Buiten is het 25 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Morssink 1962

Naw zie je de Margrietlaan. Daar vierde Bakkerij Morssink vandaag en gisteren hun 50-jarig jubileum. Ook in hun zaak in de Ameidestraat is het feest natuurlijk.
Vruuger (1962) begonnen Jan en Corry Morssink (de ouders van de huidige eigenaar) in de Margrietlaan een kleine levensmiddelenwinkel. Het banket maakten ze zelf, elders werden brood en de andere levensmiddelen ingekocht. Vruuger zaten in de straat ook een schoenmaker, slager, postkantoortje en groentenboer, Naw niet meer.

7 reacties:

Beantwoorden

Ik weet het niet helemaal zeker, maar zover ik weet zat het postkantoortje op de hoek van de Prins Karelstraat en Burgemeester van Houtlaan.
Het kan natuurlijk wel zijn dat het kantoortje eerst in de Margrietlaan zat, en daarna is verhuist naar de Prins Karelstraat.

Beantwoorden

Leuk stukje over Bakkerijk Morssink en het 50 jarig bestaan. Leuk dat je ook zaterdag nog even aanwezig was, groeten Thijs

Beantwoorden

Bakker Richard Morssink overhandigde Sinterklaas deze week een cheque ter waarde van 1.500 euro bestemd voor Kinderen Kanker Vrij. Die stichting zet zich in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek en behandeling van kinderkanker.
Sinds het 50-jarig jubileum van bakkerij Morssink was door klanten maar liefst 1.200 euro gedoneerd. In plaats van de muntjes, die worden verstrekt bij een aankoop, te besteden aan gratis producten voor zichzelf, doneerde men massaal aan Stichting KiKa.
“De muntjesactie is zó’n succes dat we hebben besloten om al na 2 maanden een flinke donatie aan KiKa te doen.” aldus bakker Richard Morssink. “Een geweldig gebaar van onze klanten om zo gul hun munten in onze bokaal te gooien, in plaats van te sparen voor gratis brood of taart.” Bakkerij Morssink vulde het bedrag aan tot 1.500 euro.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 4 december 2012 om 17:21:

Mooie gebaar. Helemaal als je weet dat er een paar dagen geleden bij hun ‘s nachts werd ingebroken aan de Margrietlaan.

Beantwoorden

Lekker buurtje vort…

Beantwoorden

Vóór bakker Jan Morsink zat er bakker Tol.

Die bakte ook het brood dat je zelf gemaakt had voor je!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *