Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.690 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Naw legde onze fotograaf de splitsing Bindersestraat, Noordende, Binderseind op de foto vast. Die foto maakte hij in de richting van de Marktstraat.
Vergelijk je die situatie met Vruuger (1958), dan is alleen het rijtje huizen rechts (met op de hoeken de schuine puntdaken) nog te herkennen. Aan de linkerzijde zie je het voormalige café Van Berlo. Dat was het laatste pand van het Binderseind want de Bindersestraat begon toen bij de H. Hartkerk.

1 reactie:

Het was vroeger veel mooier vind ik.
Ik woon nu in de voormalige kosterswoning op Bindersestraat nummer 6 ,voor 1958 was dat waarschijnlijk nummer 20 toen dat rijtje huizen “de 10 geboden” er nog stond.Op die plek werd de H.Hartkerk gezet die in 1982 gesloopt werd.En daar is dus Het Hert weer gebouwd.
helaas zijn er geen foto’s in het archief van ons huis en ik vraag me af of er iemand nog foto’s heeft hoe het er vroeger uitzag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *