Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.692 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

In Sittard is vanmiddag onrust ontstaan in aanloop van de komst van de supporters van Helmond Sport. In die stad is vanavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.
Hoewel voor deze wedstrijd een verplichte buscombi geldt, lijkt niet iedereen zich daar aan te houden. Het hele NS-station was uit voorzorg voor 4 uur al gevuld met politie volgens de 1, de ander schatte hun aantal op een man of 15.
Rond half 4 werden alle zaken op de Markt in het centrum van Sittard door de politie gewaarschuwd voor supporters van Helmond Sport. Zij zouden het plan hebben opgepakt om in het centrum te willen gaan knokken. 1 Van de zaken op de Markt liet ons weten “dat zal wel meevallen.” Maar hij vroeg wel meteen om niet de naam van zijn zaak hier te noemen. Op deze webcam kun je zien dat er op dat plein met veel horeca op dit moment geen ongeregeldheden zijn.
“Als ik er achter kom welke sukkels naar Sittard zijn afgereisd om te gaan matten, geef ik persoonlijk hun gegevens door” zo liet Helmond Sport-suppoter tantePip meteen op Twitter weten.

11 reacties:

Als je er niks van weet moel houwe kul

Beantwoorden

WAN onzin is de schrijver van dit stuk naar die groep gelopen om te vragen wat ze gaan doen en die jongens hebben vast en zeker beantwoord met knokken. WAN gelul weer

Beantwoorden

@bekende op zaterdag 2 februari 2013 om 12:24:

Dat hebben we hen niet gevraagd, maar dat staat er ook niet.
Ben jij er toevallig wel naar toegelopen en zo ja: wat zeiden ze tegen jou?

Beantwoorden

Jammer dat er iets gespeculeerd word en dan hier zo geplaatst weet toevallig dat er goede banden zijn tussen de 2 groepen dus gezellig pilsen is ook een mogelijkheid en dat zet je er niet neer. Waarom altijd meteen zo negatief zou jou bron wel eens wille wete

Beantwoorden

@bekende op zaterdag 2 februari 2013 om 13:46:

Ter informatie: wat hier bovenstaat zijn de feiten. Maar goed natuurlijk dat je aanvullende info geeft.
Je vroeg “Waarom altijd meteen zo negatief.” Hopelijk kom je tot een andere conclusie nadat je al onze logs over Helmond Sport doornam.

Beantwoorden

Dat altijd zo negatief was in t algemeen bedoeld. We worden nogal snel in een kwaat daglicht gezet. Alles word gegist en opgeblazen

Beantwoorden

Maar wat is jullie bron dan

Beantwoorden

@bekende op zaterdag 2 februari 2013 om 14:08:
Gelukkig dat je dat niet van de weblog zegt, want dat zien we als een compliment.

@bekende op zaterdag 2 februari 2013 om 14:10:
Er staan 2 bronnen in het artikel en de andere 5 of 6 houden we voor onszelf.

Maar even voor de duidelijkheid: beweer jij nu dat er gisteren geen uitgebreide politiemacht bij het NS-station in Sittard stond en dat de politie de zaken op de Markt in Sittard niet gewaarschuwd heeft?

Beantwoorden

Dat zeg ik niet maar als dat zo is zie je ook wat er onnodig met ons belasting geld word gedaan.want heb idd niks op webcams kunnen vinden

Beantwoorden

Schrijf dat maar in je bericht. Beetje omgekeerde wereld.

Beantwoorden

Wat een tendentieus bericht zeg. Door dit soort berichten wordt alweer een negatief beeld geschetst van de Helmond Sport supporters. Vooral onderstaande zinsnede is meer dan speculatief:

“Zij zouden het plan hebben opgepakt om in het centrum te willen gaan knokken”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *