Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar ­čś╗

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Als er een kruising in de loop der tijd is gewijzigd is het deze wel. Naw zien we de in aanbouw zijnde woontoren op de kruising Uiverlaan, Willem Prinzenstraat, Oostende en Bindersestraat. Een woontoren waartegen het nodige verzet was gezien de ingeklemde ligging. Op de foto van Vruuger in 1982 zien we nog de woningen van Volksbelang die nu allemaal weg zijn en waarvoor nieuwe in de plaatst zijn gekomen. Midden op de foto zien we nog de sigaren- en sigarettenwinkel van Van Bokhoven waar ook al een nieuw appartementencomplex voor in de plaats is gekomen.

9 reacties:

Het is een van de lelijkste plekjes van Helmond geworden.

Beantwoorden

Ik weet nog goed hoe het vroeger was. Die hoge groene toren had er nooit mogen komen. Het lijkt me verschrikkelijk voor de mensen die in het verlengde van de Dijksestraat wonen, zo’n hoge lelijke flat voor de deur.

Beantwoorden

@ Helga

Die toren blijft niet groen, wel hoog !

Beantwoorden

Geweldig wat een site!! Werd er door familie die nog in de buurt woont op gewezen.Ben al 38 jaar weg uit Helmond .Wat een feest der herkenning.
Mooi en soms foei lelijk is de verandering.
Mis de Nazareth ULO waar nu Ameideflat staat.Veestraat is zo te zien erg mooi geworden.Ben benieuwd naar de volgende foto’s.

Beantwoorden

@paula:
Bedankt voor je mooie compliment! Benieuwd naar de volgende? Je wordt op je wenken bediend, 1 minuut geleden is weer een nieuwe Naw en Vruuger geplaatst.

Beantwoorden

Dit krijg je nou, als er een doordrámmend
Bestuur aan het roer staat van een gemeente.
De bezwaren van de bewoners werden gewoon van de tafel geveegd !!! Maar ze hebben wél gelijk, wat een minkukel hier in deze omgeving, afsch├║welijk !!! Ik neem aan dat er geen één bestuurslid die dit besluit ondertekend heeft er tegenover woont, die zal wel wijzer zijn om zoiets voor zijn koopwoning te zetten.
Nét als het héle plan Zonnekwartier, vele jonge mensen hebben er een koopwoning gekocht, en wat blijkt…, zetten ze er wéér van die rommelzaaiers in ( de goede uitgezonderd ) bij de huurwoningen ! Met het gevolg: een flinke derving van woongenot- en huiswaarde. Over enkele jaren zal er wel een uittocht komen van de mensen die het zat zijn om zo te wonen,( en wordt het weer zoals het was ) jammer het is een mooie en jeugdige wijk. Zoiets kan een normale mens op zijn vingers natellen, de bestuurders niet, die kijken niet verder dan hun neus lang is,en hun eigen straat.
Toch wel makkelijk leven, om zo kortzichtig te zijn.

Beantwoorden
Herriesk├║pper.

Oerlelijk die toren net als die hele wijk.Ik krijg er schrik van als ik er langs rij.Afbreken en St. Joris met de Draak terug plaatsen.Mijn oude school LTS en MTS zijn ook al weg,woon ik nog wel in Helmond??

Beantwoorden

Wij en met ons vele vele anderen hebben /en kunnen nog steeds niet begrijpen dat op die plek zo open zo ruim zo mooi een appartement gebouwd wordt wat daar absoluut mistplaatst is. Het is geen gezicht en past niet in het geheel.
Waarom is het gebouw niet gebouwd bij het kanaal waar het oude postkantoor heeft gestaan? Ongelooflijk een doorn in vele ogen.

Beantwoorden

We hebben naar onze mening genoeg gedaan om het beeld van Joris en de Draak te behouden maar nee het moest wijken voor een woon toren die daar helemaal niet past in de omgeving niet en voor de buurtbewoners niet maar ja als gwone burger heb je weinig te zeggen .Ze doen bij de gemeente toch wat ze zelf willen maar ze wonen er zelf dan ook niet!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *