Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
47reacties

Zoals je wellicht merkte en/of in de diverse media las, was de weblog lang, véél te lang, uit de lucht. Sinds 16.02 uur op 24 augustus 2011 om precies te zijn.
Het spijt ons dat dat zo lang heeft moeten duren!
De oorzaak van onze afwezigheid waren te veel kinken in de kabel bij de aangekondigde software-overgang. Een overgang waar onze weblogdienst sinds oktober 2010 (!) aan werkte. Want die moest soepeltjes verlopen en de weblog zou dus geen moment uit de lucht (screenshot) zijn.
“Dat zit wel goed” dachten wij. We hadden immers al  6 jaar goede ervaringen met hen en (met ruim 200.000 actieve weblogs) zijn zij Nederlands grootste weblog community en onderdeel van het bedrijf Sanoma (van onder meer www.nu.nl en veel bekende tijdschriften).
Om het wat vlakjes te zeggen: een soepele overgang is het niet geworden. Erger: tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds veel onopgeloste technische problemen bij hun weblogs.

En dan nu het goede nieuws
Vanzelfsprekend wilden wij De weblog van Helmond weer zo snel mogelijk online hebben. Pas rond de kerstdagen ontstond die mogelijkheid. Die kans hebben we meteen benut. Op een andere plek (hier dus) zijn we met alle logs en reacties verder gegaan op www.deweblogvanhelmond.nl (ook blijvend te bereiken via www.deweblog.nl). In alle eerlijkheid: “a hell of a job” en veel meer werk dan we vooraf dachten. Maar met de hulp van Solveg, Patrick, Ad, veel van onze columnisten, fotografen, adviseurs en last but not least de Helmondse reclamestudio New Vision is dat gelukt. Toevallig exact 6 maanden nadat we offline gingen.
Wat je nu ziet is het verhuisresultaat tot op heden. Niet alleen een ander uiterlijk, maar ook meer mogelijkheden voor bezoekers, reageerders en het weblogteam. Maar dit is nog niet het eindresultaat. Er liggen nog een aantal tijdrovende werkzaamheden op ons te wachten. Een deel van de afbeeldingen moet nog worden toegevoegd, dode links in oudere logs wachten op de levende en we gaan nog sleutelen aan de opmaak van de weblog.
Maar we zijn er weer. We kunnen weer bloggen. En dat voelt goed!!!

Kom je op de weblog (bij toeval of al zoekende) iets tegen dat niet goed werkt, laat het ons hieronder of via [email protected] weten. Dat zou erg fijn zijn! Want wij zien ook niet alles (meer) en meer Helmonders zien nu eenmaal meer.
Tenslotte dank aan iedereen die via mail, Twitter, Facebook, telefoon en “in real life” lieten merken dat we gemist werden. Dat deed de mens goed. Helmonders die (wat) negatiever reageerden begrijpen we. Want dit had niet mogen gebeuren!

47 reacties:

Heel mooi.

Beantwoorden

Geweldig! Het is een prachtige website geworden. Van harte gefeliciteerd.Vico

Beantwoorden

Eindelijk! Fijn dat jullie er weer zijn.

Beantwoorden

Geweldig! Helemaal blij en helemaal mooi! Kunnen we eindelijk weer onze saaie avonden vullen met de weblog!

Beantwoorden

Geweldig, ik had er een hard hoofd in dat het weblog ooit weer terug zou komen.
Het ziet er overigens ook nog fris en overzichtelijk uit.

Beantwoorden

De site ziet er weer netjes uit. Ben blij dat jullie terug zijn en zal regelmatig weer komen kijken.

Beantwoorden

Yes eindelijk weer in de lucht van harte 😉

Beantwoorden

Welkom terug! 🙂

Beantwoorden

Hoera! jullie zijn er weer, toch gelukt!

Beantwoorden

Eindelijk na lange tijd weer terug

Beantwoorden

Geweldig! Ik heb het gemist!

Beantwoorden

Der is natuurlijk nu wel een feestje.

Beantwoorden

Gefeliciteerd,en keep up the good work!

Beantwoorden

Goh, wat hebben we lang moeten wachten. Maar oh zo fijn dat de weblog weer online is! Ook altijd bedankt voor de twitter reacties, want die zijn altijd accuraat en super snel. Goed werk allemaal !!

Beantwoorden

Fijn dat jullie er weer zijn.

Beantwoorden

Wat fijn dat jullie er weer zijn! Het ziet er netjes uit hier! 🙂

Beantwoorden

Geweldig goed nieuws.
En alle reacties onderstreept!!!
Super!
 
 

Beantwoorden

Beter laat dan nooit! Welkom terug.Nathalie en Frans

Beantwoorden

Super dat jullie terug zijn! Heb de weblog enorm gemist. 

Beantwoorden

Welkom terug jongens. Dat er in Helmond maar weer veel mag gebeuren. Zodat we er hier over kunnen hebben. We hebben immers al het een en ander “misgelopen”.Het heeft even geduurd voordat ik kon reageren, omdat de site op mijn mobiele telefoon niet helemaal goed werkt en op het werk kreeg ik alleen een grijze achtergrond te zien.
Nu wordt trouwens alles onderstreept?Er zal dus nog best het een en ander achter de schermen gedaan moeten worden. Succes in ieder geval. Dat De Weblog weer snel op het oude niveau is, over daarboven. 

Beantwoorden

@Dirk, Vico, Frank, Chloë Cremer, Erik, Jacky Pikaar, Toon, Angelique, Henriëtte, Harrie, Piet, Robert Ernst, ruudpeter, Simone, JE Mulder, Klorriemorrie, Mien, Frans, Mohammed Chahim, Ad:
Dank je wel voor al jullie aardige woorden en complimenten. Dat voelde als een warme douche.

@Ad:
Ook dank voor het benoemen van hetgeen er niet of minder gaat. Zodoende kunnen we die zaken immers aanpakken.

  • Sommige pc’s tonen inderdaad alleen de grijze achtergrond van de nieuwe weblog. Dat ligt aan de gebruikte versie van Internet Explorer. Versie 7 en ouder worden op de weblog namelijk niet meer ondersteund.
  • Aan het probleem op de Android-mobieltjes wordt sinds gisteravond heel hard gewerkt. We kregen van meer kanten opmerkingen daarover. Onze excuses hiervoor. Het oplossen blijkt even wat lastiger dan we hoopten. We verwachten er morgen hier een update over te kunnen geven.
    Bij de iPhone-gebruikers is er bij ons weten geen probleem.
  • Kun je het “nu wordt alles onderstreept” iets uitgebreider beschrijven? Geef daarbij svp ook aan welke browser en versie je gebruikt.
Beantwoorden

De onderstreping vindt ik ook lastig lezen.
Ik gebruik IE.8
( screenshot )

Beantwoorden

Bij IE 9 worden ook alle woorden van reacties onderstreept. Firefox heeft dit niet.

Beantwoorden

@Erik en @Frank:
Die onderstreping is zeer zeker niet de bedoeling! Dank voor de melding (en het screenshot), zien het nu zelf ook op IE. We gaan dat heel snel oplossen!
Bij het testen (voordat we online gingen) was dat niet het geval, maar daar hebben we nu niet zo veel aan natuurlijk. 😉 Voor het dagelijks gebruik hebben wij Firefox en Google Chrome. Daarom zien we dit soort IE-fouten niet zo snel uit ons zelf. Fijn dus dat jullie het hier melden!

Beantwoorden

Mien, Ad, Erik en Frank

Het ‘onderstrepings’ probleem is opgelost voor Internet Explorer 8 en 9.
Excuses voor het ongemak.
Beantwoorden

Dit leest een stuk beter, bedankt.

Beantwoorden

@Ad op 25 februari 2012 om 20:16:

De bezoekers die ‘De weblog van Helmond’ met een Smartphone bezoeken moeten nog even geduld hebben, hiervoor komt een speciale mobiele versie.

Vandaag ga ik de basis functionaliteit hiervoor toevoegen, het nieuwe ontwerp van deweblogvanhelmond.nl zoals je deze nu kent, zal in fases doorgevoerd worden naar de mobiele versie.

De bezoekers die ‘De weblog van Helmond’ bezoeken met een iPad, Samsung Galaxy Tab, Blackberry PlayBook of een andere tablet computer. In een later stadium zal ‘De weblog van Helmond’ ook voor deze tablets geoptimaliseerd worden.

Beantwoorden

Kan nu mobiel ook reageren. Het is in mijn ogen overzichtelijk. Een mobiele versie moet ook weer niet te zwaar zijn, anders duurt het laden waarschijnlijk weer te lang.

Beantwoorden

Wel nog een opmerking. De namen bij de reacties staan allemaal in hoofdletters en dat kan later voor verwarring zorgen. Bv Ad en ad wordt nu AD. Maar misschien was dat achter de schermen ook al opgevallen.

Beantwoorden

Is nu dus al opgelost. Ben weer te snel. Excuses!

Beantwoorden

@Ad op 26 februari 2012 om 15:42:

Ja daar was ik van op de hoogte, dit heb ik er nu uitgehaald voor de mobiele en normale website.

Beantwoorden

Gelukkig maar weer

Beantwoorden

Ik zie nu pas dat de Weblog van Helmond is verhuisd. Het ziet er mooi uit. Gefeliciteerd met dit resultaat.

Beantwoorden

Goed dat jullie weer terug zijn. Nu met z’n allen er weer tegenaan!

Beantwoorden

welkom terug vrienden! k heb jullie gemist!
Ziet er puik uit. Toppie!

Beantwoorden

Fijn dat jullie er weer zijn! Maar ik zie die introductie niet meer, die was leuk. In de krant op mijn werk zag ik niets over de weblog, of keek ik niet goed?Ga zo door weblog!

Beantwoorden

Fijn dat jullie er weer zijn!

Beantwoorden

Goed nieuws, dat de Weblog er weer is.

Beantwoorden

Geweldig nieuws!Geweldige website!Geweldig weblog team!Wij Helmonders konden niet meer wachten! Eindelijk zijn jullie er weer!HULDE!

Beantwoorden

Via Twitter en mail kregen we gisteren van 4 Helmonders te horen dat de weblog op hun Android mobiel nu goed te gebruiken is.
Is dat op de jouwe nog niet het geval? Geef dan hieronder in een reactie aan welke telefoon en welke browser je gebruikt. Dat geeft onze technische dienst de mogelijkheid er iets aan te doen.

Beantwoorden

@Adrie, Noud, Michael Rieter, Joos, Astrid, Marcel, Irma en Geert:
Ook dank voor jullie enthousiasme over onze terugkomst. Dat doet ons goed en geeft ons nog meer energie.

Leuk is ook het artikel over onze terugkeer dat onze collega’s van Eindhoven dichtbij schreven.

Beantwoorden

He He eindelijk weer terug heb hem gemist .??
Hou hem in de lucht

Beantwoorden

Eindelijk! Dat was lang wachten!

Beantwoorden

Mooi! ik heb jullie ook gemist. Vond het ook lang duren maar soms stapelt het ene probleem zich op het andere. Zeikerds zijn er altijd. Het is nu eenmaal leuker om misstanden aan de kaak te stellen dan iemand te bedolven onder complimenten, tenminste voor sommige onder ons. 😉

Geweldig dat jullie er weer zijn!

Beantwoorden

Gefelciteerd met jullie terugkeer. Ik lees weer graag hier. Succes.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Weblog van Helmond.
Goed dat jullie er weer zijn. Ik heb weer met heel veel belangstelling de log´s, artikelen, opinies etc. bekeken. Het blijft een geweldig podium.

Beantwoorden

@Miep, John, Marloes, meulendijks en Ron:
Dank je, best leuk om te horen dat we werden gemist. En fijn dat jullie ook weer de weg naar de weblog hebben gevonden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *