Buiten is het 28 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.255 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Naw zie je het café De Gouverneur op de Havenweg 28.
Vruuger (1978) was dit een soort verzamelgebouw voor de zo genoemde alternatieve hoek: het Wereldoriëntatiecentrum (WOC), de Wereldwinkel en het Vrouwencentrum. Vruugerder deed dit gebouw dienst als pastorie van de parochie Heilig Hart.

12 reacties:

Kan het me nog goed herinneren ja, ook die rare verhogingen op de trottoirs zoals op de voorgrond, voor het WOC kon je vroeger het straatje inrijden met de auto en kon je bij de achter uitgang van de V&D parkeren.
Wat ik me niet meer zo goed kan herinneren is hoe het er uit zag als je op de foto naar links kijkt, dus toen er nog geen flat, speelhuis en 2e deel van de passage was.
Je zou dan recht tegen de achterkant van de C&A kijken denk ik, met die leuke brede half ronde trappen.
Is daar nog een foto van ?

Groet Twan Janssen.

Beantwoorden

@Twan:
Daar is zeker nog een foto van. Bij de auto’s (links midden op de Vruuger foto) was inderdaad de ingang van het parkeerterrein op de Elzas.
Hieronder zie je hoe dat er in 1983 uitzag (als je op de foto klikt opent de grote versie van die foto):

Links zie je de achteringang van de C&A met die brede halfronde trappen, rechts zie je het witte reclamebord van Paul en Riet (waar zij toen nog zaten).

Beantwoorden

Leuke foto’s. Ik kwam in 1989 in Helmond wonen dus heb die halfronde trappen hierboven nooit gezien geloof ik. Weet nog wel goed dat je vroeger altijd via een zijingang de V&D in kon, maar weet niet eens meer precies waar dat was (en wat daar dus nu zit).

Beantwoorden

@ Perry,dat was in de Oude AA….nu staan daar appartementen.Helaas heb ik daar geen foto`s van.Misschien dat iemand anders dat wel heeft.

Beantwoorden

@Marina Kalkman:
Ik dacht dat die oude ingang was, waar nu juist geen winkels of appartementen in de Oude Aa staan. Dat die oude zijingang tussen boekhandel De Ganzenveer en kledingzaak Partner was.

Beantwoorden

wat ik nog weet van die parkeerplaats is dat ik met mijn dochtertje,even een boodschap ging doen,met de fiets
En daar op die parkeerplaats was een fietsenstalling ,niet bewaakt maar wel overdekt
En toen we terug kwamen was mijn fiets weg
Niet zo leuk we gingen lopend naar huis
Nooit meer terug gevonden ,wel heel lang het fietsensleuteltje bewaard

Beantwoorden

@Johan,

Ja klopt je hebt helemaal gelijk,
Ik dacht dat het doorliep.

Beantwoorden

@ De weblog

Bedankt, deze foto bedoelde ik, er komen weer wat herinneringen naar boven. Ik weet nog goed dat Paul&Riet daar zat daarlangs zat vroeger Horn elektro & witgoed, wat ik niet meer wist is dat je toen ook al voor parkeren moest betalen in Helmond.

@ Perry Vermeulen

De Perry van scouting Albert Schweitzer ?

Beantwoorden

Zo’n 25 jaar geleden, rond 1985, dreigde sloop van dit markante gebouw. Een medewerker van het Helmondse Boddaerthuis (ik meen ene Paul maar hij had in ieder geval een baard) hield toen een handtekeningenactie. Ik weet dat ik met een aantal leden van de toenmalige Vereniging Helmont (o.a. archeologie en monumenten) daar toen aan mee heb gewerkt. Grappig is wel dat het Helmondse Boddaerthuis later in de tweede pastorie behorende bij de tweede Helig Hart kerk aan de Bindersestraat is komen te zitten.

Beantwoorden

Leuk. Ik kom al jaren langs deze kroeg gefietst. Nooit geweten dat het ook ooit een pastorie was.

@Twan:
Perry Vermeulen had hier ooit een column: http://www.deweblogvanhelmond.nl/perrys_column/

Beantwoorden

Nee, niet de Perry die ik ken, helaas.

Toch bedankt John.

Beantwoorden

Wat ook nog toevallig is: Mijn zoon woont in een appartement naast die voormalige pastorie van de eerste H.Hartkerk en wij naast de pastorie van de tweede H.Hartkerk.
Op nummer 6 waar de koster toen woonde.
Helaas zijn er bijna geen foto’s van ons huis ,via deze site nog een paarfoto’s gekregen waar een klein stukje van ons huis opstaat.
Maar wie weet..
jammer dat er zoveel gesloopt is in helmond!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *