Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De TextielBaron“Eej, hedde ´t al geheurd? Eric Meijers is ontslagen!” Ik geloofde het eerst niet, toen ik zondag hoorde dat de trainer van Helmond Sport zijn biezen moest pakken. Ik reageerde dan ook licht cynisch, door te zeggen dat onze spurs toch zeker geen geld hebben iemand te ontslaan. Of zou het Helmond Sport-bestuur een sociaal plan opgesteld hebben voor de Nijmegenaar bij de Atlant Groep?
Toen ik thuisgekomen even het internet checkte bleek het bericht warempel nog waar te zijn ook: “Bestuur en directie hebben besloten de samenwerking met Eric Meijers per direct te beëindigen”, schrijft Helmond Sport op de website. Assistent Mario Verlijsdonk gaat, in ieder geval voorlopig, de honneurs waarnemen als hoofdtrainer van Helmond Sport. Mario Verlijsdonk, als we het echt even niet meer weten, is er altijd nog Mario.
Je hebt van die werknemers, die cultuurbewaker genoemd worden. Die worden waardevol voor een organisatie gevonden, als waren ze de verpersoonlijking van een onderneming. Of een voetbalclub. Naar het schijnt vinden ze dat op De Braak van Mario Verlijsdonk. Een oer-Brabander, een man die met zware stem, zachte G en rollende R voetballers uit de Randstad, uit Duitsland of uit weet-ik-hoe-weit-weg zich de longen uit het lijf laat lopen op de training van Helmond Sport. En denk niet dat je met Mario kan spotten! Mocht zo’n voor Helmondse begrippen exotische speler een iets te grote snavel hebben, dan zal Mario niet schromen 120 decibel in te zetten en te schreeuwen dat-ie godverdomme zijn muil moet houden en een beetje door moet lopen. En liefst vlug een beetje.
Ik snap het wel, dat Mario al zo lang op De Braak werkt. Hij past er perfect. Ik meen me te herinneren dat hij in (even nadenken) 1996 als assistent-trainer aangesteld werd. Van Louis Coolen welteverstaan. De Deurnenaar werkte in het seizoen 2001-2002 even als hoofdtrainer en daarna weer als assistent van Jan van Dijk, Ruud Brood, Gerald Vanenburg, Jan Poortvliet, Jurgen Streppel, Hans de Koning en Eric Meijers dus. Wat ik wil zeggen: wat moet die man inmiddels een verstand van voetbal hebben! Zo veel trainers meegemaakt met verschillende achtergronden en denkwijzen.
In eerste instantie was ik niet blij met het bericht dat Meijers ontslagen was. Natuurlijk, het spel is zeer matig te noemen, te wisselvallig. En dat Helmond Sport wéér uitgeschakeld is in de beker door een amateurploeg, kan gewoon niet. Maar als ik erover nadenk: Mario Verlijsdonk is met zijn ervaring en al zijn voetbalkennis de man die het zwalkende elftal op de rails kan krijgen. Ik wens de man veel succes.

De TextielBaron

1 reactie:

De VI vandaag:
Verlijsdonk krijgt tot winter kans als hoofdcoach Helmond
Mario Verlijsdonk krijgt tot de winterstop de kans zich te bewijzen als hoofdtrainer bij Helmond Sport. De 55-jarige oefenmeester is de opvolger van de onlangs ontslagen Eric Meijers.
‘We hebben met elkaar afgesproken dat we dit tot de winterstop een kans geven’, meldt algemeen directeur Mario Captein in Voetbal International. ‘Dan gaan we evalueren. Wij denken dat zij het kunnen, anders hadden we een andere keuze gemaakt.’
Verlijsdonk was in het verleden al eens interim-coach van Helmond Sport. In het seizoen 2006/07 nam hij het tijdelijk over van de destijds ontslagen Gerald Vanenburg. De clubicoon van de Brabanders wordt bijgestaan door assistent-trainer Remond Strijbosch.
Het eerste competitieduel onder het bewind van Verlijsdonk eindigde in een doelpuntloze remise tegen Jong FC Twente. Helmond Sport bezet na elf speelronden de tiende plaats met vijftien punten. Vorig seizoen eindigden de Helmonders op de vierde plaats in de Jupiler League.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *