Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Naw (augustus 2011) stond de fotografe aan het einde van de opgeknapte Molenstraat. Je ziet de kruising met de Zuid Koninginnewal, de Ameidestraat en de Noord Koninginnewal.
Vruuger (1972) zat links het foto-atelier Prinses en het witte pand daarachter was de meubelzaak van Dirks. Aan de rechterkant zat Adams en (deels zichtbaar) de radio- en televisiewinkel Van Rijt. Veel veranderd in een relatief korte tijd.

6 reacties:

Inderdaad veel veranderd, in 1972 kon je nog gewoon met de auto
de Ameidestraat inrijden, bijna niet meer voor te stellen.

Beantwoorden

Leuke foto, net alsof ik de poort van de Canisiusschool uitloop en linksaf sla!

Beantwoorden

Foto prinses als de dag van gisteren

Beantwoorden

Een mooie periode.

Beantwoorden

@Frans van Rijt op donderdag 15 maart 2012 om 14:58:

Hoi Frans.

Kan het nog als de dag van gisteren herinneren.
En ik weet ook nog wie er vaak als laatste op school aankwam, terwijl hij er recht tegenover woonde, om vervolgens op zijn schoolbankje te gaan trommelen!

Beantwoorden
Hans van de Vijfeijken

Ik heb op de Canisius school gezeten van september 1953 tot juni 1960
Rechts op de foto is nog een tuinhek te zien dat was van de schoenmaker Visscher die daar nog een echte schoenmakerij had.
Tegenover de school was de winkel van Van der Linden en van Oekel die in de periode van Sinterklaas een halve boot tegen de gevel hadden hangen waar de Sint en zijn pieten bij het uitgaan van de school opstonden en snoepgoed strooide ( de Molenstraat werd dan even afgesloten)
Op de kruising van de Molenstraat en de Wal werden wij vanuit school ingezet als brigadiers ( in vol ornaat Jas, koppel,en een lepel met stopteken)
Je werd brigadiers als je in de 5e klas zat bij Broeder Aquinatus en dan mocht je je schoolgenoten veilig laten oversteken.

Beantwoorden
Lucien van Snellenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *