Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
47reacties

.

..Jazz in Catstown behoeft natuurlijk geen introductie.
Daarom direct naar de discussie over wat we
vonden van de editie 2005?

Een breed scala van argumenten kan ook bij dit onderwerp aan bod komen:
………..– van de gezelligheid tot de niet-deelnemende horeca-zaken,
………..
– van de muziek tot de organisatie
………..– van de sponsoring tot de aangeboden weersomstandigheden,
………..– en van Helmond promotie tot …
             Kortom, spreek je uit over alles wat je goed en/of slecht vond.

47 reacties:

Is Jazz dit weekend?

Beantwoorden

Je kunt er vandaag nog naar toe.

Beantwoorden

ben net weer teruggekomen van de camping en volgens mij was het dringen op de haven …. ga er denk ik maar niet heen 🙂

Beantwoorden

ik ben er niet geweest..
ik ben wel ooit eens in voorgaande jaren geweest, maar voor mij is het niks.. 😕 en dat ligt niet aan hoe het is.. want het is wel leuk, maar mijn muziek is het niet, en ik ben geen terrassenmens.. dus dan houdt het snel op..

Beantwoorden

Helaas ook niet geweest. Heb wel begrepen dat het vrijdag drukker was in de kasteeltuin, dan elders in de stad.
Tegenwoordig heeft het jazzfestival toch niets (in ieder geval niet veel) meer met jazz te maken en vind je er een hele hoop muziekstijlen.

Beantwoorden

Ik kan mij hier niet over uitspreken, ben er namelijk niet geweest. De muziek is mijn stijl niet helemaal en het vakantiegeld is op. Dus moet je andere keuzes maken.

Beantwoorden

Ook ik ben niet naar het Jazz-festival geweest maar heb wel van vrienden gehoord die zaterdagavond er waren dat het er gezellig druk was.
@Irma, ik heb hem al via Natasjalex web-log een berichtje gestuurd. Inderdaad ,een berichtje waard.

Beantwoorden

En dan iemand aan het woord die er wel was. Het was inderdaad gezellig druk, en qua muziek is er haast voor iedereen wat bij, want Jazz in Catstown programmeert al lang niet louter jazz meer, maar ook blues, soul, rockabilly enzovoort.
Groot punt van kritiek: het drijvende podium en vooral de bands die daar stonden geprogrammeerd. Je kunt een dixielandband wel ver weg van het kakkineuze publiek zetten, maar niet Clemens van de Ven en zijn band, die drijven op interactie met de ‘gewone’ mensen die gek zijn van deze geweldige muzikanten en veelal vlak voor het podium staan te swingen!

Beantwoorden

Ik neem me altijd voor om een keertje rond te lopen om te zien/horen wat voor muziek er allemaal is. Maar net als andere jaren ben ik ook dit jaar weer bij mijn stamkroegske blijven hangen, waar het gezellig druk was.

Beantwoorden

Was inderdaad erg druk en gezellig zaterdag. En het gaat toch niet alleen om de muziek maar vooral ook om de sfeer.? Toch?

Beantwoorden

Zo is het Hans. Al is de muziek nog zo goed, maar er hangt geen sfeer, dan is het balen voor de muzikanten, de bezoekers, de organisatie en de horeca

Beantwoorden

toch wel een hele horde mensen geweest zo te lezen 🙂

Beantwoorden

Zoals Moon het al schrijft:””Jazz in Catstown programmeerd al jaren niet louter jazz.”

Naar mijn mening zou je dan ook de naam aan moeten passen. Eindhoven heeft dat volgens mij wel al gedaan daar heet het niet meer Jazz in lighttown, maar Jazz en blues Festival. Er zul overigens daar ook nog wel steeds andere muziek te horen zijn. Dus waarschijnlijk dekt daar de naam ook de lading (nog) niet.

Beantwoorden

Gelukkig programmeren ze niet alleen maar Jazz meer. Ik moet er niet aan denken om drie dagen tegen mannen met sjaaltjes om en met hun pullover los over de rug aan te kijken, wat vroeger wel altijd gebeurde. Brrr

Beantwoorden

en vergeet die stro-hoedjes en wandelstokjes niet 🙂

Beantwoorden

Het Jazzfestival is natuurlijk gezellig.
Ben wel benieuwd hoeveel de gemeente er (qua geld en diensten) aan meebetaalt. Ik hoop dat de dooddoener “het is toch stadspromotie” niet betekent “geld speelt geen rol”.
En als ze, zoals Ad zegt, toch de naam moeten veranderen, dan dat logo ook graag meteen wat eigentijdser.

Beantwoorden

Ik schaam me diep… ik was het compleet vergeten 😉

Beantwoorden

@LH
“Voorgesteld wordt om aan stichting Helmond Catstown in 2005 een maximale garantiesubsidie toe te kennen van € 23847,– t.b.v. de organisatie van het festival Jazz in Catstown.”
Aldus het programma Kunst & Cultuur.
Wat de kosten zijn voor de wegafsluitingen weet ik zo niet en voor wiens rekening die zijn.

Beantwoorden

Zo’n festival moet toch zonder subsidies kunnen werken (zoveel toeschouwers, zoveel omzet). De Gemeente kan natuurlijk wel voorwaarden scheppen, maar rechstreeks geld doneren vind ik niet juist. Wordt er gecontroleerd of de subsidie zinvol besteed is (en nuttig)?

Beantwoorden

@G-force
Waneer is een subsidie zinnig en nuttig besteed?

Beantwoorden

Dat is toch veel geld Ad, vind ik. En ben ik het dus met Gforce eens. Zeker als je nog eens gaat tellen wat er aan ambtenarenuren en andere diensten verleend worden.

Beantwoorden

Die 23.847 Euro is maar een heel klein gedeelte van de kosten voor het Jazzfestival. Het grootste gedeelte van de kosten wordt betaald door de diverse sponsors. De horeca betaald mee d.m.v. een extra dure terrasvergunning van enkele duizenden euro’s. De normale terrasvergunning die een horecaonderneming heeft, is tijdens de 3 Jazzdagen niet geldig.

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Weet jij dan toevallig hoeveel de sponsors van het Jazzfestival betalen?
Dit is geen verdekte W-vraag hoor? 😉

Beantwoorden

Dat zou ik ook niet kunnen zeggen. Maar gezien het aantal sponsors zal het wel een aanzienlijk bedrag zijn.

Beantwoorden

Even voor de duidelijkheid. De horecaondernemers moeten de terrasvergunning kopen bij de stichting Jazz in Catstown.

Beantwoorden

Het verhaal van Porcupine klopt inderdaad. De normale terrasvergunning geldt op deze 3 dagen niet en kan alleen bij de stichting aangevraagd worden. Geen vergunning ook geen terras op deze dagen. Wat wel op valt is dat de gemeente Helmond bij de “Stersponsors” staat. Ik neem niet aan dat men voor nog geen 24.000 euro al stersponsor kan worden.

Een ander ding waarmee ik nog zit is de Markt. Hier staat behalve bij Happitit geen podium meer, moeten de overige horecaondernemers (de kegel, puyck, Creek, oude Huijs e.d. ) dan toch extra betalen?
Uit posters heb ik begrepen dat bij de Gouden Kegel op zaterdagavond een optreden van Dries Roelvink gepland stond.

Beantwoorden

@Ad
Misschien vonden deze 4 horecazaken het niet de moeite waard om mee te doen, of konden ze het niet met de stichting Jazz in Catstown, of met elkaar, eens worden over de invulling van de optredens.

Beantwoorden

Volgens mij wordt alles dus geregeld vanuit de stichting. Het is volgens mij meer een slikken of stikken verhaal.

Beantwoorden

Wat ik zo raar vond was het extra podiumpje aan de achteringang van de Elzas passage. Ethel Freriks en d’n aanloop (of hoe heet die tent ook weer) hadden daar wel terrassen maar het is echt zo’n verlaten hoekje… Dat podium had ik zeker ergens anders neergezet.
Zoiets was er ook bij de kanaalfeesten. Stond er een podium bij het meihuis ter hoogte van boscotondo. Staat er een hele gave band (santa rosa) maar er stond nog geen 10 man publiek. Ik begrijp dat de gemeente bepaalde horecazaken niet wil overslaan. Maar zo is het sneu voor het publiek en de band en de horeca…

Beantwoorden

@ Ad :: 24 augustus 2005
Inderdaad wordt alles geregeld vanuit de stichting. Maar er is wel wat ruimte voor overleg. Zo heeft cafe De Wekkerrr zelf geregeld dat de SRV band bij hun op het podium kwam, en na wat, moeizaam, overleg hebben de beide dames aan het langste eind getrokken.

Beantwoorden

@Sjaan
Inderdaad stond het podium en het terras er ‘s avonds wat achteraf en verlaten bij. Overdag was het wat beter daar. Toen kwamen er de deelnemers en hun karretjes voorbij om gekeurd te worden. En dat het ‘s avonds niet zo druk was kwam mede door het koude weer, maar er waren toch zeker wel meer mensen, dan wat jij zegt.

Beantwoorden

Ik had het in mijn vorige bericht uiteraard over de kanaalfeesten en Te Land, enz.

Beantwoorden

@Porcupine: Ik ben die avond gaan kijken. Er stonden zo’n 10 man aan de kant. Er liep zeker 6 man barpersoneel en wat er verder stond maakte zich al weer klaar om verder te lopen. Heel heel erg jammer. Die band hadden ze op het grote podium moeten zetten voor Arie en Dries! En niet ‘s middags om half 4 ofzo…

Beantwoorden

@Sjaan
Toen ik er was stond er echt wel wat meer volk. We zullen dan wel niet op dezelfde tijd daar zijn geweest.

Beantwoorden

ik had er wel een beetje de baal van dat ik er te laat achterkwam dat jazz in catstown er weer was, jammer .. heb t dus weer gemist 🙁

Beantwoorden

@ester
Ja, ik ook

Beantwoorden

@ Ester en Miranda
komen jullie niet uit Helmond, of zijn jullie de hele maand juni, juli en de eerste weken van augustus weg geweest?
Anders vind ik het heel vreemd dat je niet wist dat Jazz er weer aan zat te komen.

Beantwoorden

Controle zal er wel niet zijn op dat bedrag van de gemeente, G-force. 🙁
Is de begroting van het Jazzfestival eigenlijk openbaar?

Beantwoorden

ik woon niet meer in helmond en degene die ik daar nog ken dat zijn geen helmond-stappers dus vandaar dat het meestal een -ow ja weet je wat er was afgelopen weekend – volgt en helaas , ik heb nog geen patent op de teletijdmachine 8)

Beantwoorden

@LH
Ja ik zou toch graag willen weten hoe dat zit. Ik heb geprobeerd de wethouder aan de lijn te krijgen maar dat is helaas niet gelukt. Is de info die we zoeken openbaar? En wie zou dit moeten controleren (namens de wethouder)?

Beantwoorden

@Ester
Zondag heb je weer een kans met Helmond Tropicana

Beantwoorden

Ik woon wel in Helmond, ben vrijdags naar het Jazztown geweest, was wel gezellie

Beantwoorden

Het gerucht gaat dat Obragas zich op het laatste moment zou hebben teruggetrokken als sponsor. Waardoor de stichting met een gat in de begroting achterbleef van 50.000 euro. Zou te maken hebben met nieuwe directeur Obragas die geen been ziet in Jazz etc. Blijft de vraag: spijkert de gemeente die 50.000 euro extra bij?

Beantwoorden

Op de website van Jazz in Catstown staat RWE anders nog wel als sponsor vermeldt. Ik neem aan dat RWE dan ook aan zijn verplichtingen heeft voldaan.

Beantwoorden

Als dat van Kees waar is, dan gaat de gemeente echt niet dat bedrag betalen. Want dan staat morgen de volgende op de stoep natuurlijk, die ze dan ook niet kunnen weigeren.
En ze betalen al zoveel aan dat Jazz.

Beantwoorden

De horeca heeft de helft minder omzet gedraaid als in voorgaande jaren.

Beantwoorden

Nou Ome Kobus, de tap van de kroeg waar ik ben geweest heeft anders constant gelopen.
En als je de horeca in het algemeen bedoeld kan dat wel kloppen. Er hebben immers dit jaar ook minder horecabedrijven meegedaan aan Jazz.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *