Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Dorpsstraat 1990

Naw zie je links de groenteboer “Bertje Manders”. In het rechter deel van dat pand aan de Dorpsstraat in Stiphout zit sinds vorig jaar een schoenenwinkel,
dé Outlet Shoes and More genaamd.
Vruuger (1990) zat Bertje er ook al, want die zat daar in 1969 in ieder geval al. Rechts zat toen de ABN, de aankomende helft van De Bank. In 1991 fuseerde de ABN en de AMRO Bank en ontstond ABN AMRO.

2 reacties:

In 1981 werkte ik op dit Abn filiaal aan de Dorpsstraat in Stiphout. Vrijdagsavonds kwam Moedertje Manders wisselgeld halen voor de zaterdag en appeltjes brengen voor de meidjes Anja en ik dus .Goeie ouwe tijd!

Beantwoorden

In mijn jeugd toen ik een jaar of 10 of 11 was, hadden we een weekje in de vakantie eikels geraapt. Twee grote juttezak vol. Helemaal uitgeput en onderling al besloten hebbende dat we nooit meer eikels zouden rapen, gingen we naar Bertje Manders die het opkocht.
Groot was de verbazing toen we ineens twee honderd zoveel gulden kregen. Handje contantje. We wisten niet dat die eikels zoveel waard waren en hadden nog nooit zoveel geld gezien. Buiten stonden we al meteen plannen te maken waar en hoe laat we weer eikels zouden gaan rapen. We droomden en watertandde alle drie al van wat met dat megabedrag zouden gaan doen. Want eikels rapen leverde groot geld op blijkbaar. Zo gingen er een minuut of 5 voorbij en we waren de koning te rijk!

Komt Bertje Manders ineens naar buiten. Hij had op zijn rekenmachinientje een rekenfoutje gemaakt. Een nul teveel. Dus maar 10 procent. We moesten de rest teruggeven. 🙁
Ik heb nooit meer eikels geraapt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *