht lijkt te berusten kunnen de stadionplannen van Helmond Sport definitief de prullebak in.

Laat van de Zanden daarom gewoon toegeven dat hij (met een leugentje om bestwil) geprobeerd heeft de moed er in te houden, maar zich nu noodgedwongen bij de feiten neerlegt.

Veel winkeliers zullen hem dankbaar zijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *