Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

1992

Naw Naw zie je links de luxe cafetaria “Haptaria” In het rechter deel aan de Piet Heinstraat zit sinds een tijdje Kims Beauty salon en inloophuis De Cirkel.
Vruuger (1992) zat er de Pizzeria “Lodos” één van de eerste (afhaal)restaurants die ook thuis bezorgde. Rechts de bakkerij en frietzaak van Jan van Duijnhoven, zijn zoon Peter bakte het brood en Wim bracht het rond. Eerst in een houten bakkerswagen en later in een Volkswagen busje waarbij de kinderen van goed betalende klanten een Belga kauwgom kregen. Die had hij in een grote zak in de auto liggen. Deze wijk is opgebouwd in de jaren 50 toen in de Willem van der Zaenstraat 26 Keiese militairen kwamen en te ver moesten reizen om boodschappen te doen. VéGé Supermarkt en groenteboer Frans van Riet zagen hier brood in en begonnen hier hun zaken.

Deze Naw en Vruuger werd ingezonden door Mark van Duijnhoven

9 reacties:

Na een bijna 2 jaar niet-meer-gehoord naw en vruuger onderwerp leest dit toch weg als een bizar slechte commercial voor een friettent ( LOL @ luxe cafetaria ), zeker met die link erbij in de eerste regel. Bert Visscher (om een heel slecht voorbeeld te noemen) zou zeggen: “blijf dan weg”.

Beantwoorden

@Marcel op dinsdag 13 oktober 2015 om 21:57:

Wij zijn juist blij dat er eindelijk weer een nieuwe Naw en Vruuger is.
Het is zeker niet bedoeld als reclame voor het cafetaria. De link was overigens ons idee, niet van Mark die deze editie maakte en instuurde.

Beantwoorden

Leuk weer een Naw en Vruuger !
Het wachten is op de eerste Naw en Vruuger met 3 foto’s. (na 10 jaar Weblog blijven straten veranderen.)

Vooral doorgaan met deze rubriek!

Beantwoorden

Oh ja hoor, absoluut erg leuk om te lezen de Naw en Vruuger-rubriek, maar dit knalde er gewoon in als zijnde reclame. Mijn verontschuldigingen voor het verkeerd interpreteren en ga zéker door met Naw en vruuger als de mogelijkheden er zijn!

Beantwoorden

Een rubriek als Naw en Vruuger komt er niet omheen dat er ter verduidelijking regelmatig een ondernemersnaam, winkel of bedrijfspand wordt genoemd. Dat is juist het mooie van de rubriek, iedere lezer herkent wel een naam, winkel of gebeurtenis die hem of haar is bij gebleven. Iedere Helmonder kan en mag dit hier plaatsen. Dat maakt deze rubriek zo uniek.

Een klein stukje autobiografie:
In mijn jeugdjaren woonde ik als klein menneke in de omgeving van de Hortensia vijver. Ik spreek van de jaren 60/70. Als ochtendmens en genieter van de ontluikende dageraad liep ik vaak in alle vroegte samen met mijn hond Cora door het park en onze omgeving. Ik kan mij nog heel goed de heerlijke geur van het gebakken brood herinneren dat op grote rekken buiten werd gestald om af te koelen door bakkerij van Duijnhoven. Het zal mij voor altijd bij blijven, evenals het kleine café om de hoek van Jacky Seelen ( of Ceelen?) waar men langs een drankje óók gewoon friet en snacks kon kopen.

Hey Marcel,
net zoals jij vinden velen Naw of Vruuger leuk. Waarom doe je niet mee en plaatst hier ook iets? Zou leuk zijn…

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

Jaren 60 zul je bedoelen en niet de jaren 50!

Beantwoorden

@Jean Pierre Poppeliers op woensdag 14 oktober 2015 om 12:14:

Hoi Jean Pierre, heel erg dank voor de uitnodiging, maar ik ben van import afkomstig 🙂 Ik heb hier in Helmond mijn middelbare school doorlopen eind jaren 80 van de vorige eeuw aan de school die aan de Cortenbachstraat stond. Medebewoner van jullie fijne stad sinds 2009 vanuit Gemert geboren en getogen, dus ik heb niet echt oude foto’s van Helmond in mijn bezit, helaas.

Beantwoorden

@Marcel op woensdag 14 oktober 2015 om 09:22:

Is oké en kritisch zijn vinden wij helemaal niet verkeerd, dat houdt elkaar scherp. Naar aanleiding van jouw eerste reactie realiseerden we ons dat we ook het idee hadden kunnen opperen om ook die andere 2 te linken.

Beantwoorden

Pizzeria-grillroom “Lodos”, bij da blond vrouwke, goed eten daar.
Volgens mijn herinnering (hoeft niet waar te zijn dus) was de allereerste grillroom in Helmond Cleopatra in de Heistraat, kijk hoeveel er nu zijn 🙂
Btw de allereerste videotheek in Helmond was (wederom) volgens mij Bruijnzeels in de Hermelijnstraat, wie had toen kunnen denken dat al die videotheken tijdelijk zouden zijn….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *