Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

De weblog van Helmond

De weblog van Helmond zal óf deze maand óf in augustus andere onderliggende software (WordPress) krijgen. Als alles tenminste volgens het plan van onze software-leverancier (web-log.nl) verloopt. Behalve wat uiterlijkheden zal er voor de lezers en reageerders niet echt veel veranderen. Alle logs en reacties blijven natuurlijk gewoon behouden.
Sinds een paar jaar heeft de weblog een Twitter-account dat we dagelijks gebruiken. Ter introductie plaatsten we destijds in de rechter gele zijkolom een mogelijkheid om recente Helmond-tweets te lezen. We zijn van plan dat te verwijderen want de introductie is nu wel voorbij. Maar wellicht ontstaat in de reacties hieronder een ware volksopstand en moeten we dat plan cancellen.
Wij vinden dat het lekker gaat met de weblog. Dat is behalve door de bezoekers en reageerders natuurlijk vooral te danken aan de vele Helmonders die meewerken. Een aantal dat blijft groeien. Op dit moment zijn er ruim 20 Helmonders die geregeld iets of iets meer bijdragen.
Zo hebben zich dit jaar bijvoorbeeld een aantal fotografen gemeld die nu voor de weblog fotograferen. Super! Mede daarom zijn er meer redactionele teksten nodig en zouden we graag iemand verwelkomen die het leuk vindt om voor de weblog te schrijven. Als dat je iets lijkt, mail ons dan op [email protected], dan gaan we samen bekijken wat jij wilt en wat op de weblog past. Helmonders die op een andere wijze iets willen & kunnen zijn natuurlijk ook welkom!
Tenslotte enkele vaker gestelde vragen met het antwoord.

  • Het plaatsen van een link kan door die link uit je browserbalk te copieren en in je reactie te plakken. Op die manier wordt die link klikbaar. Als je een link met www begint is dat niet het geval.
  • In het log Nieuw Helmonds nieuws plaatsen we alleen nieuws waarvan wij dénken dat het nieuwswaardig en wéten dat het nog niet bij onze collega's staat. Want wij vinden nieuws alleen nieuws is als het nieuw is. 
  • Afsluitend de vaak gestelde vraag of wij betaald worden door de gemeente. Het antwoord is nee en we worden ook niet gesubsidieerd.

9 reacties:

Tweets blijvend terug laten komen op meerdere podia, zoals op een website of op een weblog, is niets mis mee hoor 🙂

Beantwoorden

Het voordeel van niet op de loonlijst staan en geen subsidie krijgen van de gemeente is dat De Weblog zich niet hoeft in te houden met wat jullie melden. Dat is natuurlijk ook wel prettig.

Het maakt mij niet zo veel uit als het twitter gedeelte blijft of verdwijnt. Komt er iets anders in voor in de plaats als het wel verdwijnt.

Succes verder.

Beantwoorden

Ik vind die Helmond Tweets daar niet zo zinnig. Ik kijk er eigenlijk nooit meer naar.

Beantwoorden

Ik vind Twitter in het algemeen niet zo zinnig. Het is wat mij betreft een zwaar overgewaardeerd medium dat ons via zo veel mogelijk wegen wordt opgedrongen. En waarom? Eigenlijk heb je er helemaal niets aan. Weg ermee dus.

Beantwoorden

Van mij persoonlijk mag het blijven staan.

Beantwoorden

De mogelijkheid om recente Helmond-tweets te lezen in de gele zijkolom van de weblog is niet meer. Die hebben we zojuist verwijderd. Een mogelijke volksopstand hebben wij niet kunnen constateren. 😉 Iedereen bedankt voor feedback.
Twitter blijft natuurlijk gewoon bestaan en de weblog blijft je daar informeren. Dus je kunt ons ook op Twitter gewoon blijven of gaan volgen via http://twitter.com/#!/weblog_Helmond

Beantwoorden

Een voordeel is, dat de pagina,s nu ook
Sneller laden zonder de tweets.

Beantwoorden

@Erik:
Bedankt voor die opmerking! Dat is nieuws voor ons. Hadden we ons dat eerder gerealiseerd dan was het eerder van de weblog gegaan.

Beantwoorden

Klopt helemaal. Is inderdaad sneller zo.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *